search

Feriehuse i Syd-Trøndelag

Til dig som overvejer at leje et feriehus i Trøndelag, er Syd-Trøndelag en oplagt destination hele året rundt. NOVASOLs sommerhusudlejning har et stort udvalg af ferieboliger, der egner sig til både sommer og vinter i Trøndelag.

Syd-Trøndelag er tættere befolket end Nord-Trøndelag, men alligevel bor her ikke mere en gennemsnitlig 15 personer pr. km2. Trondheim, som er fylkets største by og Norges tredjestørste by, er et naturlig knudepunkt for begge Trøndelagsfylker, samt for landtransport mellem Syd- og Nord-Norge. Trondheim står centralt i norsk historie og har derfor mange spændende attraktioner og museer. Derudover findes her moderne forretninger og livlige caféer som også er med til at gøre byen et besøg værd! En anden lille juvel i Syd-Trøndelag er den gamle mineby Røros, i dag en malerisk lille by som blandt andet er på UNESCOs Verdensarvliste over bevaringsværdig kulturarv.

Ferie i Norge

Naturskøn ferie i Trøndelag

Fylket Syd-Trøndelag omfatter både typiske kyststrækninger i vest, indlands-områder med skov og dyrkede marker, hovedsageligt rundt om Trondheimsfjorden, samt højfjeld i syd. Langs kysten er terrænet ofte småkuperet med klipper op til 200-300 m højde. Fylkets højeste områder ligger i syd, lige nord for Dovre, med Skrymskollen på 1.985 m.o.h. som højeste punkt. Til sammen udgør de nordlige dele af Dovre, Rørosvidda og Tydalsfjellene et relativt stort højfjeldsområde.

Syd-Trøndelag byder, i lighed med Nord-Trøndelag, på flere af Norges bedste lakseelve. Orkla, Gaula og Stordalselva er de mest populære blandt sportsfiskere. Højfjeldet i syd egner sig perfekt til lange vandreture om sommeren og efteråret, mens byerne Trondheim og Røros byder på store kulturoplevelser året rundt. NOVASOLs sommerhusudlejning har det største udvalg af feriehuse i Norge!

Ferie i Trøndelag

Kulturelle oplevelser i Syd-Trøndelag

I Syd-Trøndelag kan du benytte chancen til at få et kulturelt indspark i løbet af jeres ferie i Norge. Røros har som nævnt mange kulturelle attraktioner, og du kan besøge museer, kirker, gallerier og meget mere. En kendt seværdighed i Røros, er Røros kirke, der stammer fra 1784. kirken er en hvidkalket stenkirke og har ca. 1600 siddepladser, hvilket tyder på at kirken er relativt stor. Kirken er ikke bare en kirke for de troende, men også et monument hvor man kan opleve fantastisk kunst og udskæringer.

Befinder du dig i Trondheim er et besøg til den berømte katedral Nidarosdomen et ”must”. Katedralen er en kendt seværdighed i Norge, og er fantastisk bygget med sine fine udsmykninger og kunst. Desuden findes der mange museer i Trondheim, blandt andet Trondheims søfartsmuseum, Rustkammeret og Norsk Retsmuseum.

Ferie i Syd-Trøndelag