search

Feriebolig i Spanien

Spanien er omgivet af såvel Atlanterhavet som Middelhavet. Her finder I kilometerlange sandstrande, idylliske bugter og stejle klippekyster. Blandt disse smukke omgivelser finder I et stort antal feriehuse og ferielejligheder, som indbyder til en fantastisk ferie hele året rundt. Det spanske ferieidyl byder på spændende aktivitets- og udflugtsmuligheder, gastronomiske oplevelser og en pragtfuld og alsidig natur.

Spanien har også en lang og interessant historie samt en mangfoldig kultur, hvilket ligger grundlaget for alt fra fantastiske museer i verdensklasse til traditionsrige festivaler. Her venter endvidere fantastiske oplevelser i Spaniens mange storbyer såsom Barcelona, Valencia og den smukke hovedstad Madrid, samt langs den smukke kyst og på de mange øer, som alle inviterer til nogle af verdens bedste badestrande.

Kort sagt er mulighederne i Spanien mange og det er det perfekte land at opleve de mange glæder ved sommerhusudlejning på alle tider af året, uanset hvornår og hvor mange I skal afsted.

Strand Spanien

Hvorfor leje en feriebolig i Spanien?

Hvis I skal på ferie i Spanien, vil et lejet feriehus eller en ferielejlighed give jer de ideelle rammer om jeres ophold . Med et feriehus eller en ferielejlighed får I friheden til helt selv at vælge, hvordan og hvorledes I vil bruge jeres feriedage. I bestemmer selv om dagen skal bruges i solen på stranden, i komforten af jeres feriehus ved poolen eller om I vil på længere dagsture, hvor I virkelig kan dykke ned i den skønne natur og spændende kultur. I kan også vælge præcis de faciliteter, som I føler er nødvendige til jeres ferie, og selv bestemme tempoet. Med sommerhusudlejning er I altså 100% uafhængige af tidsplaner og andre stressende faktorer. Et feriehus vil give jer et fremragende udgangspunkt for jeres ferie i solrige Spanien og muligheden for at besøge præcis de attraktioner og seværdigheder I ønsker.

Spaniens mangfoldighed

Spanien er et imponerende land med sin geografiske og kulturelle mangfoldighed. Spaniens rige historie har efterladt sine spor og arkitekturen bærer præg af en lang række stilepoker (romersk, maurisk, byzantinsk, romantisk, vestgotisk). Traditionerne genspejler sig i en række borge, kirker, mindesmærker og huse. I landet finder I 17 helt forskellige regioner fra Pyrenæerne mod nord, til de kanariske øer mod Syd, midt ude i Atlanterhavet. Dette medfører også at landet har en stor variation i både kultur og natur, alt efter hvor man befinder sig i landet.

Oplev hovedstaden Madrid, fortryllende Barcelona, de fine middelhavsstrande ved Costa Blanca, Costa del Azahar, Costa Bravas gyldne strande og barske klipper, solskinsøen Mallorca, det turkisblå vand ved Ibiza, det konstante sommervejr på De Kanariske Øer, det indbydende natteliv på Costa del Sol eller den udprægede natur ved Pyranæerne i Catalonien. Der er noget for enhver i Spanien og en enkelt ferie er typisk ikke nok til at opleve det hele.

Feriehus i Spanien med pool

Nyd det spanske klima i jeres egen feriebolig 

Klimaet i Spanien varierer afhængigt af hvor I vælger at leje sommerhus, da det spænder fra tempereret til subtropisk. Det kan dog være særdeles ustadigt, hvor nogle somre byder på tørke og hedebølge, mens andre er særligt våde, men man kan sædvanligvis forvente varmt sommervejr.

Vintrene i det centrale Spanien kan være særligt kolde og endda med snefald, så en vinterferie i Spanien kan anbefales i form af en ø-ferie, hvis man er på jagt efter sol og strande. Vejret på østkysten og på De Baleariske Øer er som typisk middelhavsvejr med masser af solskin året rundt. Langs sydkysten i Andalusien er vejret næsten ligesom i Nordafrika og man ser kun nedbør i forår og efterår, hvilket lægger grundlaget for nogle ørkenlignende landskaber og meget varme somre. Spaniens nordkyst byder på et maritimt vejr med varme somre og milde vintre, men også en del mere nedbør end i resten af landet. De Kanariske Øer ligger vest for Afrika i Atlanterhavet og byder på et mere subtropisk klima med sol og varme hele året rundt og nærmest ingen regn. I kan forvente dejligt vejr uanset hvor I lejer sommerhus i Spanien om sommeren, men i de koldere måneder skal I søge mod Sydspanien og de spanske øer, hvis I savner det varme sommervejr.

Naturen i Spanien

Ligesom klimaet varierer den spanske natur også bredt alt efter hvor I landet man befinder sig, men den er generelt utrolig smuk og særdeles inbydende. I vil finde alt fra den barske og klippede nordøstkyst til de udtørrede sletter i Castilla y Léon, fra ørkenområder til ekstremt frugtbare regioner. Spanien er hjem til to enestående bjergkæder, Pyrenæerne i nord og Sierra Nevada mod syd, som er den største bjergkæde på det spanske fastland. Spaniens velkendte olvienlunde kan ses i fineste stand omkring Córdoba og de mange appelsinplantager hersker landskabet omkring Murcia og Valéncia. Hele vejen langs Spaniens kyst finder I nogle helt fantastiske sandstrande, så man kan altid nå en dukkert på vejen til eller fra et udflugtsmål, eller bare nyde endeløse dage nær havets brusen.

Natur Spanien

Feriehuse i Spanien ved havet

Med et feriehus i Spanien kan I forvente at bruge flere timer på en masse pragtfulde strande langs den nærmest endeløse kyststrækning. Lejer I et feriehus i Andalusien byder Costa del Sol og Costa de la Luz på selve essensen af det sydlige Spanien. Lys, varme og lidenskab, der kommer til udtryk gennem f.eks. flamencodansen, der er en typisk andalusiske traditioner.

Costa del Sol er nok Spaniens mest populære turistmål med sin beliggenhed lige ud til Middelhavet og de smukke bjergområder og velkendte hvide byer i baglandet. Costa de la Luz bliver kaldt således på grund af det utrolige sollys, som lyser hele kyststrækningen op. Her finder I en række små hyggelige landsbyer, hvor der er en enestående udsigt til Gibraltar og den nordafrikanske kyst.

Længere mod øst ved Murcia finder I Costa Blanca, som byder på over 200 kilometer kyst og nogle fantastiske sandstrande nær en masse kulturelle tilbud. ”Den hvide kyst” er kendt for sine dejlige sandstrande og skarpe klipper, der strækker sig langt ud i brændingen og dermed giver kysten sin kendte profil.

På nordøstkysten i Katalonien ligger Costa Brava og Costa Dorada, som byder på endnu 200 kilometer kyststrækning og sandstrande med vild natur og små charmerende landsbyer i baglandet. Med et feriehus i Katalonien i højsæsonen kan I forvente et væld af turister i de fleste af regionens byer og ferieområder, men rejser I til Spanien uden for højsæsonen, vil I blive overrasket over den fred og ro, som kystområderne kan tilbyde sine gæster.

Lej en feriebolig på en af de spanske øer 

Spanien byder fantastisk ferieoplevelser på en af de mange øer. Der er to øgrupper i Middelhavet og Atlatnerhavet, som henholdsvis hedder De Baleariske Øer og De Kanariske Øer. De Baleariske Øer består af Mallorca, Menorca og Ibiza og hver ø tilbyder noget nyt. Alle øerne har en bred vifte af attraktioner og seværdigheder, som I kan udforske nærmere, hvis I lejer feriehus på De Baleariske Øer.

Den største ø, som også er de mest populære feriehuse af de tre øer, er vores feriehuse på Mallorca. Mallorca tiltrækker med kulturelle og historiske byoplevelser og smuk natur omringet af over 550 kilometer kyst med sandstrande og bugter med turkisblåt vand.

De Kanariske Øer består af syv store øer, som befinder sig vest for Afrika og byder på solskinsrigt vejr og glade dage året rundt. De to største og mest populære øer er Tenerife og Gran Canaria, som hver især har sin egen særprægede livsstil og atmosfære. Vælger I at leje et feriehus på De Kanariske Øer, kan I glæde jer til nogle fantastiske ferieoplevelser, uanset hvilken ø I lander på.

Strand på Mallorca

Spansk kultur

Spanien er kendt for sin mangfoldige kultur, som også har spredt sig vidt omkring i verden. Landet er mere end tyrefægtning, flamenco, fodbold og tapas, selvom disse også er væsentlige i den spanske kultur. I vil i virkeligheden finde en masse forskellige kulturer rundt omkring i Spanien, som ligger grund i bl.a. politiske uenigheder. Der er i nogle regioner en særlig selvstændighedsfølelse, såsom i Catalionen og Baskerlandet, hvor der er en særlig historie, kultur og et specielt sprog, hvilket adskiller dem i stor grad fra resten af fastlandet. Spanien har yderligere en ekstraordinær kunstnerisk arv, som bl.a. ses i de mange spanske malere og arkitekter, som har opnået verdensberømmelse. Filmscenen i Spanien er også ved at slå igennem og tilbyder ny indsigt i endnu en interessant side af den spanske kultur.

Lej en ferielejlighed i Barcelona

Spanien er et stort land og der findes derfor en række spændende storbyer. Den anden største by i Spanien efter hovedstaden Madrid er Barcelona, der ligger på østkysten syd for Costa Brava. Her finder I et væld af udflugtsmuligheder, samt store shoppegader og hyggelige restauranter og cafémiljøer. Barcelona er en by, der byder på en masse farver og fantasi, både i gaderne og på de mange velkendte museer. Her finder I Antoni Gaudís mange mesterværker, bl.a. hans livsværk Temple Expiatori de la Sagrada Família, som desværre stadig er delvist under konstruktion - dog stadig et fantastisk syn og en mindeværdig oplevelse. Byen består af en række meget forskellige bydele, som har hver sit særpræg. Se f.eks. det gotiske kvarter Barri Gótic eller tag en tur til Barceloneta, som er den gamle fiskerlandsby bag marinaen. Hvis I vælger en strandferie langs kysten i nærheden kan en dagsudflugt bestemt anbefales. En enkelt dag er dog ikke nok til at udforske hele Barcelona, det kræver nærmere en hel ferie for sig selv, hvis man vil nå at udforske alle byens perler. Hos NOVASOL udlejer vi både ferielejligheder og feriehuse ved Barcelona og vi er sikre på, at I kan finde et der passer til jer.

Barcelona ferie

Gastronomi i Spanien

Det spanske køkken er endnu en grund til at rejse hertil på ferie, da det har taget en utrolig udvikling og i større grad er blevet velkendt mange steder i verden. Den mest kendte ret må være tapas, som serveres over hele Spanien før måltidet eller til en drink, da det er simple små retter, som vækker appetitten. De mest kendte tapas er Tortilla Española, Gambas al Ajillo, Croquetas de Jamón, Calamares a la Romana og Patatas Bravas, som hhv. er spansk omelet, rejer med hvidløg, friturestegte croquetas mes ost og skinke, sprøde ringe af blæksprutte og stegte kartofler med sauce. Udover tapas er paella en rigtig stor ret i Spanien. Den forekommer i mange forskellige versioner, men er mest kendt som en risret med grøntsager og skaldyr. Overalt i Spanien vil I finde fantastiske lokale råvarer, som garanterer højkvalitets mad størstedelen af spisestederne. Spanien har hele 11 restauranter med tre Michelin-stjerner, så de forstår at lave mad og I kan glæde til nogle fantastiske gastronomiske oplevelser på jeres ferie i Spanien.

Insider Tips:

  • De fleste restauranter lukker ved 17 tiden og åbner først igen kl 21, i det tidsrum hvor de fleste danskere spiser aftensmad. Hvis I bliver sultne her, kan I sætte jer på en bar og bestille nogle tapas og måske en drink, hvilket er meget normalt i Spanien.
  • I Spanien tager de fleste ting lidt længere, end det gør i Danmark. Punktlighed og hurtig service spiller ikke ligeså store roller i den spanske kultur, så det handler om at slå det kolde vand I blodet og nyde ferien fuldt ud.
  • Der er typisk gang i gaderne sent om aftenen og det er f.eks. normalt først at købe ind sent om aftenen, så husk at opleve det unikke aften- og natteliv i de spanske byer.
  • Grundet den udprægede selvstændighedsfølelse vil nogle spanskere ikke svare på spansk eller engelsk, men på deres lokale dialekt - men dette skal ikke tages personligt, da det nærmere er et politisk statement.
  • Det er meget billigt at rejse med offentlig transport i landet og for længere ture kan en plads på en bus oftest købes til en fornuftig pris.
villa spanien med pool

Privat feriebolig i Spanien med pool

Uanset hvor I Spanien I vælger at leje et feriehus, kan I helt sikkert finde et feriehus, der lever op til jeres krav og forventninger for en god ferie. I kan vælge den enkle løsning med en klassisk feriebolig for det er hyggen og samværet, der er i fokus, og I kan vælge et luksus feriehus med alt hvad hjertet kan begære af udstyr. Her kan I f.eks. finde feriehuse med egen udendørs pool, spa og panorama udsigt eller andet luksus til at forsøde jeres ferie med.

Service hos NOVASOL

Når I lejer en feriebolig i Spanien, får I stadig den fulde NOVASOL service med i bagagen. Modsat i Danmark, hvor I typisk henter nøglen til sommerhuset på et lokalkontor, hvor medarbejderne også kan hjælpe med svar på diverse spørgsmål, så starter ferien i udlandet oftest direkte ved ferieboligen. Her tager husets ejer eller en kontaktperson imod jer og byder velkommen. De kan også være behjælpelige med svar på diverse spørgsmål. Skulle I, i løbet af ferien, få behov for at kontakte NOVASOL, så er vores kundeservice kun et opkald eller en mail væk.