Feriehuse i Stockholm

Stockholms skærgård har altid været en vigtig del af Sveriges handel og forsvar, men er i dag mest af alt bare et fantastisk feriemål i Sverige. Her er noget for enhver smag og alder – om end I ønsker at holde en aktiv ferie, en kulturel ferie eller en badeferie så kan I det her. Lej et sommerhus i Stockholms til din næste ferie – du vil ikke fortryde det!

Ferie i Stockholm skærgård

Populære feriehuse i Stockholm

Loading...

Dyrevenlige feriehuse i Stockholm

Loading...

Feriehuse med fleksibel ankomst i Stockholm

Loading...

Unik natur i Sverige

Oplev en helt unik side af den svenske natur fra jeres feriehus i Sverige. Stockholm skærgård, der er den næststørste skærgård i Østersøen, består af en lang række øer og klippeøer, der er dækket med skove, vilde blomster og har en masse børnevenlige badestrande. Besøg nationalparken Ängsö, der er en af de ældste parker i Europa. Her kan man opleve blomsterenge, skove med vandrestier, og hvis man er heldig kan man se fiskeørne og havørne flyve rundt. Ved kajen ligger der et besøgscenter, der har en udstilling om øens historie – bemærk at der ikke er nogle restauranter eller butikker på øen, så man skal selv sørge for mad og drikke.

Ønsker I at prøve kræfter med lystfiskeri, så er Sverige kendt for at være et af de bedste lande i Europa for fiskeri, og ydermere er Stockholm skærgård kendt for at være en mekka for lystfiskere i Sverige! Man kan fiske efter gedder, laks og store havørreder, samt aborre og sandart, så find et lystfiskerhus og få jer en fed fiskeferie i Sverige sammen med NOVASOL Sommerhusudlejning.

Den smukke natur og nærheden til vandet, betyder at der er en bred vifte af aktiviteter man kan give sig i kast med på sin ferie. Tag ud og oplev havet mellem øerne i kajakker eller sejlbåde som kan lejes på de fleste øer. Tag et par gode sko på eller lej en cykel og opdag de indre dele af øerne og deres skove, som ofte har udformede vandrestier – ellers er det også muligt at udforske Stockholm skærgård på hesteryg!

Aktiv ferie i Sverige

Hyggelige svenske byer

Et feriehus i Sverige er det ideelle udgangspunkt, hvis I ønsker at opleve Stockholm skærgårds charmerende byer. I byen Vaxholm, der ligger på øen Vaxön, kan man slentre gennem gaderne, gå på museer og kigge i gallerier, og selvfølgelig nyde atmosfæren, der bliver skabt af de gamle bygninger i klassisk svensk stil og den venlige befolkning. På en ø øst for Vaxön ligger Vaxholms fæstning – et fæstningsværk, der blev bygget for at beskytte mod eventuelle angreb fra os, danskere og russerne, men som i dag er et museum. Tilbage i 1970 blev fæstningen brugt som Pippi Langstrømpes fars sørøverfort til filmen Pippi Langstrømpe på De Syv Have!

Gør som så mange andre og besøg byen Sandhamn, der ligger på Sandön – byen har kun omkring 100 indbyggere, men den får til gengæld besøg fra over 100.000 turister! Gå en tur langs havnen, hvor man kan beundre de klassiske svenske røde huse og udsigten over havet, eller hop i badetøjet og brug en dag på en de dejlige sandstrande.

I Norrtälje, der er en idyllisk by med autentiske svenske huse, kan man nyde godt af de charmerende butikker, caféer og restauranter, samt være kulturel på deres museer og gallerier, og så er det en god idé at tjekke deres arrangementskalender, da der jævnligt bliver holdt spændende arrangementer!

Ferie i Sverige

Seværdigheder og attraktioner i Stockholm skærgård

Man kommer ikke til at kede sig på sin ferie i Sverige, hvis man tager til Stockholm skærgård – det er sikkert og vist! Om sommeren bliver der afholdt sejlkonkurrencer – nogle af konkurrencerne kan man faktisk selv deltage i, så længe man har tilmeldt sig inden.

Hvis du troede at Stockholm skærgård kun var en oplagt feriedestination om sommeren, så tager du grueligt fejl! De fleste byer er næsten mere charmerende og hyggelige, når de er dækket af sne, og man kan selvfølgelig også stå på skøjter, når vandet fryser til.

Tag jeres børn til Vikingebyen Storholmen og få en fantastisk dag i fortiden! Her kan man opleve vikingetiden med alle ens sanser, og det er en fryd for både store og små at spille, lege og høre fortællinger om de store vikinger.

Tager man til Stockholm skærgård kan man ikke undgå at smage på det lækre, lokale køkken, der ofte blander tradition og modernitet. Man kan forvente at spise en masse fisk, og især stegt sild med kartoffelmos er en favorit her!