Ferie i Italien ved Adriaterhavet

Italien har i årevis været et populært feriemål for os danskere og dette er der rigtig god grund til. Hvorend I kigger hen på jeres ferie i Italien finder I kulturskatte, enestående natur og storslåede storbyer, der blot venter på at byde jer på spændende nye ferieoplevelser. Mange der rejser til Italien, besøger de store byer i indlandet eller tager på strandferie på de italienske øer Sicilien og Sardinien. Man skal dog ikke glemme at kaste et blik mod Italiens adriaterhavskyst, hvor I nemt kan kombinere en kulturel ferie med afslapning og feriedage på stranden ved det krystalklare Adriaterhav. Uanset hvor I vælger at leje et feriehus i Italien, kan I stadig finde et bredt udvalg af feriehuse og ferielejligheder i forskellige størrelser og altid med skøn beliggenhed.

Ferie i Italien ved Adriaterhavet

Populære feriehuse i Italien Adriaterhavet

Loading...

Dyrevenlige feriehuse i Italien Adriaterhavet

Loading...

Feriehuse med pool i Italien Adriaterhavet

Loading...

Feriehuse med fleksibel ankomst i Italien Adriaterhavet

Loading...

Klimaet og naturen omkring Adriaterhavet

Adriaterhavet er kendt for sin nærmest krystalklare og turkisblå kulør, samt de høje temperature der hersker hele sommeren lang. Adriaterhavets gennemsnittelige overfladetemperatur ligger på 22-30° i sommermånederne, mens den falder til 12-14° om vinteren. Der er dog forholdsvis store temperaturforskelle mellem den nordlige og sydlige del af Adriathavet, hvor det sydlige hav om vinteren i gennemsnit er 8-10° grader varmere end i norden. Ligeledes er der store temperatur forskelle mellem norden og syden over vandet. Vi kender alle til det italienske sommervejr der hersker regionen, men det bør siges at gennemsnitstemperaturen om vinteren omkring f.eks. Venedig i norden kan falde helt ned tæt på frysepunktet. Dette bør dog ikke skræmme, da det kun giver grundlag for en yderst varieret og derved alsidig natur, der præger regionen i stor grad.

Det meste af den italienske østkyst er præget af skønne uspolerede sandstrande, der især er populære i de varme sommermåneder, hvor de inviterer til sol og en dukkert i det varme og krystalklare hav. Hvis I ønsker at opleve de mindst overfyldte strande bør I overveje at leje et feriehus i Marche, da den centrale del af Italiens adriaterhavskyst er mindst besøgt. Lige syd for Marche bliver landskabet mere bjergrigt og inviterer til vandreferie i fantastiske omgivelser blandt mange af Italiens nationalparker. Lej derfor et feriehus i Abruzzo, hvis I ønsker helt enestående naturoplevelser på jeres ferie i Italien ved Adriaterhavet. Tager I længere nordpå og lejer et feriehus i Veneto kan I glæde jer til at opleve Gardasøen og Dolomitterne, som især er en populær destination til skiferie i de koldere vintermåneder. Helt nede i sydpå i regionen Apulien finder i et utal af strande og gemte bugter, der blot venter på at blive udforsket. Jo længere sydpå I bevæger jer, jo bedre bliver forholdene for en badeferie ved Adriaterhavet – bare husk solcremen!

Skiferie i Dolomitterne

Italienske storbyer ved Adriaterhavet

Langs den italienske adriaterhavskyst finder I en række spændende storbyer, der hver især byder på forskellige og særdeles unikke oplevelser. Den mest kendte af dem hos os dansker er Venedig, som er en by der i bund og grund er oversømmet og derfor har kanaler istedet for veje. Byen er præget af en skøn arkitektur, store pladser og flere religiøse bygninger, hvilket gør den til et sandt paradis for kulturinteresserede feriegæster. Længere sydpå i Marche kan I bl.a. besøge Ancona der er regionens hovedstad. Her venter historiske og regligiøse seværdigheder, især i byens centrum der befinder sig på en lille bjergtop ud mod Adriaterhavet. Byen byder selvfølgelig også på skønne sandstrande og hyggelige gågader, hvor I kan nyde et måltid eller shoppe før I tager tilbage til jeres feriebolig. Helt nede på Italiens ’hæl’ i Apulien ligger endnu flere skønne storbyer i fantastiske naturomgivelser. Med et feriehus i Apulien kan i bl.a. besøge regionshovedstaden Bari, som er en havneby med et labyrintiskcentrum og historiske seværdigheder helt tilbage fra det 11. århundrede. Lecce er endnu en by i Apulien der bestemt er et besøg værd. Her kan I leje en ferielejlighed lige midt i byens centrum, hvor I kan besøge flere museer, historiske bygninger såsom byens borg Castello di Lecce fra 1539 og det sunkne romerske amfiteater. Uanset hvor I vælger at leje feriehus ved Adriaterhavet vil I altså komme forbi unikke storbyer, der inviterer til storslåede ferieoplevelser.

Ferie i Venedig

Adriaterhavets østlige kyststrækning

Hvis den vigtigste faktor i jeres ferieplanlægning er Adriaterhavet, kan vi også varmt anbefale at bevæge jer over på havets østlige front. I Adriaterhavet finder I omkring 1300 individuelle øer og størstedelen af dem befinder sig ud for Kroatien, hvor I virkelig kan opleve Adriaterhavets levestil i bedste forstand. Lejer I et feriehus i Kroatien venter der endnu flere fantastiske oplevelser og en afslappet stemning der virkelig vil skinde igennem på jeres ferie. Uanset hvilket land I vælger at opleve Adriaterhavet fra, kan I heller ikke undgå at forelske jer i den friskfangede fisk der præger de omkringliggende kystregioner. NOVASOL tilbyder også feriehuse og ferielejligheder i resten af Italien, så det er bare om at udforske alle regionens glæder!

Adriaterhavet