Feriehuse i Oxelösund

Midt i den skønneste skærgårdsnatur finder I Oxelösund, kun en times kørsel fra Stockholm. Små idylliske fiskehuse ligger side om side med moderne arkitektur, og overalt fornemmer man nærheden til havet. Oxelösund er et levende samfund med masser af aktiviteter og handelsliv – en perfekte ramme om en badeferie med kulturelle indslag, masser af aktiviteter og et besøg i Sveriges hovedstad. I de hyggelige gader og på byens torv, finder I sjove, spændende butikker, og der afholdes ofte torvedage, hvor I bl.a. kan købe friskfangede fisk. I den gamle bydels små idylliske gader kan I indsnuse den historiske atmosfære og et stenkast fra centrum ligger byens havn med restaurant og bar. I Boda Borg Eventyrcenter vil børn og barnlige sjæle blive opslugt, så husk at sætte rigtig god tid af til jeres besøg her.

Feriehus Oxelösund

Badedage i Oxelösund

I Oxelösund finder I et varieret tilbud af strande og badepladser. Her findes alt fra store havbade til små hyggelige skærgårdsstrande med klipper og sand. Vi anbefaler disse:

Stenviksbadet: Ligger i gåafstand fra centrum med sandstrand, klipper og badebroer samt legeplads og toilet.

Jögersö: Stort havbad med skøn beliggenhed og en livlig atmosfære. Her findes både sandstrand, klipper, flere badebroer og en tømmerflåde i vandet, som benyttes til solbadning, og hvor især de unge badenymfer og strandløver hænger ud. Desuden findes et udspringstårn, græsarealer og kanoudlejning på i havbadet, som også kan prale af et ”hunde-bad" og en hyggelig cafe.

Ferie i Oxelösund

Aktivitetsmuligheder i og omkring Oxelösund

Der er et utal af skønne vandre- og cykelruter tæt på jeres feriehuse i Sverige. Besøg bl.a. naturreservatet Femöre med den dramatiske natur og den smukke udsigt til havet. I kan også tage på bådtur og udforske skærgården fra vandsiden, eller leje en kano eller en kajak. Vil I opleve de søde bævere i aktion, kan I deltage på en guidet tur, ligesom der også findes elgsafari i området. For de hesteinteresserede er der mulighed for, at opleve den skønne natur fra hesteryg. For lystfiskere er Oxelösund et sandt eldorado med masser af gode fiskepladser. For familiens yngste er en tur i Boda Borg eventyrhus et must og I vil også få glæde af de mange offentlige legepladser, hvor I kan møde nye venner og tilbringe mange timer med leg og sjov. Endelig findes der både skateboardbane og svømmehal i byen. Besøger I området om vinteren venter masser af skønne timers leg i sneen, med kælkebakker, skøjtehal og oplyste langrendsløjper.

Inspiration til seværdigheder til ferien

Tag på en spændende tur langs kulturstien i Oxelösund og oplev det gamle, velbevarede skærgårdsmiljø fra 1600 tallet og byens rødder. Her finder I også byens søfartsmuseum i de hyggelige små gader. I kan også besøge det lille skærgård museum med udstillingen ”der kommer altid en vår” hvor I møder en fiskerfamilie i 1946. På Stjernholm Slot kan mødes fortid, nutid og fremtid i de smukke omgivelser. Femörefortet er en offentlig hemmelig, hvor I kan udforske et anlæg skjult under jorden. Fortet var en del af Sveriges forsvar under den kolde krig. Den kontroversielle Kirke, St. Botvids Kirke er et must for alle arkitektur interesserede. Kirken er bygget i beton og ligger som et fyrtårn, så det kan ses fra havet. Vil I udforske Stockholm, ligger hovedstaden bare en times kørsel fra Oxelösund. 

Lad et feriehus i Oxelösund danne rammen om jeres ferie i Sverige og oplev ægte skærgårdsidyl. Skønne Oxelösund ligger i området Södermanland. Et område som byder på mange dejlige oplevelser, hyggelige byer, svensk skærgårdsidyl og smukke omgivelser. Hos NOVASOL kan vi tilbyde mange forskellige ferieboliger i Södermanland, hvis I får lyst til, at vende tilbage og opleve endnu mere af det dejlige Sverige.