Skønne ferieboliger i magiske Ålesund

På den nordlige del af Vestlandet i Norge, finder I den charmerende by Ålesund. Omgivet af høje fjelde og dybe fjorde, vil I opleve nogle af Norges mest spektakulære naturområder og kulturseværdigheder. Når I lader en feriebolig i Ålesund danne rammen om jeres ferie i Norge, kan I gå på opdagelse i byens idylliske gader og udforske den smukke by, der blev genopbygget i jugendstil efter en brand i 1904.  

Ålesund er også et glimrende udgangspunkt for oplevelser i naturen, med berømte naturfænomener som Geirangerfjorden og Trollstigen indenfor rækkevidde. I Ålesund og omegn venter der jer et hav af sjove og spændende aktiviteter, prøv f.eks. en Sea Wildlife Safari eller en kajaktur gennem selve byen. Fylkerne Møre og Romsdal, hvor Ålesund ligger, er det perfekte valg for naturelskere, børnefamilien og jer der bare vil have ferieminder der holder lidt længere.

Ferie Ålesund

Populære feriehuse i Ålesund

Loading...

Dyrevenlige feriehuse i Ålesund

Loading...

Feriehuse med fleksibel ankomst i Ålesund

Loading...

Det skal I se når I holder ferie i Ålesund

Ålesund er en livlig by og en slentretur gennem byen og langs fjorden er en oplevelse i sig selv. Lad turen gå forbi Jugendstilcentret, der ligger i den gamle apotekergård fra 1907. På KUBE Museet kan I opleve skiftende udstillinger med særlig fokus på lokale kunstnere. På fiskerimusset fortælles historien om fiskeriets udvikling på en spændende og interaktiv måde.

Vil I vide mere om Ålesunds historie? Så tjek den spændende udstilling på Ålesund Museum, der bl.a. beretter om branden i 1904 og om hvordan byen var påvirket af 2. verdenskrig. I kan også komme helt tæt på livet under havets overflade i det unikke Atlanterhavsparken Akvarium. I udeområdet findes der desuden sæler, pingviner og oddere. For families yngste er der mulighed for at fange krabber. Endelig bør I stikke hovedet ind i Ålesund Kirke, der blev genopbygget efter branden i 1904. Den smukke kirke er bygget i beton og marmor og er smukt dekoreret med glasmalerier.

Ferie Ålesund

Ålesund for børn og barnlige sjæle

Med en feriebolig i Ålesund er I sikre på, at familiens yngste får masser af gode ferieminder. Brug en dag i Valldal aktivitetspark, hvor I kan klatre i trætoppene og hen over vandfald. Ruterne er inddelt efter alder, så alle kan være med. På Hakallegården kan I klappe gårdens dyr og hygge jer i de idylliske omgivelser med en sjov legeplads. I sommersæsonen kan I nyde en afslappende dag i Ikornes Friluftbad eller tage på sightseeing i Ålesund med det fine, lille by- tog.

Hytte Ålesund

Vil I være aktive i Ålesund?

Når I vælger en hytte i Ålesund og omegn, er der basis for utallige former for aktiviteter i naturen. Hvis I kan lide at vandre, er feriehusudlejning i Norge det perfekte valg. Der findes nemlig utallige vandreruter i den spektakulære natur, som tiltrækker turister fra hele verden. Ved Ålesund findes der helt enestående vandremuligheder. I kan vandre på egen hånd eller tage med på en guidet fjeldtur. Det lokale turistbureau hjælper jer gerne med at vælge ruter. I kan også tage på en guidet tur med havkajak på Norddalsfjorden og Tafjord, hvor den storslåede natur kan tage pusten fra enhver. For lystfiskere findes der masser af muligheder både på havet og i fjordene. Vil I opleve naturen på 2 hjul? I kan leje både almindelige cykler og El-cykler i Ålesund og udforske den fantastiske natur på de markerede cykelruter. Hvis der skal sug i maven, er en Sea Safari med en åben RIB-båd et godt bud. Her går spænding og naturoplevelse op i en højere enhed. Endelig er der mulighed for at klatre, tage på grottetur eller rappelle.

Udflugter fra ferieboligen i Ålesund

Et absolut must, er en tur langs Geirangerfjorden der findes på UNESCOs Verdensarvsliste. Denne naturperle er simpelthen noget helt ud over det sædvanlige. Kaskader af brusende vand fosser ned over de stejle fjeldsider og ud i fjorden. Den dramatiske natur er fyldt med kontraster og noget af det smukkeste øjet kan skue. I kan opleve turen med egen bil langs fjorden, eller I kan tage på bådtur og se det spektakulære syn fra vandsiden. Snyd heller ikke jer selv for en tur på Trollstigen. Her oplever I høje fjelde, dybe dale og fossene vandfald på den slyngede sti, som tidligere var en vigtig færdselsåre i området.

Hvorfor vælge feriehusudlejning i Ålesund?

I Ålesund finder I Norge i en nøddeskal. Udover den fantastiske natur og den kulturelle rigdom, kan I  stå på ski om vinteren og nyde solen på de lokale strande om sommeren. I skal vælge et feriehus i Ålesund, hvis I gerne vil have mindeværdige ferieoplevelser ,langt væk fra masse turismen og helt tæt på naturen, og samtidig gerne vil have byliv og sjove aktiviteter inden for rækkevidde. sommerhusudlejning giver jer mulighed for, at få netop den ferie I bedst kan lide. I kan selv vælge, om I vil være aktive alle dage, tage på masser af turen eller nyde en stille stund i ferieboligen eller i solen på terrassen. Alt er muligt.