Feriehuse i Friuli

Området Friuli har et væld af attraktioner og disse finder I både i den smukke natur, men også i de mange spændende byer, der findes i Friuli. I Firuli kan man opleve alt lige fra Dolomitterne med massevis af smukke søer og dale, til kystens mange dejlige og solrige sandstrande ved Adriaterhavet, hvoraf de mest kendte er dem ved Lignano, Caorle, Bibione og Lido di Jesolo. Vil man opleve et anderledes smukt badested, såkan man tage til Grado yderst på Laguna di Grado. Byen ligger på en ø, og som noget helt særlige kan man her opleve en lysende lagune, der ligger bag Grado – her er der mere end 500 øer, og mange af dem ”forsvinder” når tidevandet gør sit indtog. Oplev det smukke, blå vand i lagunen helt tæt på med en guidet bådtur i lagunen. Fra Friuli har man ikke langt i bil til den verdenskendte by Venedig, hvor man kan opleve Gondolerne, som glider gennem byen og meget mere! Friuli er placeret i det nordøstlige Italien og grænser op til Slovenien og Østrig, som I kan vælge at besøge, eller leje et feriehus i, hvis Igerne vil opleve mere af de to lande.

Oplev det smukke bjergelandskab og naturen i Friuli fra jeres Feriehus i Italien

Populære feriehuse i Friuli

Loading...

Dyrevenlige feriehuse i Friuli

Loading...

Feriehuse med pool i Friuli

Loading...

Feriehuse med fleksibel ankomst i Friuli

Loading...

Aktiviteter og attraktioner fra feriehuset i Friuli

Fusine-søernes smukke klare vand, ligger som en sand naturperle i Friuli og er et must at opleve, hvis man er til natur og vandreture på sin ferie i Italien! Fusine-søerne ligger i 900 meters højde og er en del af naturparken Fusine, som ligger sydøst for Travisio. Hertil kan i tage en eller flere dagsture med hele familien. Vores feriehuse i Friuli ligger ikke ret langt fra denne park og hvis I er taget på kør-selv-ferie til Friuli kan det nemt nåes med bil. Er I til kultur og byliv, bør i besøge den spændende gamle havneby Trieste ved grænsen til Slovenien. Byen summer af liv, og fra havnepromenaden kan du nyde udsigten til Castello di Miramare, et smukt slot fra det 19. århundrede, der ligger langs strandpromenaden lidt udenfor byen. Hvis I som par har lejet et feriehus i Friuli, bør I forkæle krop og sjæl i et af Friulis famøse og eksklusive kurbade, hvor man b.la. kan få behandlinger med havvand. Der er selvfølgeligt også andre mere klassiske behandlinger så som massage, sauna og meget mere. Hvis I er til antik kultur, kan I tage til Aquileia, hvor akæologer har fundet resterne af en romersk by. Med en ferie i Italien kan man selvfølgeligt også prøve de klassiske aktiviteter, så som bare at slikke sol på stranden, tage en lang cykeltur (Det er muligt at leje cykler i Friuli), bade i søer og Adriaterhavet, ligge ved feriehusets pool, shoppe, spise på lækre restauranter og meget mere!

Se Castello di Miramare i Italien fra feriehuset i Friuli

Byer at se fra feriehuset i Friuli

Friuli har virkelig smukke byer. Bland andet Aquileia, et gammelt romersk imperium som står på Unescos liste over kulturarv. Her kan man blandt andet se de førnævnte romerske ruiner, kirken Basilica, der er totalrenoveret efter et jordskælv i 1348. Trieste med sin mellemeuropæiske charme, Gorizia, kendt for sine mange middelalderslotte. I kan også besøge den smukke by Udine som også er kendt for sine fascinerende slotte og kirker. En af disse kirker, som er værd at besøge er Oratorio della Purita, hvor man kan se et fantastisk loftmaleri. I Udine kan man også besøge Castello, et smukt slot, hvorfra der er udsigt over de bagvedliggende bjerge. I Udines centrum finder man Piazza della Liberta, en smuk markedsplads, der er omgivet af gamle gader der kan dateres helt tilbage til Middelalderen. Er man til kulturelle oplevelser, kan I besøge Musuem of Modern and Contemporary art i Udine, der har en bred palette af kunstudstillinger. Værd at besøge på ferien i Fruili er byer som San Daniele del Friuli og Cividale bidrager til at gøre området til en eftertragtet feriedestination. I de fleste af de større byer i Friuli er der mulig for at shoppe tøj og lignende, tage på hyggelige restauranter langs vandet, drikke vin på en hyggelig cafe og meget mere.

Mad Italien

Gastronomi på ferien i Italien

På jeres ferie i Italien kan I nyde fantastiske måltider i feriehuset og på de lokale restauranter. Dette gælder også hvis I lejer et feriehus i Friuli. Her kan I nemlig nyde skønne traditionelle retter lavet på friske lokale råvarer og skylle det ned med gode lokale vine. I Friuli Venezia Giulia kan du nyde lokale specialiteter som pølse af svinekød, San Daniele skinke, og den traditionelle ret som Frico, der består af kartoffelpandekage med ost. Afslut måltidet med dejlige deserter som æble strudel eller den lokale kage Gubana og dertil vine som Tocai, Ribolla eller Refosco. Inviter dine smagsløg på gastronomiske oplevelser når du holder ferie i et NOVASOL sommerhus i Friuli!