Feriehuse i Trieste

Den historiske by Trieste ligger i Norditalien og er hovedstad i regionen Friuli. Byen ligger direkte ved havet, meget tæt på den slovenske grænse og byder på masser af spændende seværdigheder og en livlig atmosfære. Når I lejer feriebolig i Trieste, bor I midt i en broget historie.

Det frugtbare område og den stratetiske beliggenhed, har gennem århundrede gjort byen eftertragtet, og den har været hersket af mange forskellige folkeslag. Først i 1975 blev Trieste endelig en del af Italien. I byen findes derfor en kulturel blanding af historiske seværdigheder og gamle bygninger. På byens mange torve og pladser, kan I slappe af med en forfriskning og nyde det pulserende liv omkring jer. Når I lejer feriebolig i Italien er der altid masser af gode spisesteder i nærheden, her er Trieste ingen undtagelse – byen bugner af gode restauranter og hyggelige fortovscafeer. Med en ferielejlighed i Trieste, er I tæt på spændende udflugtsmål i både Italien og Slovenien, så byen er det perfekte udgangspunkt for masser af oplevelser. Man kan sagtens nyde en dag ved stranden, når man lejer feriebolig i Trieste, der findes nemlig flere glimrende strande helt tæt på byens centrum.

Feriehus i Trieste

Det skal I se i Trieste

Start på en af Italiens største og smukkeste pladser, Piazza dell’ Unitá d’Italia, der også er byens rådhusplads. Her har I en formidabel udsigt over vandet og pladsen er omkranset af imponerende paladser og historiske bygninger. Se bla. Guvernørpaladset Palazzo del Guverno (1905), Palazzo Stratti (1839), Lloyd Triestino Palazzo (1883), Palazzo Vanoli (1873) samt Palazzo Pitteri (1770). Der findes flere cafeer med udeservering, så I kan nyde det smukke skue, mens I får en forfriskning. I forlængelse af pladsen ligger byens gamle  kvarter med hyggelige, brostensbelagte gader, butikker og fortovscafeer. Når I slentrer en tur i centrum langs Canal grande, kommer I forbi utallige seværdigheder, maleriske bygninger og historiske broer. Besøg også San Giusto slottet og den tilhørende katedral. En særlig oplevelse er det jødiske kvarter, hvor man stadig kan opleve synagogen og i gaderne ligger antikvitetsbutikker og boghandlere side om side.

Ferie i Trieste

Smukke landskaber omkring ferieboligerne i Trieste

Med en feriebolig i Friuli bor I midt i et vidunderligt landskab og kan besøge nogle af de mange vinslotte og lokale producenter der ligger i området.  Der arrangeres guidede vinture, men I kan også sagtens bare køre ud i det blå og dreje ind de steder I føler jer fristet af. I Friuli regionen arrangeres der masser af forskellige madlavningskurser og guidede ture med fokus på vin og lokale produkter. De lokale markeder bugner af friskplukkede frugter og grøntsager og med et feriehus i Trieste som base, kan I let tilberede lækre måltider, som I kan nyde i fred og ro under åben himmel. Endelig findes der masser af vandre- og cykelruter i området, hvor I kommer igennem olivenlunde og frodige vinmarker.

Bled søen i Slovenien

Udflugter og aktiviteter i Trieste og omegn

Syv kilometer fra Trieste, på en klippe i havet, ligger det fantastisk smukke slot,Castello di Miramare. Slottet er bygget af Kejser Maximillian og vildt overdådigt indrettet, både inde og ude. Et af soveværelserne er f.eks. indrettet som en kahyt på en fregat og tronværelset er dekoreret med rødt silke på væggene. I den enorme park findes masser af kunstigt anlagte vandløb og en frodig rigdom af sjældne blomster og træer.

Når I lejer feriehus i Trieste, betyder nærheden til den slovenske grænse, at I med fordel kan arrangere dagsture ind i det spændende naboland. Et besøg ved Bled Søen er et must. I vil føle, at I befinder jer midt i et eventyr. Søen og dens omgivelser er super romantiske og byerne pittoreske med masser af atmosfære. Man kan sejle til den lille ø i søen med de berømte svanebåde. Husk badetøjet til en svalende dukkert i søen og undgå at krydse grænsen lørdag og søndag, hvor der kan være meget grænsetrafik. I har også mulighed for at opleve de berømte Postojna grotter, der er Sloveniens mest velkendte seværdighed.

Ferie i Trieste med alt hvad I kan drømme om

Selvom Friuli regionen kun ligger nogle timers kørsel fra Venedig, er det en af de mindst turistede regioner i Italien. Det er dejligt for jer, der vil besøge regionen og uforståeligt for dem, der først har været der. Friuli har nemlig det hele – kulturelle byer, fantastiske vilde landskaber med bjerge og spejlblanke søer og ikke mindst en charmerende kulturel blanding med islæt fra Østrig, Slovenien, Kroatien og Italien. Når I lejer en feriebolig i Friuli får I lidt af det hele og mere til.