Feriehuse i Dijon

Dijon i Bourgogne er meget andet end sennep! Den charmerende by med de elegante middelalder og renæssance bygninger, er et rigtig godt udgangspunkt for en ferie i Bourgogne. Den livlige gamle bydel er på UNESCOS verdensarvsliste, og her kan man få mange timer til at gå med at betragte livet omkring sig, mens man nyder et glas af den lokale vin. Tag på picnic i en af byens mange, skønne parker, eller shop amok i de fashionable butikker i centrum. Bourgogne er vinland og Dijon er et fantastisk udgangspunkt for ture ud i vinmarkerne. Dijon er også et mekka for gastronomer, her findes flere rigtig gode restauranter med lækre specialiteter.

Feriehus Dijon

Seværdigheder i og nær Dijon

Besøg Musee des  Beaux-Arts som ligger i Hertugpaladset.  Her finder I et af Frankrigs mest spektakulære museer, med et galleri der næsten er et kunstværk i sig selv. I kan bl.a. opleve overdådige hertuggrave og europæisk kunst fra middelalderen og frem til nutiden. Selve Hertugpaladset Palais  des Ducs er bestemt også et besøg værd. Paladset var tidligere hjemsted for Bourgognes magtfulde hertuger, i dag rummer de imponerende bygninger før nævnte museum samt en række offentlige kontorer.  Hvis I har lyst til at opleve den mest betagende udsigt, kan I få en guidet tur op i tårnet Philippe le Bon som ligger lige ved siden af Hertugpaladset. Hvis vejret er klart, kan I se helt til Mont Blanc. Besøg også Carmelite klosterets smukke have Jardin des Carmelites. Klosteret med den flotte barokke facade, er grundlagt i 1605.

Overalt i Dijon finder I smukke parker og velplejede offentlige haver. Slap af et par timer i Jardin Darcy, som er Dijons første offentlige park og en dejlige oase for store og små. Området er bygget op i terrasser og her findes et væld af spændende blomster og buske i de velplejede bede. I parken er der masser af bænke og en legeplads til familiens yngste. I kan også vælge Place Wilson med springvand, skyggefulde bænke og masser af stier beregnet til både fodgængere, cyklister og rulleskøjteløbere. Endelig bør I besøge Port du Canal, byens Marina som blev anlagt i 1980erne. Tidligere var området handelshavn, men den smukke Marina er nu et rekreativt område, med prydhave, legeplads, fodboldbane og toiletter. Her er masser af skønne oplevelser, som I vil huske længe efter, at jere ferie i Frankrig er slut.

Feriehuse i Dijon

Udflugter i området omkring jeres feriehus

Bourgogne er først og fremmest historie, vin og mad! Tag på en rejse gennem tiden af den berømte vinvej der går gennem områderne Nuits-Saint-Georges og Chablis samt Côtes de Beaune og Pouilly-Fuissé. Her kan I udforske middelalderborgen Châteauneuf-en-Auxois og de fantastiske renæssanceslotte Ancy-le-Franc, Bazoches og Sully. I kan også tage på en flodsejlads og opleve de mange historiske monomenter fra vandsiden, mens I stille driver ned langs vinmarker og idyllisk natur. Endelig kan man besøge masser af vinslotte i området, hvor man kan smage og købe den lokale vin til fordelagtige priser. Vil I være aktive findes der flere cykelruter i området, hvor man passerer forbi  vinslotte, klostre og borge undervejs. Fra Vèzelay kan I komme på en ballontur og få en helt spektakulær oplevelse, når I ser Bourgogne fra oven.

Ferie i Frankrig

Madoplevelser til ferien i Dijon

Der findes masser af lækre specialiteter i området, prøv f.eks. de lokale retter med oksekød fra Charolais-racen, fjerkræ fra Bresse eller de allestedsnærværende snegle. Mange retter serveres selvfølgelig med den berømte Dijon sennep til. Vinen er et kapitel for sig! Området er virkelig et mekka for vinkendere og I kan nyde alt fra lette frugtagtige vine, til de rigtig tunge rødvine. Når I lader en feriebolig i Dijon danne rammen og jeres ferie i Bourgogne, kan I også tilberede jeres egne måltider af de mange spændende råvarer der fås i butikkerne og på det lokale marked. En feriebolig fra NOVASOL giver frihed til at planlægge ferien præcis som I ønsker det.