Sommerferie 2024: Udforsk Europa eller (gen)opdag Danmark

Sydfrankrig eller Sønderjylland? Middelhavet eller Middelfart? Moules frites eller bølgefritter? Støvleland eller vandrestøvler? Ja, sommerferier kommer i mange forskellige former og forestillinger, men uanset hvordan din ser ud, findes den hos NOVASOL. Sommerferien begynder her  🌞😎

Et lille torv mellem en kirke og farverige huse med udsigt over Middelhavet i Menton, Frankrig

Feriehuse i Kroatien

Loading...

Kroatien - et krystalklart valg

Forestil dig dovne dage på stranden, Adriaterhavets krystalklare bølger og idylliske øer, der ligger spredt langs kysten. Forestil dig middelalderbyer, nationalparker og tilbagelænet Middelhavsstemning, krydret med lokal charme og endnu mere charmerende priser. Forestil dig Kroatien.

Der er et hav af grunde til at tage på sommerferie i kontrastfulde Kroatien. Også mange flere end der er plads til her. Du kan altid finde din sammen med NOVASOL, og gå på opdagelse i vores store udvalg af skønne feriehuse, -lejligheder og -villaer i ‘de tusind øers land’, både langs de azurblå kyster og i det grønne, naturskønne Kontinental Kroatien.

Italien - en bid af det søde liv

Der findes en populær talemåde der opfordrer til, at man bør gøre som romerne, når man besøger Rom, og vi foreslår, at den tilgang gælder for hele Italien. Det er nemlig umuligt ikke at lade sig forføre af den tilbagelænede tilgang til det søde liv - la dolce vita, som de lokale kalder det - der hersker. Hele vejen fra alperne og ned til tåspidsen af støvlelandet.

Det søde liv er aldrig langt væk, hvad end det smager af frisklavet pasta, iskold Aperol Spritz eller tutti-frutti is. Få syn - eller smag - for sagn omgivet af de grønne bakker og uendelige vinmarker i Toscana, helt og aldeles lokalt i små, farverige fiskerbyer langs Amalfikysten eller under parasollen ved Gardasøen. Hvis du har drømmen, sørger vi for huset.

Tyskland - gyldne strande og grønne skove

Det er svært at komme udenom Tyskland, både bogstaveligt og billedligt talt. Alligevel er det som om, at mange fortsat overser Tysklands store sommerferie-potentiale i jagten på sol og sommer i Sydeuropa eller endda reducerer vores nabo til et stykke Autobahn, der blot skal overstås på vejen dertil. Vi foreslår, at du finder nærmeste afkørsel og opdager, hvad der gemmer sig ’bag facaden’. Det er altså ikke så lidt, skulle vi hilse og sige.

Sommerferietip #1

En af de mest populære ferieformer i Tyskland, er de mange ferieparker, der især er udbredt i Nordtyskland ved Østersøen og Nordsøen. Du kan læse mere om ferieparker i Tyskland og browse vores store udvalg lige her.

Faktisk er det slet og ret umuligt at omfavne Tysklands fantastiske ferielandskab, og det er måske netop de store kontraster og den regionale alsidighed, der bedst illustrerer, hvorfor det er værd at satse på sommerferie i Tyskland. Gør som tyskerne, og besøg de populære ferieparker og badebyer langs de brede, hvide sandstrande Østersøen og Nordsøen, opdag skjulte perler i hjertet af Tyskland, hvor små, idylliske landsbyer ligger gemt i det bakkede, grønne landskab, eller udforsk eventyrlige slotte og store søer for fødderne af Alperne i Bayern. Alt det og meget, meget mere venter syd for grænsen.

Frankrig - meget mere end Middelhavet

Det er ikke ligefrem svært at få øje på, hvorfor Frankrig hvert år tiltrækker flere turister end noget andet land, og selvom mange af dem af åbenlyse grunde sætter kursen mod de solbeskinnede og ikoniske badebyer langs Den Franske Riviera, må man ikke glemme, at Frankrig er meget mere og meget andet end det. Lige bag Middelhavets azurblå øjne åbenbarer der sig nemlig et alternativt hav af autentiske og oversete oplevelser, der strækker sig på tværs af de forskellige og særegne regioner. Ja, faktisk står de nærmest i kø.

Fortab dig for eksempel i de åbne vidder og billedskønne lavendelmarker i farverige Provence, smag dig igennem lokale druer og ditto egnsretter i Alsace og Lorraine, dyk ned i historien i Normandiet og Bretagne, spring ud i Atlanterhavet i Nouvelle-Aquitaine, eller find din helt egen vej igennem Europas kulturelle og kulinariske hjerte, der fortsat banker ufortrødent. Så er spørgsmålet bare om ferien i Frankrig skal foregå i badeshorts, våddragt eller vandrestøvler?

Danmark - lille land, store oplevelser

Flere og flere danskere er ved at få øjnene op for, hvad tyskerne har vidst i mange år. Nemlig at der er et yndigt land lige udenfor vores hoveddør, der på trods af sin ringe størrelse er fyldt med store oplevelser og endnu større indtryk. Hele vejen fra Skagen til Gedser og Blåvand til Bornholm.

Sommerferietip #2

Vidste du, at Danmark har mere end 400 øer, hvoraf 70 af dem er beboede? NOVASOL elsker de danske øer, det rolige tempo, og den helt særlige stemning, der hersker på dem. Find inspiration til din ø-ferie i Danmark.

Et yndigt land, hvor de lange, lyse sommeraftener føles lige så uendelige, som de dramatiske kyster, der smukt indrammer Danmark. Hvor sommerferie smager af jordbær og dufter af varme grillkul over hækken. Hvor brede strande, gyldne rapsmarker og grønne bøgeskove danner kulisse for den ufortyndede sommerhusidyl, der findes helt nede i vandkanten, godt gemt i klitterne og midt ude i ingenting.

Dejlige Danmark venter på at blive (gen)opdaget, og uanset om du kender ferielandskabet som din egen bukselomme eller ej, så tør vi godt love, at sommerlandet - og den lokale charme, der hersker på tværs af det - aldrig stopper med at overraske. Ude godt, men hjemme bedst, fristes man til at påstå.

Spanien - sol, sommer, siesta og sangria

Solen skinner som regel på de spanske kyster, men det er ikke kun derfor, at Spanien er en af vores allermest populære sommerferie-destinationer. Lige bag Solkystens gyldne smil åbenbarer sig et vidunderligt kludetæppe af regionale særpræg, lokal charme og autentiske oplevelser, der både kan smages, mærkes, duftes og høres. 

Spring ud i (eller op på) Atlanterhavet store bølger i Galicien, dyk ned i Spaniens unikke, imponerende og dybe historie i Andalusien, oplev kunst og kultur i Catalonien eller find den perfekte plads under solen på en af Mallorcas kridhvide strande.

NOVASOL – Inspirerende service siden 1968 

Hos NOVASOL tror vi på, at vejen til en uforglemmelig ferie starter og slutter med tryg og inspirerende service. Derfor er vi med jer på hele rejsen - både før, under og efter - så I altid føler jer i gode hænder, når I holder ferie sammen med os. Sådan har det været siden 1968, og sådan vil det fortsat være.

Med mere end 40.000 ferieboliger og sommerhuse i 18 forskellige lande, har vi med garanti noget for enhver smag. Udforsk vores store udvalg i Danmark og Europa, og book din sommerferie sammen med NOVASOL i dag.