Feriehuse på øen Ilovik

Øen Ilovik ligger ved Adriaterhavet, syd for øen Losinj. Det er den sydligste ø i Losnij øgruppen, og et oplagt feriemål for hvis du drømmer om at leje et feriehus i Kroatien. Øens hovedstad hedder også Ilovik, og her finder du et posthus, butikker og restauranter. Du kan tage til den lille naboø Sveti Petar med båd, og opleve den smukke og fredfyldte ø. Hos NOVASOL ved vi, hvor vigtig afslapning er. Vi tilbyder ferieboliger i Kvarnerbugten, som er ideelle til familieferier. Med privat indkvartering på øen får du mulighed for at lære om historien og kulturen på tæt hold. På grund af den rige middelhavsvegetation bliver Ilovik ofte kaldt for ”blomster øen”. De grønne marker og olivenlunde på øen vil med garanti også glæde dig.

Feriehuse på øen Ilovik

Historie og monumenter

Den første omtale om øen kommer fra slutningen af det 11. århundrede, men imidlertid viser objekter, der er blevet fundet under arkæologiske udgravninger, at Ilovik var beboet meget tidligere. I det 11. århundrede blev der bygget et benediktinerkloster, hvor der i det 16. århundrede blev bygget et defensivt tårn for at beskytte øens indbyggere mod pirater. Øen har stadig rester af bygninger fra den romerske regeringsperiode. På bunden af havet nær øen, ligger vraget af et sunket skib, samt genstande fra den romerske periode. I de følgende århundreder boede borgerne på Losinj her på øen og arbejdede for klosteret. Ilovik blev oprindeligt kaldt for Tovarnjak. Det nuværende navn kommer fra den type jord, der findes på øen. Ilovik er den perfekte destination for en ferie i Kvarnerbugten. Man har fundet en række elementer fra antikken og middelalderen her på øen, og tidligere løb der en ravrute gennem øen.

Ferie i Kvarnerbugten

Attraktioner på øen Ilovik

Øen Ilovik er det perfekte sted at slappe af. Du kan nyde godt af alle former for vandsport, besøge monumenter og dase på stranden eller ved poolen. Nogle af NOVASOLs ferieboliger i Kvarnerbugten på Ilovik har private swimmingpools, andre huse ligger tæt på en skøn strand. På den sydøstlige kant af øen er der en dejlig sandstrand – Parzine. Dine børn vil helt sikkert være glade for at kunne lege på stranden og plaske i vandet. Din ferie i Kroatien på øen Ilovik vil blive en uforglemmelig oplevelse. Øen har en permanent færgeforbindelse til byen Rijeka og øen Mali Losinj, hvilket gør, at du let kan arrangere dagsture til disse steder. Vi opfordrer dig til at besøge lokale restauranter, der serverer traditionelle retter. Øen vil glæde dig med vidunderlige landskaber og yderst gæstfrie beboere. Så tøv ikke længere, og book et af NOVASOLs feriehuse i Kroatien for en solrig ferie i dag.