search

Feriehuse i Central Kroatien

Drømmer du om en ferie i smukke omgivelser med mulighed for både spændende aktiviteter, samt kulturelle fornøjelser, så bør du vende blikket mod central Kroatien – en helt igennem fantastisk region i Kroatien. NOVASOL har et stort udvalg af ferieboliger i hele Kroatien, og mon ikke vi også har en bolig, der passer perfekt til dine ønsker og behov?

Ferie i Kroatien

En aktiv ferie i central Kroatien

Lige gyldig hvor i Kroatien man vælger at holde ferie, vil man være omringet af smuk og frodig natur, men især i central Kroatien kan man opleve fantastiske bjerglandskaber. Regionen Hrvatsko Zagorje har flere naturparker, der alle er et besøg værd. Blandt andet naturparken Zumberak-Samoborsko Gorje byder på en unik naturoplevelse – parken er en krydsning af de dinariske alpers karstlandskab, Alpernes stejle bjerge og Pannoniens steppeområder. Her findes der aktiviteter for enhver smag – der er afmærkede vandreruter, der er klatrefaciliteter, man kan ride på heste, og de mere ekstreme turister kan endda prøve kræfter med paragliding! En anden naturpark i Hrvatsko Zagorje er Medvednica – her er hver årstid meget fremtrædende, så skoven ændrer fuldstændigt udseende flere gange om året.

Kroatiens klima gør landet til en særdeles fortrinlig vinproducent, og også i central Kroatien findes der flere vingårde, der alle producerer lækre og delikate vine. De smagfulde vine kan nydes enten i ens feriehus i central Kroatien, eller også kan man jo vælge at lægge et par flasker i kufferten, så man også kan nyde godt af dem, når man kommer hjem igen.

Ferie i Kroatien

Kulturelle oplevelser nær jeres feriehus i Kroatien

Central Kroatien har et højt befolkningstal i forhold til de andre regioner i Kroatien. Hovedstaden Zagreb, der ligger i regionen, er Kroatiens største kulturelle centrum – byen er hjem for talrige museer, gallerier og teatre, samt vigtige vartegn, hvor et af de vigtigste monumenter er Zagreb katedral, der blev grundlagt i 1093, og er den højeste bygning i Kroatien. Besøger man byen, når man lejer et feriehus i Kroatien, bør man gå op i Zagrebs observationstårn, hvorfra man har udsigt over hele byen.

En anden vigtig by i central Kroatien er Varazdin, der anses for at være det vigtigste centrum for barokkultur og arv i Kroatien. Dette reflekteres i dag ved byens historiske arkitektur og kulturelle arrangementer, der er baseret på traditioner fra baroktiden.

I den hyggelige landsby Krapina finder man det yderst populære museum Krapina neandertalermuseum. Her kommer man på en tidsrejse gennem historien om universet, Jorden og mennesket – fra forhistorisktid til i dag med et særligt fokus på neandertalerne. Et besøg til Krapina og det spændende museum vil garanteret blive en fornøjelig dagstur på jeres ferie i central Kroatien.

Regionen er også hjemsted for størstedelen af Kroatiens slotte og herregårde – mange af dem er beliggende i Hrvatsko Zagorje, inklusiv Trakoscan slottet, der anses for at være det smukkeste slot i Kroatien.

En ferie i central Kroatien vil garanteret byde på mange fantastiske øjeblikke, og med sommerhusudlejning fra NOVASOL kan du frit vælge hvilket mål af luksus du ønsker at have i din feriebolig i Kroatien blandt vores brede udvalg.

Ferie i Central Kroatien