Ferie i Sverige

Spejlblanke søer, uberørt natur, hyggelige småbyer med Astrid Lindgren atmosfære og vidunderlige skærgårde med vilde klipper. Dette er en lille del af det, der venter jer på en ferie i Sverige.

Sverige er ren idyl med de klassiske røde træhytter og frodige haver med blomstrende æbletræer, – men det er også spændende storbyer, med masser af kulturelle tilbud og interessante historiske seværdigheder samt en natur, der kan tage pusten fra enhver.

I Sverige kan I finde alt, hvad hjertet begærer til en spændende og mindeværdig ferie. En ekstra bouns er, at Sverige er et genialt rejsemål hele året rundt.  

Hytte i Sverige

 

Ferie i Sverige om sommeren

En ferie i Sverige om sommeren giver masser af lagtidsholdbare ferieminder. Vil I slappe af på en lækker sandstrand, sole jer på klipperne i Skærgården eller nyde roen ved en glitrende skovsø? Mulighederne for en daseferie i solen er uendelige i Sverige.

I de små charmerende byer emmer det af atmosfære, og mange steder har man tilbagevendende arrangementer med musik og underholdning. Gå på opdagelse i de idylliske gader, besøg små, sjove butikker, gallerier og arbejdende værksteder eller sæt jer på en cafe og nyd en kop kaffe.

Når I vælger at holde jeres længe ventet ferie i Sverige, er det oplagt at udforske naturen. Rivende elve, rislende vandløb, skovsøer og betagende klippeformationer danner hjemsted for et rigt dyre- og planteliv. Tag også med på elgsafari og bliv overvældet ved synet af de enorme dyr i skoven. Prøv en tur i kano eller kajak og nyd den betagende natur fra vandsiden.

Hver region og område i Sverige har sine egne, helt særlige attraktioner, seværdigheder, aktiviteter og udflugtsmål, så I kommer ikke til kede jer et eneste minut, når I holder sommerferie i Sverige.

Ferie i Sverige for de aktive

Sverige er også leveringsdygtig i masser af fede og action fyldte oplevelser. Her fristes børn, voksne og selv den mest mobil fikserede teenager til at komme ud i naturen og prøve kræfter med forskellige aktiviteter. Den vilde natur i Sverige er et slaraffenland for alle der elsker action og outdoor oplevelser

En god vandretur er ikke i sig selv fuld af action, men det er den helt rigtige måde at opleve såvel de smukke svenske skove, de flotte fjelde og de høje bjerge på. En rolig vandretur giver dels god motion, men lige så vigtigt er de mange smukke ”billeder” fra turen, som sætter sig godt fast i hukommelsen. Det er action for hjernen.

For mange er cyklen blevet en trofast rejsekammerat, både den almindelige jernhest og den toptunede mountainbike spændes på bilen, når vi suser på ferie. I Sverige er der så mange naturskønne cykelruter, både langs kysten og i de store naturområder. For den toptrænede cykelrytter er der ruter på flere hundrede kilometer, som dog også kan tage i små bidder, så alle kan følge med. Mountain biking er blevet en elsket motionsform for mange, både børn og voksne. I Sverige er der et væld af fede MTB ruter, hvor konditionen og teknikken kan testes. Flere skisportsområder omdannes f.eks. til MTB områder om sommeren. Har I ikke selv cykler med på ferie i Sverige, så er der mange steder I kan leje alle typer cykler.

De store, dramatiske klipper i Sverige er en stor legeplads for modige og eventyrlystne klatrere. I kan teste modet og klatreevnerne flere steder i Sverige. Et af de mest populære klatresteder er bjerget Kullen, nord for Helsingborg. Her er flere forskellige klatremuligheder, men husk altid at følges med en instruktør, så det bliver en god oplevelse.

Mange steder i Sverige, er der desuden mulighed for at besøge aktion-parker, hvor I kan svæve i trætoppene i en zipline eller tage turen gennem det smukke landskab på en sommerkælkebane. I kan prøve de sjove sommerkælkebaner flere steder i Sverige. Er I vilde med action i naturen, så er Kungsbygget Äventyrspark i Halland helt klart stedet for jer.

Hold ferie i Sverige og prøv de mange MTB ruter

Ferie i Sverige med storbyliv og shopping  

Sverige er også blevet et hot rejsemål for en storbyferie - og det giver god mening, når man kigger nærmere på de større byer i Sverige. De svenske storbyer er store, uden at være for store og alt for hektiske. Sverige er også det perfekte valg, hvis jeres ferie gerne må indeholde utallige shoppingmuligheder. Besøg bl.a. disse svenske storbyer og få shoppet igennem - I kommer helt sikkert ikke tomhændet hjem. 

 • Stockholm: Alene byens placering, på de 14 øer i skærgården, gør Stockholm til noget ganske særligt. Giv jer god til til at opleve de forskellige bydele i Stockholm, hver og en med sit eget udtryk. På jeres tur rundt i byen møder I alle muligheder for shopping; stormagasiner i verdens klasse, unikke designbutikker og internationale modebutikker. Bydelen Södermalm er stedet hvis I søger secondhandbutikker og trendy boligindretning. Forlæng shoppingdagen til ud på aften, hvor mulighederne for at sippe lækre cocktails og nyde god mad er helt i top. 
 • Malmø: Byen, som efterhånden er blevet en forstad til København, er et rigtig godt valg, hvis I gerne vil dyrke shopping i Sverige. Den 2 km lange gågade er det oplagte sted at starte jeres shoppingtur. På gågaden er der masser af kendte butikker med internationale brands samt cafeer og restauranter, hvor I kan hente ny energi. På Möllevangstorget venter bl.a. de populære vintage butikker, hvor I kan gøre unikke fund til gode priser. God mad og nye smagsoplevelser hører sig også når vi er på ferie. I Malmø skal I kigge forbi madmarkedet Saluhall, som disker op med svenske delikatesser. Skulle der komme en regnbyge, så fortvivl ikke, for i Malmø er der flere enorme shoppingcentre, som f.eks. Emporia med 200 butikker! 
 • Göteborg: Denne by er kræs for jer, som elsker shopping i små sidegader og lækker interiør. På Vallgatan kan I købe virkelig lækre ting til hjemmet i de inspirende butikker. Kan I slet ikke få nok inspiration til boligindretningen, så fortsæt turen ned af Viktoriapassagen. I den gamle bydel Haga kan I hygge jer med besøg i flere små specialbutikker. Det er også i denne del af Göteborg I skal tage en kaffepause, for på Café Husaren kan I købe byens største kanelbulle

Fælles for disse tre storbyer i Sverige samt en lang række andre er, at de ud over masser af shoppemuligheder også tilbyder et bredt og spændende kulturliv. I kan kombinere shopping med museumsbesøg af alle slags, ture i flotte parker, sejlture i de kystvendte byer og meget andet, som I kan mixe jeres ferie i Sverige med. 

Ferie i Sverige i vandkanten

Få steder i verden er der så mange muligheder for at holde ferie i vandkanten som i Sverige. Og det er vi mange som er rigtig glade for! Nærhed til vand er nemlig noget som virkelig kan være med til at sænke stressniveauet – og netop det søger mange i deres ferie.  

I Sverige kan der holdes ferie nær vand på flere måder. De mange søer og vandløb præger naturen i hele Sverige, dog især i Midtsverige, hvor den sidste istid har skabt mange fordybninger, som i dag er blevet til søer. Søer som giver liv til planter og dyr samt mulighed for forskellige aktiviteter. En kanotur eller en tur i en lille robåd er super hyggeligt for hele familien. 

Den svenske skærgård er for mange svenskere det foretrukne feriemål. Glitrende hav, klippeskær og granitklipper danner tilsammen oaser af fred og ro. Der findes skærgård både på øst- og vestkysten og ved Stockholm. Hvem har ikke drømt sig til en ferie på en ø i skærgården, hvor tiden står stille, og man kan starten dagen med et spring fra klipperne i det krystalklare vand? En ferie ved den svenske skærgård er rendyrket idyl og vil give jer masser af enestående naturoplevelser lige i vandkanten. 

Hodl ferie i Sverige nær vandet

Ferie i Sverige er et hit for lystfiskere

Alt det vand åbner naturligvis også op for en af de ældste hobbyer, nemlig lystfiskeri. Sverige er uden tvivl et drømmescenarie for lystfiskeren. Med rundt regnet 100.000 søer, et utal af elve og en ubeskrivelig lang kystlinje, kan I stort set fiske overalt i Sverige. Ørrede, laks, makrel, aborre og hornfisk er blot et par af de mange fisk, I kan få på krogen i Sverige. 

Fiskeri er både for den passionerede lystfisker med alt det fede grej samt for familien med børn i alle aldre. Der skal selvfølgelig lidt tålmodighed til, for fiskene bider ikke altid med det samme. Men når der er bid, skaber det stor glæde og begejstring hos alle. Måske er det også lidt nemmere at få børnene til at spise fisk, hvis de selv har været med til at fange den. 

Inden I kaster snøren i vandet, så tjek lige de lokale regler for fiskeri. De lokale turistinformationer kan altid hjælpe med råd og vejledning samt evt. køb af fisketegn, hvis det kræves. 

Ferie i Sverige om vinteren  

I vintersæsonen forvandler Sverige sig nærmest til et magsisk eventyrland. Glæd jer til en ferie i de sneklædte landskaber, der glitrer i solen, masser af frisk luft, røde kinder, leg og sjov motion samt varm kakao i den hyggelige hytte. 

Man behøver ikke være ski-entusiast for at holde vinterferie i Sverige. Der er masser af sjove og skønne aktiviteter for både børn og voksne, ud over skiløb.

 • Byg en snemand eller en snehule 
 • Tag på hundeslædetur i det magiske sneklædte landskab.
 • Mærk suset i maven på en snescootertur.  
 • Nyd en romantisk kanetur med bjældeklag.

Vil I også gerne stå på ski i løbet af jeres vinterferie, så er det bare afsted mod Sverige. Der findes langrendsløjper overalt i Sverige, som derfor er et populært valg for langrendsløbere, der gerne vil have unikke naturoplevelse i rolige omgivelser. Skal der mere fart på, så er det alpinski  I skal vælge. Disse skiområder er perfekte valg, hvis der skal være alpinemuligheder for alle. 

 • Branäs
 • Isaberg
 • Vallåsen
 • Sälen

I disse skiområder kan I leje skiudstyr samt få undervisning. Sverige, som vinterdestination, er specielt velegnet til børnefamilier og begyndere, der gerne vil lære at stå på ski i trygge omgivelser.

Vinterferie i Sverige er for alle

Ferie i Sverige med børn

Sverige er det perfekte valg til masser af ferieoplevelser for børn, som kan glæde sig til masser af sjove og underholdende forlystelses- og temaparker for børn og barnlige sjæle.

Besøg Astrid Lindgrens Verden og lad jer begejstre af gensynet med de elskede karakterer som Pippi, Emil fra Lønneberg, Ronja Røverdatter osv. Besøg også forlystelsesparken Liseberg og mærk hvor det kildre i maven, når I suser afsted i de mange sjove forlystelser. I kan også være cowboys og indianere for en dag i Westernparken High Chaparral.

At se på og ikke mindst klappe dyr er altid et hit for børn. I Sverige er der mange fine dyreparker. I kan både opleve de svenske dyr som elge og bjørne samt eksotiske dyr fra hele verden. Skånes Djurpark er et godt bud, hvis I gerne vil opleve de nordiske dyr og samtidig besøge den kendte figur Frode Får, som mange børn elsker.

De fleste børn vil også elske en tur på skinnecykel, i kano eller bare et par timer ved en sø med fiskestangen i hånden. Sverige er et børnevenligt land, så der er aldrig langt til den nærmeste legeplads.

Når I vælger at holde ferie i Sverige, er der masser af tid til nærvær og hyggelige stunder i ro og fred. Der behøver nemlig ikke altid være vilde rutsjebaneture på programmet, for at give børnene en rigtig dejlig ferie. De nyder ofte også de små og nære oplevelser med familien, hvor I er fælles om tingene og bare er sammen. Lejer I et feriehus i Sverige, får I netop mulighed for, at kombinere opholdet med hygge derhjemme, i rolige omgivelser, med ture ud til områdets attraktioner og seværdigheder. 

5 gode grunde til at holde ferie i Sverige 

 • Mange topattraktioner for hele familien. 
 • Lettilgængelige og unikke naturoplevelser.
 • Et stort og godt udbud af outdoor aktiviteter. 
 • Flere all-round skiområder med udfordringer for alle. 
 • Flere spændende storbyer med shoppingmuligheder i verdensklasse.  

Se alle vores ferieboliger i 19 lande