Feriehuse på Vaxholm

Ferie Vaxholm Sverige

Feriehuse på Vaxholm

Bare en times fra Stockholm, og midt i den stockholmske skærgård, finder I idylliske Vaxholm. Vaxholm betragtes af mange som skærgårdens hovedstad, og her har man, i mange generationer, levet af fiskeri i de små samfund. Siden 1500-tallet har Vaxholm desuden fungeret som forsvarsbastion for indsejlingen til Stockholm. I dag er Vaxholm præget af et levende skærgårdsmiljø med små fiskehytter, hyggelige gader med spændende butikker og et rigt udbud af restauranter og cafeer. De dejlige strande og de mange vandsportsmuligheder tiltrækker både soldyrkere og vandhunde. Den smukke natur og den tætte beliggehed til Stockholm gør Vaxholm til en af Sveriges foretrukne feriedestinationer.

Populære feriehuse i Vaxholm

Loading...

Strande på Vaxholm

Eriksö friluftområde: Stort strandområde med et hav af aktiviteter. Her findes alt, hvad I har brug for, til en dag i solen: toiletter, omklædningsrum, legeplads og beachvolley. Man kan også leje kajak eller robåd. I nærheden findes både cafe og kiosk.

Norrhamnen Batteri: Lille, enkel strand hvor man kan slappe af i fred og ro.

Norrbergsbadet: Enkel klippe strand med badestige.

Ferie på Vaxholm

Aktiviteter til ferien på og nær Vaxholm

Der findes masser af muligheder for en aktiv ferie på Vaxholm. Tag vandreskoene på og få en unik naturoplevelse på de skønne vandrestier.  Om vinteren forvandles vandrestierne til langrendsløjper, som bliver oplyst når det bliver mørkt.  Den helt store naturoplevelse får I på en tur gennem de to naturreservater i området – Kullö og Bogesund. I naturreservaterne findes der også afmærkede vandrestier, og I kommer helt tæt på øens spændende flora og fauna.  På arrangerede lystfisketure kan I få en skøn dag på havet. I kan også vælge en af de mange bådudflugter, der bringer jer rundt til  skærgårdens mange små øer og klippe skær. Vil I opleve naturen fra hesteryg, kan I flere steder deltage i guidede ture. Der findes også over 10 legepladser, hvor familiens yngste kan tilbringe mange timer i leg med nye ferievenner.

Feriehus på Vaxholm

Seværdigheder på Vaxholm

Overalt på Vaxholm finder I tegn på, at øen har fungeret som forsvar for Stockholm. På Vaxholm Fæstnings Museum skildres skærgårdsforsvarets historie gennem 500 år. Den spændende udstilling og de sjove aktiviteter gør fæstningen til et oplagt udflugtsmål for børnefamilien. Helt tæt på havet, i et autentisk skærgårdsmiljø, finder I det fine ”Roddarhuset”, som rummer både galleri og cafe. Se den spændende udstilling, shop i kunsthåndværks butikken og slut af med en kop kaffe med hjemmebag i de idylliske omgivelser. Er I vilde med vikinger, kan I deltage i en guidet tur i vikingernes fodspor og opleve spændende fortællinger og flotte runesten. Endelig vil de historieinteresserede nyde et besøg på Vaxholm Slot.

Ture til altid spændende Stockholm

Vaxholm er det perfekte udgangspunkt for en badeferie med afslapning og skønne oplevelser, kombineret med et besøg i Sveriges hovedstad Stockholm. Stockholm ligger kun ca. 1 times fra Vaxholm.  Der er så utrolig meget at se og opleve i Stockholm, på en ferie i Sverige, at man slet ikke kan nå det på ét besøg, men vi har fundet nogle af højdepunkterne til jer. I bør ikke gå glip af Drottningholms Slot, der spejler sig i det klare vand. Slottet er bygget i 1600-tallet og er på UNESCOS verdensarvsliste. Og nu vi er ved slotte, så lad turen gå forbi det Kungliga Slottet, som er kongens officielle residens. Familiens yngste vil helt sikkert sætte pris på et besøg i Gröna Lunds Tivoli. Det smukke tivoli ligger helt fantastisk med udsigt over Stockholm, så der er garanti for både kilderen i maven og et betagende syn. Stockholmerens egen foretrukne udflugtsfavorit er Skansen. Her finder I verdens ældste friluftmuseum og Stockholms dyrepark i de smukt beliggende omgivelser. Endelig er et besøg i Gamla Stan et must! Gamla Stan er en af Europas bedst bevarede middelalderbydele og det var her, at Sverige blev grundlagt i 1252. Den gamle bydel emmer af stemning og atmosfære i de brostenstensbelagte stræder, der er omgivet af de gamle gulmalede bygninger. Her findes et hav af restauranter, fortovscafeer, spændende kunsthåndværkbutikker og idylliske torve hvor Stockholmerne mødes og hænger ud.

Lad en feriebolig på Vaxholm danne rammen om jeres næste ferie og få unikke oplevelser i den smukke skærgård. Hos NOVASOL Feriehusudlejning finder I mange feriehuse nær Stockholm. Så forelsker I jer i Stockholm og de smukke skærgårde, er det intet problem, at finde et andet feriehus eller en hytte til den næste ferie i Sverige.