Skønne feriehuse i Älvdalen

Uanset om I vælger at leje en feriebolig i Älvdalen om sommeren eller vinteren, er I sikre på at få masser af vidunderlige naturoplevelser. Österdalälven, som har givet navn til området, flyder gennem den idylliske dal og de dybe, uberørte skove. I de små dalbyer kan I mærke historiens vingesus, hvor den urgamle dialekt endnu tales af en stor del af befolkningen. I kan gå på opdagelse på de gamle gårdbrug samt i byens velbevarede, gamle kvarterer der emmer af romantik.

Feriehus i Älvdalen

Populære feriehuse i Älvdalen

Loading...

Dyrevenlige feriehuse i Älvdalen

Loading...

Feriehuse med pool i Älvdalen

Loading...

Feriehuse med fleksibel ankomst i Älvdalen

Loading...

Oplev unik natur tæt på jeres feriehus i Älvdalen

Når I lejer en hytte i Älvdalen, er I samtidig tæt på nogle fantastiske naturfænomener som Grövelsjön, Fulufjällets Nationalpark og Njupeskär, der er Sveriges højeste vandfald. Älvdalen er det perfekte valg til vandre- og cykelture i den uberørte natur og kanoture på den rivende elv. Når sneen falder, og dækker det vidunderlige landskab, kan I stå på langrendsski lige uden for hyttens døre. Foretrækker I alpinski, er der kun ca. en halv times kørsel til Idre Fjäll, som er et af Sveriges største skisportssteder. Det er ikke uden grund, at Dalarna er danskernes favorit, når der skal holde skiferie i Sverige. I Dalarna finder I f.eks. skiområdet ved Sälen, som er Nordeuropas største skiområde med flere gode skidestinationer. Bliver I også helt vilde med Dalarna, efter jeres ophold i Älvdalen, så fortvivl ikke. Hos os kan I leje mange feriehuse i Dalarna, hvorfra I kan besøge de gode skisportssteder.

Natur i Älvdalen

Aktiviteter for hele familien forår, sommer og efterår i Älvdalen

Om sommeren lokker de mange badepladser langs søer og elve. Mange af badepladserne har både udspringstårne, toiletter, omklædningsrum og kiosk. Fælles for dem alle er, at de er meget børnevenlige. I kan også finde jeres egen lille plet, helt ugenert og privat – valget er jeres. Älvdalen er et mekka for vandrere. De dybe skove, stejle fjelde og rivende elve gør vandrerturen til en enestående naturoplevelse, uanset årstid. Prøv f.eks. Vasaloppsleden, der er 28 kilometer lang (I kan nøjes med en del af ruten) og som byder på masser af afvekslende natur, rastepladser og muligheder for en svalende dukkert flere steder undervejs. Om efteråret kan I fylde kurven med bær og svampe på jeres vandring. Når I lejer en feriebolig i i Älvdalen, har I også helt unikke muligheder for, at gå på jagt eller fiske. Området har mange fine jagtområder og fantastiske fiskepladser. Der arrangeres både fiske- og jagtudflugter af den lokale turistforening.

Er I generelt glade for de udendørs ferieaktiviteter, så er det helt oplagt at leje en feriebolig i Sverige. I hele landet er der smuk natur, som I aldrig vil blive trætte af at udforske.

Hytter i Älvdalen

Lej en hytte i Älvdalen til en hyggelige vinterferie

Når sneen falder, forvandler området sig til et drømmeagtigt landskab med enestående muligheder for både langrend og alpint skiløb. Med en feriebolig i Dalarna har I næsten altid garanti for sne. Udover skiløb, kan I også få en oplevelse, af de mere usædvanlige, på en hundeslædetur i det sneklædte landskab, og skal det gå rigtig stærkt, kan I tage med på snescooter safari. Vores hytter i Älvdalen bliver vinterferiens hyggelige samlingspunkt. Efter timer i sneen med skiløb, kælkning eller en frisk sneboldkamp, kan I samles i den lune stue, spille spil og lave mad sammen.

Vandresti i Älvdalen

Älvdalen er også rig på kultur og historie

Selvom Älvdalen mest er berømt for den enestående natur, gemmer der sig mange interessante kulturoplevelser og historier i den skønne dal. Der findes en del gårdbrug, hvor I kan udforske den traditionelle måde at drive landbrug på. I kan klappe geder, får, køer og heste, samt købe gårdens ny-kærnede smør og frisklagte æg. I kan også besøge det gamle stenbrud, hvor man brød porfyr. Når I bevæger jer ned i bruddet, af den gamle trætrappe, kan I mærke historiens vingesus. Fra gruben har I den mest fantastiske udsigt over Blyberg og Österdalälven. En anden mageløs udsigt får I fra Bunkris Brandtårn, der er 24 meter højt og ligger 600 meter over havet. I klart vejr kan I se helt til Sälen i sydvest over Näsfjället, Fulufjället og videre mod Städjan-Nipfjället, Fjätervålen og Vedungsfjällen mod nord.  Evertberg Gammelgård er et spændende, levende museum. Her kan I se konen i huset bage fladbrød i køkkenet, mens manden laver brugsting af træ og smeden arbejder på gårdspladsen. Der findes også flere historiske kirker og ydmyge fjeldkapeller i området.

Ferie med masser af sjæl

Når I lader en feriebolig i Sverige danne rammen om jeres ferie, bor I ofte tæt på små landsbyamfund, der minder om dem vi kender fra Astrid Lindgrens historier. Den samme autentiske atmosfære og idylliske charme findes i Älvdalen. Den venlige lokalbefolkning har stolte traditioner og deler glad og gerne ud af deres viden. I vil også kunne få tips til seværdige udflugter og betagende vandreture i den skønne natur.

En ferie i Älvdalen er for alle - her er både plads til ro og fred i pagt med naturen, mindeværdige oplevelser for store og små og aktive dage på ski, hvor I suser afsted på pisterne.