Feriehuse i Lublin

Polen er et land med en smuk natur og en spændende historie, og har I lyst til at opleve netop dette på jeres ferie i Polen, bør I leje et sommerhus i Lublin Højland, der er et pragteksemplar på hvad Polen har at byde på; den frodige og uspolerede natur findes her i form af parker og floder, der er hyggelige gamle byer som for eksempel Lublin med venlige indbyggere og så byder området selvfølgelig også på god, polsk mad.

Ferie i Lublin

Populære feriehuse i Lublin

Loading...

Lublins unikke natur

Lublin Højland er kendt for sit landskab, der er præget af løss-dale, og et særdeles udviklet landbrug, hvor der bliver høstet alt fra hvede til tobak, men især sukkerroerne er en vigtig afgrøde. Der er tre landskabsparker, Kazimierz Dolny park, Wieprz River park og Krzczonow park, i Lublin Højland, der alle er gode eksempler på Polens smukke natur.

Polens længste flod, Vistula, løber igennem Lublin-regionen, og er med sine smukke omgivelser værd at besøge på en ferie i Polen. Vistula flodens kløft i Lillepolen, der er skabt fordi hver side af floden er omgivet af højland (mod vest: Lillepolen Højland, mod øst: Lublin Højland), er især meget spektakulær – faktisk er det så specielt, at området er blevet fredet.

Ferie i Polen

Attraktioner og seværdigheder i Lublin Højland

Hvis ferien bliver holdt i et feriehus i Polen i Lublin Højland, bør man gøre sig selv den tjeneste og besøge Lublin by, der ikke kun er utrolig charmerende, men den er også fyldt med seværdigheder. Tager i til Lublin på en dagstur, så bør Lublin slot, den gamle bydel med den interessante Po Farze plads og Lubomelski rækkehuset, og de mange kirker og museer være på menuen.

Kun lidt uden for Lublin ligger Majdaneks statsmuseum, der i 1944 blev bygget på grunden af en tidligere tysk koncentrationslejer, hvilket gør det til det første museum, der er dedikeret til erindringen af Europas ofre under anden verdenskrig.

Ikke langt fra Lublin ligger byen Krasnik – en by med en spændende historie. Krasnik er inddelt i to dele, der ligger et par kilometer fra hinanden. Krasnik Lubelski er den oprindelige del af byen, og det er her man finder de ældste kirker og bygninger, hvorimod den andel del, Krasnik Fabryczny først blev grundlagt i 1930’erne.

I Lublin Højland kan man smage den lokale version af den gamle polske ret, pierog bilgorajski, en lækker kartoffelpandekage med boghvede og hytteost. Kartoffelpandekagen kan jo eventuelt skylles ned med Perla, der er en lokal, populær øl, hvis bryggeri nu har været åbent i over 170 år!

En ferie i Lublin højland vil altså byde på en bred vifte af oplevelser, og et feriehus i Polen vil være det ideelle udgangspunkt for at tage på eventyr ude i Lublin højlands skønne landskab.

Ferie i Lublin