search

Sommerhus på Langeland og Tåsinge

Danmark er et yndigt land og byder på et utal af skønne steder, hvor du kan leje sommerhuse. De danske øer er altid skønne og spændende at besøge. Et sommerhus på Langeland giver gode muligheder for at udforske det danske ø-hav. Et sommerhus på Tåsinge er også muligt, og herfra er der kort afstand til såvel Langeland som Fyn. På disse to øer, vil I få et ophold i et sommerhus i Danmark, som både byder på spændende historie, unikke naturoplevelser og finurlige attraktioner.

Attraktioner nær jeres sommerhus på Langeland

På Langeland er der flere gode attraktioner, som både fortæller om den fælles danske historie, om livet på Langeland og sjove attraktioner, som giver smil på læben. Eftersom Langeland er en mindre ø, kan I nemt besøge flere attraktioner med udgangspunkt fra jeres sommerhus på Langeland. 

  • Slotsbyen Tranekær: Lensgreve Frederik Ahlefeldt-Laurvig drømte om en lille by i stil med de tyske furstedømmer, og hentede derfor udenlandske håndværkere til byen. Her opførte de adskillige bygninger, som i dag udgør slotsbyen Tranekær. De mange bygninger, som Musikanthusene, Sukkerfabrikken og Sadelmagerhuset er i dag fredet og flere er privatejet. Selve Trankær Slot står som det absolut mest synlige bygningsværk. Slottet ligger højt og er er malet i en meget karakteristisk rød farve. Besøg også medicinhaven, bigården og Slotsmøllen på jeres tur rundt i Tranekær.
  • Souvenirmuseet Souvenariet – Tranekær: I den Gamle Teaterbygning ved Tranekær Slot kan I besøge et lille, finurligt museum, hvor souvenirs i alle afskygninger fremvises. Souvenirs har været en del af det at rejse i mange år, og der er blevet hjembragt alt muligt fra alle verdens hjørner. Nogle af de udstillede souvenirs er sjove, nogle er grimme, nogle er unikke og nogle vækker måske lidt forargelse. Kig ind i det særlige museum og få et smil på læben – måske I genkender souvenirs fra jeres egne rejser….?
  • Tranekær Slotspark – TICKON: Ved Tranekær Slot kan I også besøge den særlige slotspark TICKON. Parken er udsmykket med såkaldt Land Art, hvor de gigantiske kunstværker, som er fordelt i parken, er bygget på stedet af organisk materiale. Kunstværkerne er en del af naturen, hvilket også betyder, at de løbende forandre sig og på sigt vil nogle af værkerne helt forsvinde. Parken er værd at besøge hele året, hvor værkerne skifter udtryk alt efter sæson.
  • Koldkrigsmuseum Langelandsfortet: Her kan I komme helt tæt på Den Kolde Krig (1953-1993), hvor Langelandsfortet spillede en væsentlige rolle. Fortet stod for overvågningen af Østersøen frem til 1993. På det store militære anlæg kan I bl.a. komme ned i bunkers, opleve ubåden ”Springeren” indefra, se store kanoer, kører en tur i den gamle mandskabslastbil og læse om tiden under Den Kolde Krig. Museet er ikke kun for voksne, så tag endelige hele familien med til en spændende og tankevækkende dag på Langelandsfortet.

Af andre gode attraktioner, kan nævnes: Skovgaards Museer, i dag et stort økologisk besøgslandbrug med flere udstillinger. Tobaksladen ved Tranekær, som er en af de få bevarede tørrelader fra 2. verdenskrig. I det lille museum fortælles om tobaksdyrkning og uden for laden kan I se selve tobaksplanterne. Langelands Museum i Rudkøbing hvor der udstilles forskellige genstande fra oldtiden og frem til nutiden, alle fundet på Langeland eller Strynø. Museet blev etableret af den lokale købmand Jens Winther.

Se Langelands smukke natur på sommerhusferien

Lej sommerhus på det naturskønne Langeland

Et ophold i et sommerhus på Langeland, vil blive en ferie fuld af mange gode og unikke oplevelser i naturen. Har I tiden til det, så tag på en ”tur-i-det-blå-tur” i løbet af jeres tid på Langeland, hvor I bare indtager de mange smukke skove, strande og engområder på Langeland.

På jeres tur rundt på Langeland, bør I dog tage ud og kigge på den store flok af Exmoor ponyer, som lever vildt på Langeland. De bedste chancer for at se den store flok vilde heste, er ved hatbakken "Ørnehøj", som I finder nær parkeringspladsen ved Gulstav Mose på Gulstavvej. Ved Klise Nor samt ved Flådet ved Tranekær, kan der også ses mindre flokke. Områderne hvor hestene færdes er indhegnede, men der er fri adgang til områderne, så længe man overholder adgangsreglerne, som står beskrevet ved indgangene til områderne.

Den lange kyststrækning på Langeland er også garant for flotte oplevelser. Ved den smukke Dovns Klint, et område hvor også mange forskellige fuglearter holder til, kan I nyde de maleriske scenarier. I godt vejr kan I se helt til Tyskland.  

Det er bestemt værd at overveje, at tage cykler med, når I lejer sommerhus på Langeland. Det er nemt at færdes på Langeland på cykel og I vil få de smukke naturområder helt ind under huden.

Strande på Langeland

En kyststrækning på imponerende 140 km åbner op for dejlige dage på stranden – det, som for mange, er indbegrebet af en ferie i et sommerhus i Danmark. I vil have nem adgang til en god strand, uanset hvor på Langeland I har lejet et sommerhus. Om sommeren er cyklerne også et oplagt valg, når trangen til solbadning, sandslotte og forfriskende svømmeture melder sig. Blandt de mange strande på Langelange kan nævnes:

  • Ristinge Strand: Denne strand omtales ofte som den bedste på Langeland. Den brede sandstrand med klitter er virkelig også lækker. Her er god plads til alle badegæster og det lave vand giver selv de mindste vandhunde en dejlig dag på stranden.
  • Hesselbjerg Strand – Østersøbadet: Kender og elsker I strandene ved Vesterhavet, så vil denne strand vække stor glæde. Det hvide sand og de fine klitter minder om Vesterhavets gode strande.  
  • Drejet Strand: Denne strand ligger ved et af de mest populære sommerhusområder på Langeland ved Spodsbjerg. Masser af sand og en lav vanddybde gør stranden særligt velegnet for børn.
  • Hou Nordstrand: Tag turen helt op på nordspidsen af Langeland og hæng ud på Hou Nordstrand. På den børnevenlige strand er der gode bademuligheder og i strandkanten kan I gå på jagt efter smukke sten, skaller og andre af havets små skatte.
  • Emmerbølle Strand: Dette er en af de handicapvenlige strande på Langeland. Via en rampe er det muligt for kørestolsbrugere at komme i vandet. Stranden er fin og har en god, lang badebro.
Lej sommerhus på Langeland og nyd de gode strande

Sommerhus på Langeland - perfekt for enhver lystfisker

For dem som elsker lystfiskeri, er et sommerhus på Langeland det helt rigtige valg. På Langeland er der nemlig masser af oplevelser for både kyst - og havfiskeri, samt for hyggelige stunder ved en af Langelands put & take søer. Langelands placering mellem det flade ø-hav og den kølige Østersø, giver nogle rigtig gode levebetingelser for mange forskellige fiskearter. På Langeland kan I både få torsk, fladfisk og de lækre havørreder på krogen. 

På Langeland kan I dyrke lystfiskeriet året rundt. Så tag børnene med ud om sommeren og introducer dem for fiskeriets verden eller tage på en miniferie i efteråret sammen med andre ivrige lystfiskere, og få en rigtig god oplevelse på Langeland, hvor der uden tvivl skabes basis for nogle rigtig gode lystfiskerhistorier. 

I kan nemt finde et godt sommerhus på Langeland, som ligger nær gode fiskepladser. I kan også med fordel kigge nærmere på NOVASOLs lystfiskerhuse. Disse sommerhuse er indrettet med plads til feriens fangst samt med indbygget renseplads.

Lej sommerhus på Tåsinge 

For mange er Tåsinge måske blot en ø man har passeret på vejen fra Fyn til ferien på Langeland. Men tager man sig tid, er Tåsinge meget mere end blot det. Her lever idyllen i bedste velgående forstand og der findes flotte sommerhuse og spændende seværdigheder, der er med til at skabe en mindeværdig ferie. Tåsinge er spækket med små hyggelige landsbymiljøer og herregårdslandskaber blandt flot syddansk natur. Tåsinge er en afslappet ferieø, hvor der også er gode muligheder for at leje sommerhuse.

Idyl og drama på Tåsinge

Udover den lille ø er der spredt små idylliske landsbyer, så man nærmest følger sig hensat til fordums tid. På en gåtur igennem Troense kommer I forbi talrige smukke bindingsværkshuse fra 1700-tallet og lige i nærheden finder I Valdemar Slot. Den berømte kærlighedshistorie mellem Elvira Madigan og Sixten Sparre udspillede sig på Tåsinge. Ved Bregninge Kirke ligger Tåsinge skipperhjem og Folkemindesamling hvor I kan se en samling som knytter sig til denne dramatiske historie. I kan helt selv bestemme hvad I gerne vil opleve, når I har valgt at leje et sommerhus i Danmark. Sommerhusferie er nemlig lige med friheden til at planlægge feriedagene som I ønsker det, uden at skulle tage hensyn til et fastlagt program.

Attraktioner og seværdigheder på Tåsinge 

På Tåsinge kan I både tage bilen rundt til de mange attraktioner, men der vil uden tvivl også være en masse spændende, som I kan nå på cyklerne. Byen Troense er en rigtig hyggelig by, hvor der i de små gader er flere fredede bindingsværkshuse. På en sommerdag er det en hel attration i sig selv, blot at slentre gennem gaderne, mens I spiser is. Troense er en gammel fiskerby og på Troense Søfartssamlinger kan I lære mere om livet i byen samt se fotos af skibene, som holdte til i Troense. 

Tag også turen til slottet, Valdemars Slot. Det fine slot er fra 1600-tallet og emmer af eventyr. På slottet kan I se både Herregårdsmuseet og Jagt - og Trofæmuseet. I de smukke omgivelser ved slottet, kan I også se en af landets ældste vandmøller, den frede Ventepose Mølle. 

Tåsinge er en idyllisk lille ø, med en smuk natur. Havet og kysten åbner op for oplevelser ved og i havet. Slotshagen Strand, tæt på Valdemar Slot er øens meget børnevenlige badestrand. Der er også andre steder I kan holde en fridag ved stranden. Ved Stenodden Strand er der mange som nyder solnedgangen. Vornæs Strand ligger lige op til skoven og i Vindeby finder i den lille bystrand. 

Har I lejet sommerhus på Langeland, så kan I naturligvis også tage på en dagstur til Tåsinge. 

Ferie Tåsinge

Service hos NOVASOL

Hos NOVASOL vil vi gerne være med til at skabe den bedste mulige ferie i et sommerhus i Danmark. Derfor har vi sørget for at have servicekontorer placeret i de største ferieområder i Danmark, hvor I kan kontakte os og få hjælp, hvis I har spørgsmål eller brug for et godt ferietip. På de enkelte kontorer sørger vores medarbejdere for alt det praktiske vedrørende jeres sommerhusophold. Personalet taler flere sprog og de er uddannet til lige præcis at hjælpe jer under opholdet, både med de praktiske ting der kan dukke op og med information om området, som de kender godt. Udenfor kontorenes åbningstider er der muligt at kontakte vores kundeservice i stedet for.