Feriehuse i Warszawa

Warszawa har meget at byde på, hvad end man er i humør til at slentre gennem de hyggelige gader, dase ved vandet, gå ture i den grønne natur eller få et kulturelt indspark på sin ferie i et feriehus i Polen. Den interessante by er fyldt med oplevelser og attraktioner for gæster i alle aldre, hvilket gør den til en oplagt feriedestination for jeres ferie i Polen!

Ferie i Polen

Populære feriehuse i Warszawa

Loading...

Dyrevenlige feriehuse i Warszawa

Loading...

Feriehuse med fleksibel ankomst i Warszawa

Loading...

Seværdigheder i Warszawa

Warszawa er en utrolig grøn by, faktisk er ¼ af byen dækket af parker, haver og plæner. Flere af parkerne er opført i forbindelse med de adelige i Polen, hvilket gør, at de er både smukke og vedligeholdte. Besøg for eksempel Łazienki Królewskie Museet, der er et palads- og havekompleks samt en park, beliggende i bymidten, Wilanów palads og park, der er et dyrebart monument i polsk barokstil, eller Den Saksiske have, der er den ældste offentlige have i Warszawa. Takket være Vistula floden kan man på sin ferie i Polen stadig komme på stranden i Warszawa – den højre side af floden har nemlig en af de smukkeste by-strande i verden, der er en kombination af grønne områder, lækkert sand og en panoramaudsigt til den gamle bydel.

Warszawa er en by med en turbulent historie – blandt andet på grund af dens position under anden verdenskrig, hvilket også har sat sit præg, da størstedelen af byen blev jævnet med jorden under krigen. I dag kan man mindes Warszawas historie på de mange museer som for eksempel museet for ghettooprøret i Warszawa, der åbnede 60 år efter oprøret, eller POLIN – et museum om jødernes lange historie i Polen. National Museet i Warszawa har en imponerende samling af polsk og international kunst, der strækker sig fra antikviteter til moderne kunst fra det 20. og 21. århundrede. En af Warszawas kendteste borgere gennem tiden må nok være komponisten Frédéric Chopin, hvis liv bliver mindet med museer og monumenter gennem hele byen – man kan sågar stadig spise på en af hans yndlings restauranter, Honoratka, der har været åben siden 1826.

Ferie i Warszawa

Warszawa for børn

Er I en børnefamilie, der har besluttet sig for at leje et feriehus i Polen hos NOVASOL Feriehusudlejning? I så fald har Warszawa også en masse at byde på for de yngste turister. Gennem byen kan man finde legepladser i parkerne og haverne, som nok skal fungere som et dejligt afbræk, hvor forældre kan hvile sig, mens børnene tumler rundt – og hvis humøret er til det, kan forældrene jo eventuelt lege med?

Warszawa er også hjemsted for en zoologisk have med over 12.000 dyr. I denne Zoo kan man møde alt lige fra oddere til gorillaer, og i havens midte finder man ”Eventyr Zooen”, hvor børn kan ae og fodre dyr, samt lege på en sikker og moderne legeplads.

Sjove oplevelser på ferien til Polen

Smag på det polske køkken i Warszawa

Warszawa har en lang række restauranter, der serverer traditionelle, polske retter. En af de klassiske retter er den kolde rødbedesuppe, borsjtj, som efter at blive siet kan drikkes af kopper. De polske dumplings, eller ”pierogi”, kan fås på mange polske restauranter enten i deres traditionelle form eller i mere moderne fortolkninger. Selvom gullasch oprindeligt er fra Ungarn, så er den polske udgave også et sikkert hit. Og hvis I så undrer jeg over hvad I skal have til dessert, så kan I jo prøve de polske pandekager, der serveres med en blanding af kvark og sukker, frugt og syltetøj.

Smag på det polske køkken

Oplevelser rundt om Warszawa

Rundt om Warszawa finder man også en bred vifte af attraktioner, som er værd at besøge på ens ferie til Polen. Har man ikke fået nok af Polens smukke natur og de mange parker inde i Warszawa, kan man besøge nationalparken Kampinoski, der ligger i udkanten af Warszawa og er en af Polens største skove. Her kan man gå på oplevelse i skoven og se kronhjorte, traner og storke, samt tage på vandreture på stierne eller cykle en tur. 35 km uden for Warszawa ligger Modlin fæstningen, der blev bygget til Napoleon i perioden 1807-1812, og blev taget i brug kort tid efter opførslen i kamp mod russerne. I dag er Modlin fæstningen et pragteksemplar på militær byggeri.

Et stykke uden for Warszawa finder man landsbyen Zelazowa Wola, der er hjemsted for Chopin's barndomshjem, som man i dag kan besøge, og hvis man planlægger at tage på sommerferie til Warszawa, kan man være heldig at der bliver afholdt en koncert - alt i alt en sand fornøjelse for fans af Chopin og klassiskmusik.

Ferie i Polen