Storbyferie i påsken

Påsken er helt ideel til en storbyferie. Påsken kaster nemlig altid lidt ekstra feriedage af sig, som mange vælger at bruge på en skøn forårsferie, i en af Europas spændende storbyer. En storbyferie i påsken er for mange starten på en dejlig ferieperiode med sol, varme og gode oplevelser.

Storbyferie i påsken

Storbyferie i Spanien

Loading...

Spændende storbyer til din påskeferie

De europæiske storbyer byder hver især på dejlige oplevelser samt muligheden for, at nyde påsken og ikke mindst glæde jer over, at de lyse dage med sol og varme er på vej. Vælger I at holde jeres storbyferie i påsken i sydens sol, kan I endda tage forskud på sommerfornemmelserne.

Brug påskeferien til opleve noget helt nyt, eller til at gense en allerede elsket storby. Få en pause fra hverdagen, spækket med oplevelser og med mulighed for at få ladet batterierne op, efter en lang vinter. Bare slentre hånd i hånd i små, hyggelige gader, spise lækre lokale retter med god vin til, nyde en grøn plet i solen og samtidig opleve den ene verdenskendte seværdighed efter den anden – det er alt sammen de bedste ingredienser til en dejlig storbyferie i påsken.

Storbyferie i påsken - Rom

Alle elsker Rom og det kan vi godt forstå. Den helt særlige atmosfære og det faktum, at I bare kan slentre rundt og helt automatisk kommer forbi den ene seværdighed efter den anden, gør Rom til det oplagte valg til en miniferie eller en påskeferie. Oplev historiens vingesus i Colosseum, Nyd atmosfæren på den spanske trappe, bliv lidt forelsket ved Trevi Fontænen og slap af på en af de  stemningsfulde fortovscafeer, mens I betragter livet omkring jer.

Påsken i Rom er én kæmpe, gigantisk byfest. Selvom påsken er højtidelig, med stemningsfulde påskeprocessioner og katolske gudstjenester, er det også en festlig begivenhed, med masser af sjove events og arrangementer. På alle Roms smukke pladser og i de små, smalle stræder summer det af liv på de hyggelige restauranter og hippe cafeer. Så der venter også masser af gastronomiske højdepunkter, en livlig atmosfære og et hav af mindeværdige oplevelser, når I vælger en påskeferie i Rom

Temperature i Rom i påsken: Alt efter om påsken ligger i marts eller april, kan du se frem til dette vejr:

 • Marts: I marts er max gennemsnitstemperaturen 17 grader om dagen og 6 grader om aften.

 • April: I april er min. gennemsnitstemperaturen 19 grader om dagen og 8 grader om aften.

Storbyferie i påsken - Venedig

Vil I have en super romantisk storbyferie i påsken, så lad turen gå til Venedig. Få steder i verden finder I en stemning og atmosfære, der i den grad emmer af romantik. De snørklede, smalle stræder, ikoniske pladser og allestedsnærværende kanaler, danner rammen om en eventyrlig by, bygget på pæle i lagunen. Venedig er bare noget helt særligt!

Der er vildt mange ”Must Sees” i Venedig: Markuspladsen med den imponerende Markuskirke, Dogepaladset, Sukkenes Bro og Rialtobroen er bare nogle af de seværdigheder, I kan udforske. Det er dog på de hyggelige fortovsrestauranter, der ligger overalt på små intime pladser og torve, at I rigtig kan indsnuse den helt særlige atmosfære. I må heller ikke gå glip af en idyllisk tur gennem kanalerne i en gondol - så bliver det næppe mere romantisk.

Venedig er som resten af Italien katolsk, så vil I opleve en påskegudstjeneste, er der rig mulighed for det i byens kirker. Vil I forkæle jer selv med en helt særlig oplevelse, kan det anbefales at drikke kaffe på en af de ikoniske cafeer på Markuspladsen, til de berusende toner af levende klassisk musik. Det er lidt dyrt, men dejligt.

Temperature i Venedig i påsken: Alt efter om påsken ligger i marts eller april, kan du se frem til dette vejr:

 • Marts: I marts er max gennemsnitstemperaturen 14 grader om dagen og 5 grader om aften.

 • April: I april er min. gennemsnitstemperaturen 17 grader om dagen og 8 grader om aften.

Storbyferie i påsken - Wien

Wien emmer af historie. Den betagende hovedstad er måske en af Europas smukkeste storbyer, spækket med kultur og ikke mindst fortryllende musik. Gå i Mozart og Beethovens fodspor og lad jer opsluge af den udsøgte atmosfære mellem de mange smukke bygninger i Wiens gader.

Påsken fejres med manér i Wien. I de imponerende kirker, kan I overvære en påskegudstjeneste og få en helt særlig, højtidelig oplevelse. I Wien er der også tradition for påskemarkeder. Gå på opdagelse på de mange sjove markeder, hvor I kan købe alt fra friske fødevarer til loppefund og antikviteter.

I må heller ikke gå glip af et besøg på en af Wiens berømte cafeer, hvor I kan nyde eftermiddagskaffen mens I lytter til henrivende klassisk musik. Foråret er ofte lidt længere fremme i Wien, så nyd solen i én af Wiens skønne parker, eller gå på opdagelse i Schönbrunn slottets smukke sale og slut af med en picnic i den vidunderlige slotspark. 

Temperature i Wien i påsken: Alt efter om påsken ligger i marts eller april, kan du se frem til dette vejr:

 • Marts: I marts er max gennemsnitstemperaturen 11 grader om dagen og 3 grader om aften.

 • April: I april er min. gennemsnitstemperaturen 16 grader om dagen og 6 grader om aften.

Storbyferie i påsken - Berlin

Berlin summer af liv og forårsfornemmelser i påsken. Overalt er byen pyntet med blomster, påskeæg og påskeharer. På de traditionsrige påskemarkeder, kan I købe alt mellem himmel og jord. Der arrangeres masser af sjove events og aktiviteter som ridderfest, maling af påskeæg osv. Mange af aktiviteterne er for børn, så er I en børnefamilie, er Berlin et perfekt valg til påskeferien.

Hvis I er heldige, kan I opleve ikke mindre end 9000 japanske kirsebærtræer i blomst ved den japanske kirkegård – er veritabelt blomsterhav. Der er virkelig mange spændende seværdigheder i Berlin, også for familiens mindste. Oplev f.eks. Brandenburger Tor, Berliner Fernsehturm, Det Jødiske Museum og shopping i verdensklasse i KaDeWe.

En påskeferie i Berlin er nem og bekvem. I kommer let rundt i Berlin med U og S Bahn, og så er turen dertil fra Danmark er ikke så lang. Berlin passer perfekt til en påskeferie med forårsfornemmelser.

Storbyferie i påsken - Müggelsee ved Berlin

Vil I gerne have en påskeferie med sommerhus fornemmelser og samtidig være tæt på alle attraktionerne i Berlin? Så er et feriehus ved Müggelsee det perfekte valg for jer. Husene ligger midt i naturen, ned til den dejlige sø. Alle husene har eget wellness område og en skøn terrasse, hvor I kan nyde en kop kaffe eller et glas vin i forårssolen.

Kun 20 kilometer fra Müggelsee ligger Berlin med alle de mange påskearrangementer der er beskrevet ovenfor.

Temperature i Berlin i påsken: Alt efter om påsken ligger i marts eller april, kan du se frem til dette vejr:

 • Marts: I marts er max gennemsnitstemperaturen 8 grader om dagen og 2 grader om aften.

 • April: I april er min. gennemsnitstemperaturen 13 grader om dagen og 4 grader om aften.

Storbyferie i påsken - Sevilla

I Sevilla summer alle byens gader og pladser af liv også i påsken. Lad jer rive med af den spanske atmosfære i de lidt ældre kvarterer Triana og La Macarena, hvor I kan købe friske fisk langs floden eller nyde en god kop kaffe på en af de utallige hyggelige cafeer.

Det historiske centrum emmer af atmosfære med de små hyggelige butikker, der sælger alt lige fra keramik til te, og det store udvalg af lækre tapas-restauranter og barer på hvert eneste et lille gade hjørne. Overalt i byen, mærker I tydeligt den mauriske indflydelse på arkitekturen. Oplev bl.a. Torre Giralda, Barrio Santa Cruz og byens imponerende kirker, hvor I også kan overvære en påskemesse.

I Sevilla fejrer man Semana Santa (påskeugen) med optog og events. Det kan næsten føles skræmmende (på den fede måde) at overvære optogene med de kutteklædte, barfodede deltagere, der har lænker om fødderne til minde om Kristus lidelser. Optogene passerer langsomt igennem byens gader og er bare én af utallige påske traditioner, som I kan opleve på en påskeferie i Sevilla.

Temperature i Sevilla i påsken: Alt efter om påsken ligger i marts eller april, kan du se frem til dette vejr:

 • Marts: I marts er max gennemsnitstemperaturen 23 grader om dagen og 9 grader om aften.

 • April: I april er min. gennemsnitstemperaturen 24 grader om dagen og 11 grader om aften.

Storbyferie i påsken - Stockholm

Svenskerne fejrer påsken lidt på samme måde som vi danskere. I Stockholm arrangeres der festlige events og specielle udstillinger i forbindelse med påsken. Prøv en påskebuffet på en af byens hyggelige restauranter og spis jer mætte i svenske påskespecialiteter.

Der er et utal af spændende og sjove seværdigheder og attraktioner i Stockholm. Oplev f.eks. Gamla Stan med de brostensbelagte gader, kongeslottet og Djurgården, hvor store og små kan slappe af i naturskønne omgivelser. Tag en sejltur på Djurgården-kanalen og nyd forårssolen og den skønne udsigt.

På Skansen kan I gå på ægge-jagt, deltage i forskellige traditionelle påskelege og gå på opdagelse i det store påskemarked. En påskeferie i Stockholm er en oplevelse for hele familien.

Temperature i Stockholm i påsken: Alt efter om påsken ligger i marts eller april, kan du se frem til dette vejr:

 • Marts: I marts er max gennemsnitstemperaturen 5 grader om dagen og -3 grader om aften.

 • April: I april er min. gennemsnitstemperaturen 11 grader om dagen og 1 grader om aften.

Storbyferie i påsken - Malaga

Tag forskud på sommerens glæder med en påskeferie i Malaga. Trænger I til sol og varme, er en påskeferie i Malaga nemlig det oplagte valg. Her er allerede sommerlignede  temperaturer og masser af solskinstimer i marts og april. Semana Santa (påskeugen) i Malaga er en både højtidelig og festlig. De store religiøse optog er en fryd for øjet og overalt i byen summer det af liv og glade dage.

Nyd solen på en fortovsrestaurant eller snup et par timer på stranden eller ved poolen og få ladet batterierne op. I må heller ikke gå glip af de mange seværdigheder i Malaga. Oplev f.eks. Picasso museet,  Botanisk have samt Malagas betagende Katedral.

Endelig er Malaga spækket med hyggelige cafeer, lækre tapas barer og restauranter i alle prislejer. En påskeferie i Malaga er den perfekte kombination af sol- og oplevelsesferie.

Temperature i Malaga i påsken: Alt efter om påsken ligger i marts eller april, kan du se frem til dette vejr:

 • Marts: I marts er max gennemsnitstemperaturen 20 grader om dagen og 10 grader om aften.

 • April: I april er min. gennemsnitstemperaturen 22 grader om dagen og 11 grader om aften.

Storbyferie i påsken i egen feriebolig

En privat feriebolig er det helt oplagte valg, når I ønsker en storbyferie i påsken med mere privatliv og lidt flere autentiske oplevelser. Ferieboligerne hos NOVASOL vil typisk være indrettet efter ejerens smag, hvilket kan give et fint indblik i den lokale indretningsstil samt landets kultur. Ofte vil ferieboligerne også ligge side om side med den lokale befolknings boliger, så I kan hilse på naboen på trappen eller møde dem på den lokale cafe.

En privat feriebolig giver også plads til ren afslapning, måske med udsigt til byens kirker, gamle bygninger eller en åben plads, midt i byen. Her kan I nyde en kop kaffe eller et glas vin efter en oplevelsesrig dag.

Leje af en feriebolig, til en storbyferie, giver samtidig mulighed for, at få plads til lige præcis det antal personer, der rejser sammen. Er der kun brug for plads til 2 personer, så vælg en hyggelige ferielejlighed midt i byen. Skal der omvendt være plads til hele familien eller vennerne, så kan I gå efter de lidt større feriehuse i nærheden af den storby, I drømmer om at besøge.