Feriehuse ved Opatija

Ved foden af Ucka bjergene og direkte ud til det krystalklare hav, finder I den elegante by Opatija. Fra jeres feriehuse i Kroatien kan I opleve Opatija, som er en af landets ældste turistdestinationer og er samtidig en historisk kurby. Siden byen i 1889 blev proklameret som kurby, har utallige rige, berømte og adelige tilbragt deres ferie i de skønne omgivelser med det milde klima.

Promenaden Opatija

Populære feriehuse i Opatija

Loading...

Dyrevenlige feriehuse i Opatija

Loading...

Feriehuse med pool i Opatija

Loading...

Feriehuse med fleksibel ankomst i Opatija

Loading...

Oplevelser i Opatija

Tag en slentretur på den næsten 12 kilometer lange strandpromenade, der blev bygget i 1911, og oplev de smukke gamle patriciervillaer der ligger langs havet. Mange steder går der små trapper ned til havet, Så kan tage en sval dukkert undervejs. Besøg også Villa Angiolina som blev bygget i 1844 af Ignio Scarpa. Den smukke bygning er i dag museum og rummer byens spændende historie som turistdestination. Villa Angiolina ligger i en smuk botanisk park og har tidligere været midtpunkt for det østrig-ungarske aristokrati.  Byens sprudlende liv, de mange botaniske parker og den skønne beliggenhed, gør Opatija til det ideelle udgangspunkt for en ferie i skønne Kroatien. Når I vælger en feriebolig i Opatija, bestemmer I helt selv dagens program.

Ferie Opatija

Badeferie i Opatija

Smukke Opatija ligger i den nordøstlige del af Istrien, lige ved Kvarnerbugten. Der findes flere forskellige muligheder for at leje ferieboliger ved Kvarnerbugten, som udover byen Opatija, har et væld af oplevelser at dele ud af.

Opatijas fantastisk beliggenhed, gør at der er mange dejlige strande lige ved byen.

Slatina: Midt i Opatija finder I Slatina stranden, som er byens midtpunkt. Slatina ligger ved strandpromenaden, tæt på byens ”Walk of Fame”.  Stranden består både af sand og fast belægning, og er både særdeles børnevenlig og handikapvenlig. Stranden er kantet med barer og restauranter, og I kan leje parasoller, solstole og forskelligt vandsportudstyr. Der er bruser og toiletter ved stranden.

Tomasevac: Tomasevac ligger ligeledes ved strandpromenaden, lige i nærheden af hotel Ambasador. Også denne strand er en blanding af sand og fast belægning, med brusere, toiletter og barer på stranden.

Lido: Lido er Opatijas smukkeste strand og ligger tæt på Angiolinaparken. På stranden findes en tantrabar og I kan leje solstole, parasoller og forskelligt vandsportudstyr. Lige bag ved stranden ligger Opatijas udendørs biograf, hvor man om sommeren kan se film og koncerter under åben himmel.

Strande Opatija

Attraktioner og seværdigheder nær jeres feriehus

I kommer helt automatisk forbi mange af Opatijas seværdigheder, når I slentrer en tur langs strandpromenaden og i byens smukke gader. Byens symbol, pigen med havmågen, står f.eks. på strandpromenaden og skuer ud over havet. Den berømte skulptur fra 1956 er belyst om aftenen og tiltrækker gæster fra nær og fjern. Tidligere stod der på samme sted en anden berømt skulptur: Madonna del Mare – havets madonna. En kopi af denne skulptur kan nu opleves i den smukke St. Jacobs Kirke. Som tidligere beskrevet, må I ikke snyde jer selv for et besøg i Villa Angiolina og den tilhørende park. Står der shopping på programmet, kan I besøge et af Europas smukkeste indkøbscentre, nemlig Operette.

Statue Opatija

Mad og drikke til ferien i Opatja

Der findes et hav af restauranter og cafeer i Opatija. Her er noget for enhver pengepung og prisen afspejler ikke nødvendigvis kvaliteten! Nogle af de bedste måltider får I på de små tavernaer, hvor de lokale også ofte nyder et måltid tilberedt på friske råvarer. Generelt kan man sige, at jo længere I kommer fra centrum, desto billigere bliver det at spise ude. Når I lejer en feriebolig i Opatija, har I også mulighed for at købe ind på markedet og tilberede jeres egne måltider. Et hjemmelavet måltid, tilberedt af friske råvarer og indtaget under åben himmel, er måske i virkeligheden det lækreste måltid af alle.  På Istrien produceres lokal vin, som fås overalt i Opatija til rimelige priser, ligesom den kroatiske øl er både billig og velsmagende. Vil I fortsætte ud i nattelivet? Der findes masser af hyggelige barer, lounges diskoteker og natklubber i Opatija.

Feriehus med pool Kroatien

Tag på ture ud i det blå omkring Opatja

Opatijas centrale beliggenhed er et ideelt udgangspunkt for at besøge nogle af Istriens berømte kystbyer som f.eks. Rovinj, Porec eller Pula. I bør også tage en dag ud af kalenderen og kører en tur op i bjergene, hvor de mange små middelalderbyer putter sig mellem olivenlunde og vinmarker.

Der ligger flere smukke nationalparker i køreafstand af Opatija, bl.a. Ucka, der byder på både vandre- og cykelruter. Risnjak og Brijuni kan nås på dagture, og endelig kan I tage en tur til Plitvice, hvis I kører meget tidligt. Plitvice søerne er en af de smukkeste nationalparker i Kroatien og bestemt den lidt lange køretur værd.

Postojnagrotterne i Slovenien kan også nås på en dagstur, undgå at køre lørdag og søndag, hvor trafikken godt kan være massiv.

Nyd en dag på havet. Tag på bådtur til øerne Krk eller Crek. Er I heldige, kan I opleve at blive fulgt på vej af en delfinflok.  

Opatija er den helt rigtige by at vælge, når I gerne vil opleve både Istrien og kvarnerbugten. Med udgangspunkt i jeres helt egen feriebolig i Opatija, kan I udforske de smukke omgivelser både til lands og til vands. En unik kombination af natur – by og badeferie.

Lokale delikatesser til ferien

Der er mange fordele ved at leje et feriehus i Kroatien. Ikke alene får I en privat ramme for ferien, hvor I selv bestemmer og kan tilrettelægge jeres ferie, lige som I ønsker det. I får også muligheden for at komme helt tæt på de lokale traditioner og ikke mindst det lokale køkken. Kroatien er berømt for suppen manestra, den lufttørrede skinke prsut og for sine fisk og skaldyrsretter. Når I holder ferie i Opatija, så kan I også gå ombord i egnens delikatesser, som f.eks. kæmpe rejer, sorte og hvide trøfler, olivenolie og lokal vin.

Tag et par lækkerier med hjem til jeres feriebolig og nyd det med udsigten til det smukke landskab eller ved jeres egen pool. Mange af feriehusene i Kroatien har nemlig pool, hvor I kan hygge jer og køle af, når solen står højt på himlen. NOVASOL Feriehusudlejning har et bredt udvalg af feriehuse og ferielejligheder i hele Kroatien. Mange feriegæster vælger også at besøge Kroatien flere gange, for der er mange dejlige steder der kan holde ferie.