Feriehuse i Aostadalen

Der er mange dejlige områder og byer at vælge mellem, når I gerne vil holde ferie i Italien. Både inde i landet og langs de dejlige kyster kan I se frem til gode ferieoplevelser. I det nordlige Italien ligger Aostadalen, som er et utrolig spændende og meget smukt naturområde, hvor der både er optimale forhold til sommer - og vinterferien.

Ferie i Aostadalen Italien

Populære feriehuse i Aostadalen

Loading...

Dyrevenlige feriehuse i Aostadalen

Loading...

Feriehuse med pool i Aostadalen

Loading...

Feriehuse med fleksibel ankomst i Aostadalen

Loading...

Ferie i Alpeland

For dem som kender Aostadalen i Italien, så er noget af det første man tænker på Alperne. I dette områder finder I nemlig nogle af Alpernes giganter, som Mont Blanc, Monte Rosa, Matterhorn og Gran Paradiso. Aostadalen er den minste af de italienske regioner, men regnes for at være et sandt paradis. Udover selve Aostadalen, er der mange andre daler i området.  Alpelandskabet i Aostadalen er virkelig imponerende, og er præget af landsbyer, skove, enge, parker, søer og gletsjere. På ferien kan I også se frem til at opleve den rige flora og fauna, og naturbeskyttede områder som Gran Paradiso Nationalpark og området Mont Avic, ni naturreservater og flere botaniske haver. Dale som Gran San Bernardo, Valpelline og Ollomont kan også fremvise en storslået natur.

Skiferie i Italien

Aktiviteter i Aosatdalen

Når I lejer et feriehuse i Italia, kan I finde spændende og nye aktivteter hele året rundt.  Holder I ferie i Aosatdalen om om sommeren, kan I tage på gode gåture i parkerne og naturreservaterne, hvor I nemt finder en sti I kan følge rundt i landskabet. Der er også gode ruter til mountainbikerytterne. Hvis I godt kan lide at spille golf, så er der også gode baner i området, hvor I kan afprøve det italienske græs. Der er også masser af aktivitetsmuligheder i og på vandet. I kan tage på kanoture, prøve at rafte og prøve lykken med fiskestangen. I vintermånedene finder I et omfattende tilbud for vintersportsentusiaster som vil prøve ski, snowboard, bobslæder, klatring og skøjteløb. I kan også slappe helt af på et sparesort, hvor I kan lade tankerne flyve og bare nyde, at det er ferie. Det er altså helt perfekt at leje enten et feriehus eller en ferielejlighed i Aosatdalen, hvis I godt kan lide at være aktive og prøve nye aktiviteter i løbet af jeres ferie.   

Det er også helt perfekt at tage til Aostadalen for at holde skiferie. I området finder I flere gode skisportssteder. Af de alpinebyer er de mest kendte Saint Vincent, Courmayeur, Cogne, Châtillon, Sarre og La Thuile. I kan også finde ferieboliger hos os, som er gode til jeres skiferie i Italien.

Aosta borg

Byer i Aosatdalen

Den mest kendte by i Aostadalen er Aosta, som er regionens hovedstad. I centrum af byen, kan I se flere spor fra den tid, hvor byen var en romersk garnison. Hele vejen rundt om byen går den gamle bymur, og også byporten er blevet udgravet. Også et romersk teater og broen over byens vandløb er synlig. Den romerske tilstedeværelse har også givet byen navnet ”Alperns Rom”. I Aosat er der også flere smukke pladser, hvor I kan sidde og betragte livet i byen og den dejlige stemning. I byen er der også forskellige shoppingmuligheder, butikker der sælger lokale vare og flere restauranter.

En anden by som er værd at besøge på ferien i Aosatdalen er byen Bard. Byen ligger på grænsen til Piemonte og omkranses af smukke bjerge. Byens absolutte hovedattraktion og et helt uundgåelig bygningsværk er borgen Forte di Bard. Denne borg stammer tilbage fra år 1034. Borgen nærmest overtager de omkringliggende bjerge og er et imponerende syn. På borgen er der i dag fler emuseer, b.la et museum som fortæller om Alperne og løbende afholdes der forskellige events. I kan tage med liften op til toppen af fortet, hvorfra der er en skøn udsigt over byen Bard og landskabet. Selve landsbyen Bard er også værd at undersøge nærmere. Byen har en hovedgade, som I kan følge parallelt med borgen. På turen ad hovedgaden mødes I af flere huse fra 1500-tallet og kirken Maria Assunta. Byen er udnævnt som værende en af de smukkeste middelalderbyer i Italien, så tag endelig den ca. 40 km lange tur fra Aosat til denne lille perle.

Den rene alpeidyl kan I opleve i den lille by Saint Nicolas. Byen er ikke så stor, men mange tager hertil for at tage på ture rundt I området med udgangspunkt fra de mange stier som udgår fra Saint Nicolas. Syd for byen ligger den smukke nationalpark Gran Paradiso.

Attraktioner nær Aosta

Der er mange gode udflugtsmål nær Aosat. Er I vilde middelalderborge, så skal I tage turen til Borgen Fenis, 13 km fra Aosta. Borgen beskrives første gang i 1242 og har løbende haft forskellige ejere, som har sat deres eget præg på borgen. I 1895 blev borgen solgt til staten, efter at den i mange år ikke havde været brugt og derfor var blevet meget forfalden. Borgen er i dag den mest besøgte i det nordlige Italien. Der er endnu flere borge at besøge i området, som Graines Borg, hvor der i følge forskellige legender, skulle være gemt en skat under borgen. på Issogne Borgen kan I, udover at benundre det flotte bygningsværk, se flere opstillinger der skildre livet i middelalderen. 

8 km fra Aosta finder I det helt særlige Saint Pierre Slot. Det er et sandt lille eventyr-slot, som ligger fint på en klippetop. Slottet dateres tilbage til 1200-tallet og bestod dengang kun af et enkelt tårn. I dag har slottet 4 tårne og huser samtidig et naturvidenskabeligt museum. Så pak prinessekjolerne og tag på eventyr i Saint Pierre.

Ferieboligerne i Aostadalen

Har I fået lyst til at opleve Aostadalen og få en ferie fuld af middelalderstemning, smuk natur og gode aktiviter, så tag et kig på de ferieboliger der udlejes via NOVASOL Feriehusudlejning i området. Her er både ferielejligheder og feriehuse af forskellig størrelse og indretning. Ligegyldigt hvor i Aosta området I lejer en feriebolig, har I den smukke natur lige udenfor døren - det er velvære for krop og sjæl.