search

Sommerhus på Fanø

Ø-livets mange glæder tiltaler mange og en af de danske øer, som ofte vælges når det er ferietid, er Fanø. På den lille ø i Vadehavet finder I ro og fred, smuk natur og lækre strande samt flere forskellige slags oplevelser. Fra et sommerhus på Fanø er det nemt at udforske alle kroge af øen. Desuden er udvalget af sommerhuse på Fanø meget varieret. Her finder I bl.a. små hyggelige Fanø-huse og større, mere moderne feriehuse, med plads til den store familie eller alle vennerne.

Lej sommerhus på Fanø

Sommerhusudlejning på Fanø hele året

Der er rigtig mange gode grunde til at leje et sommerhus på Fanø hele året rundt. Det er naturligvis i sommerperioden at der er størst efterspørgsel på ferieboligerne på Fanø. Her kommer mange både danske og udenlandske gæster til øen, for at nyde de mange gode strande på Fanø og de lyse sommernætter. På Fanø er der også flere events og arrangementer henover sommeren. Kom og hør god musik, gå på jagt efter loppe-fund på forskellige markeder eller tag med på ture ud i naturen og bliv klogere på livet i og ved Vesterhavet.

I sensommeren er der stadig gode chancer for dejligt ferievejr på Fanø. En anden fordel ved at leje sommerhus på Fanø sidst på sommeren er, at mængden af turister er mindre og I får mere plads rundt om jer, til at opleve alt det skønne ved Fanø. Gå lange turen på heden, som er dækket af blomstrende lille lyng og nyd en god middag på en af øens spisesteder.

Efteråret byder på såvel blæsende og kølige dage samt dage med blå himmel og milde efterårstemperature. Alt efter vejr og vind kan I planlægge en efterårsferie i et sommerhus på Fanø med ture langs kysten og shopping i de hyggelige byer. Efteråret er også perfekt for jer, som gerne vil kigge på fugle. Både i efteråret og i foråret kommer mange trækfugle forbi Fanø.

En vinterferie på Fanø kan blive den absolut hyggeligste ferie i løbet af året. I sommerhusets varme stue kan I koble helt af, mens vinteren sætter ind med kulde og måske lidt sne. En forfriskende gåtur ved havet rundes af med varme drikke og lækkerier i sommerhuset. Ofte er der forskellige mindre kulturtilbud med musik og foredrag i løbet af vinteren på Fanø. I kan også holde øje med programmet på Realen, Fanøs kulturhjerte.

Sommerhusudlejning i Danmark generelt er blevet et helårsforetagende. Flere og flere sommerhus er indrettet og udstyret så de også er komfortable til en ferie i de kolde måneder. Her vil I få en helt anden oplevelse i sommerhuset end om sommeren. Sommerhuset bliver om vinteren og i efteråret samlingspunktet, hvor f.eks. en brændeovn skaber varme og stemning, mens der slappes af med gode film, spil, lækker mad og måske en tur i poolen, hvis I har valgt et sommerhus med pool.

Lej sommerhus på Fanø hele året og nyd den lækre strand

Særlige events på Fanø

Fanø byder også på flere rigtig gode og unikke festivaler, som vil give jeres ferie på Fanø et ekstra pift.

 • Fanø Dragefestival: Kom og oplev det største dragetræf i verden på den store strand på sydsiden af øen. Alle er velkomne til at komme og nyde synet af de flere tusinde fantasifulde drager, som pryder på himlen og stranden. Kæmpestore dyr svæver over jer, side om side med små, klassiske drager i sprudlende farver. I kan også bygge jeres egen drage på festivalen og lurer de professionelle drageflyveres tricks af. Vil I opleve Fanø Dragefestival skal I leje sommerhus på Fanø midt i juni.
 • Fannikerdagene: Midt i juli summer Fanø af liv, til de traditionsrige Fannikerdage. I løbet af festivalens 3 dage, er der masser af musikalske indslag især med fokus på folkemusikken. Der er danseopvisninger og fælles dans. Overalt færdes de lokale i de flotte Fanø nationaldragter, som I selv kan få lov at prøve. Madboder byder på lidt af hvert og børn kan deltage i forskellige aktiviteter. Formålet med Fannikerdagene er at bevare minder om Fanøs sejlskibsflåde, nationaldragten og til forskønnelse og bevarelse af byen Nordby.
 • Fanø Strikkefestival: Håndarbejde og især stikning er blevet et stort hit blandt såvel unge som ældre. Er du kæmpe strikke-fan, så må du besøge den årlige Strikkefestival på Fanø. Festivalen tager udgangspunkt i byerne Nordby og Sønderho. I kan booke jer ind på et utal af work shops eller ”blot” suge inspiration til jer blandt de mange forskellige ”strikkere” fra hele verden. For at komme med til Strikkefestival, skal I leje et sommerhus på Fanø i midten af september.
 • Fanø Vesterland: Denne festival handler om musik, mad og mennesker. Fanø er omdrejningspunktet for festivalen, hvor det handler om at naturen, kulturen, menneskene og maden på øen. Festivalpladsen ligger tæt på færgehavnen og er en mindre plads med plads til 2.500 mennesker. Fanø Vesterland finder sted i slutningen af maj.
Lej sommerhus på Fanø og deltag i Dragefestival

Lej sommerhus i en af Fanøs hyggelige byer

Vil I gerne opleve den særlige landsbystemning på Fanø, så tag et kig på sommerhuse i f.eks. Sønderho og Nordby. I begge byer får I landsbyidyl for alle pengene.

Sønderho er tidligere blevet kåret som Danmarks smukkeste landsby, og her er virkelig også fint og nærmest eventyrligt. Får rigtig at opleve alle de fine detaljer i Sønderho, så skal I lade bilen stå og begive jer rundt til fods, i de små snoede gader. I hver gade ligger de flotte, klassiske Fanø huse. De fleste er fra tiden omkring midten af 1700-tallet. Flere af disse huse udlejes og vil give jer en fin og autentisk ramme for jeres sommerhusophold på Fanø. I Sønderho kan I også besøge følgende attraktioner:

 • Fanø Kunstmusuem
 • Hannes Hus – et originalt Sønderhohjem
 • Sønderho Mølle
 • Sønderho Kirke

Der er også flere butikker og spisesteder i Sønderho.

Nordby er Fanøs hovedstad samt byen hvor færgen fra Esbjerg ligger til. Byen ligger omgivet af den smukke natur og helt ned til vandet. De gamle 1800-tals huse i Nordby er nænsomt og flot bevarede og sætter en vidunderlig stemning i byen. På havnepromenaden kan I spejde ud over havet og måske er i heldige at spotte en sæl på sandbankerne. I Nordby finder I de fleste butikker på Fanø, samt flest indkøbsmuligheder.

Har I lejet sommerhus på Fanø udenfor disse to byer, så er I bestemt nød til at indlægge et besøg i byerne i jeres ferieprogram. 

Lej sommerhus på Fanø og besøge de hyggelige byer

Fanø Strand – et kapitel for sig selv

Prøv at forestil dig en udsigt henover en 15 kilometer hvid sandstrand, hvor solen spejler sig i det blå hav og bølgerne skvulper stille i vandkanten. Dette er Fanø Strand. Den flotte strand er en stor legeplads for badenymfer, sportsfolk og soldyrkere. Her er nemlig plads til alle og til alle former for strandliv. Fra jeres sommerhus på Fanø, vil Inemt kunne komme til den dejlige strand. 

Ikke nok med at stranden er flot og sandet er dejligt blødt, så er det også muligt at køre i både bil og på cykel på stranden. Underlagt er nemlig fast og kan bærer meget mere end blot badehåndklæder og parasoller. En cykeltur på stranden er helt vidunderlig og især ved solop- og nedgang en helt særlig oplevelse. Tager I bilen med på stranden, så husk at være opmærksom på huller i sandet og på tidevandet.

Ikke nok med at stranden er flot og sandet er dejligt blødt, så er det også muligt at køre i både bil og på cykel på stranden. Underlagt er nemlig fast og kan bærer meget mere end blot badehåndklæder og parasoller. En cykeltur på stranden er helt vidunderlig og især ved solop- og nedgang en helt særlig oplevelse. Tager I bilen med på stranden, så husk at være opmærksom på huller i sandet og på tidevandet. Generelt gør dette sig gældende uanset hvor I lejer sommerhus i Vestjylland

For sportsfolk og legesyge strandgæster er der flere aktivitetsmuligheder på stranden og i vandet. Strandsejling på Fanø er et hit, og kan dyrkes året rundt. På stranden kan I leje og få undervisning i strandsejling, som foregår i en såkaldt blokarts. I kan også leje en to personers blokarts. I vil også opleve folk komme susende henover stranden i kite-buggyer, som styres med en faldskærm og ikke et sejl.

Prøv også en strandudflugt på hesteryg. Flere rideskoler på Fanø arrangere rideture på stranden for både øvede og nybegyndere. Turene finder sted i perioden fra juni til september. Sammen med en guide oplever i stranden og Vesterhavet vuggende på hestens ryg. Turene kan også gå ind i landet, hvor der er flere ridestier.

Stranden er blandt de bedste og mest sikre badestrande i Europa, så I kan godt begynde at glæde jer til en eller måske flere gode stranddage på Fanø.

Lej sommerhus på Fanø og nyd den smukke Fanø Strand

Hvad kan man lave når man lejer sommerhus på Fanø?

Der er meget spændende og sjovt at kaste sig ud i, når turen går til Fanø. Her finder I tips til 5 oplevelser og udflugtsmål, som vi synes I skal overveje, mens I er i sommerhus på Fanø.

 • Brug en dag på Rindby Strand i solen eller på jagt efter det gyldne rav. 
 • Tag på Østersafari med guide
 • Tag på sælsafari ved sælbankerne i Nordby
 • Er du på ferie med børn kan I tage på den store Naturlegeplads
 • Oplev den smukke fiskerby Sønder Ho med de store hvalfanger-boliger og den gode mad

Få mere inspiration til aktiviteter på Fanø på denne side.

Ferie med plads til alle i et sommerhus på Fanø 

I har mulighed for at leje mange forskellige sommerhuse, med lige præcis de faciliteter I har brug for. Hvis familiens firbenede medlem også skal med til Fanø, så er det intet problem, for på Fanø har NOVASOL mange husdyrvenlige sommerhuse, hvor jeres hund er meget velkommen som feriegæst. Så slipper I for at bekymrre jer, om jeres hund har det godt, mens I er på ferie, og I får nogle dejlige feriedage sammen med HELE familien.

Trænger I til lidt ekstra forkælelse, så lej et sommerhus på Fanø med egen indendørs pool, spabad eller sauna, hvor krop og sjæl kan stresse af. Måske er det nærheden til havet der er vigtigt for jer, også dette ønske opfyldes ved at søge efter sommerhuse tæt på bølgen blå. I kan selv angive en max afstand til vand, når I søger efter det helt perfekte sommerhus på Fanø til jeres næste tur i sommerhus i Danmark. 

Lej sommerhus på Fanø med plads til din hund

Sommerhus på Fanø - ferie med frihed 

Når I lejer et sommerhus på Fanø til jeres ferie, får I ubegrænset frihed. De fantastiske rammer, som et sommerhus skaber, giver jeg mulighed for, at planlægge lige præcis den ferie I drømmer om. I bestemmer helt selv hvordan feriedagenen skal bruges. Måske vil I på masser af udflugter og besøge spændende seværdigheder, måske vil I slappe af i og nær sommerhuset og bare nyde at have fri og være sammen. Mange vælger også at benytte sig af et større sommerhus, hvis hele den store familie skal samles til f.eks. et weekendophold. Udbuddet af store ferieboliger som kan rumme plus 20 personer stiger og åbner op for nye muligheder, når familien skal samles.

Service hos NOVASOL

Hos NOVASOL sommerhusudlejning gør vi vores bedste for, at I får den bedste mulige ferie i et sommerhus i Danmark. Derfor har vi sørget for at have servicekontorer placeret i de største ferieområder i Danmark, hvor I kan kontakte os og få hjælp, hvis I har spørgsmål eller brug for et godt ferietip. Vi har ét kontor på Fanø. Her er medarbejderne altid klar til at svare på jeres spørgsmål omkring Fanø generelt og om de mange sommerhuse der udlejes på Fanø. Vil I gerne have hjælp fra lokalkendte, så skal I endelig kontakte vores servicekontor på Fanø, som kender alle sommerhusene samt ferielejlighederne på Fanø.