Påskeferien er perfekt til en tur i sommerhus med hele familien eller alle vennerne. Her kan I nyde, at dagene bliver lysere og at den dejlige sommer venter lige om hjørnet. Sommerhuset giver også gode rammer for en påske, hvor I kan være sammen om alle de hyggelige påsketraditioner, og hvor I kan være sammen om at lave påske lækkerier til påskefrokosten.

Hvorfor leje et sommerhus til påske? 

Når I lejer et feriehus til påske, kan I både få tid og plads til ren afslapning i helligdagene samt nyde en god påskefrokost. Samler I hele familien, i et stort sommerhus, kan I være fælles om madlavningen og andet praktisk - så går det hele som en leg. Efter den dejlige påskefrokost kan I gå en god lang tur og lade op til endnu mere hygge i sommerhuset. En tur til stranden eller i skoven er altid skønt og giver frisk energi. 
Når I kommer tilbage til sommerhuset kan I samles om bordet og male fine påskeæg. For børnene er det altid en fest at få lov til først at puste æg og derefter male dem i alle regnbuens farver. Måske kommer Påskeharen også forbi og gemmer lækre chokoladeæg rundt om sommerhuset...

Påske sommerhus

Plads til den store familie til påske

Rigtig mange bruger påskeferien til at samle familien fra nær og fjern, og her er et af NOVASOLs store sommerhuse perfekte. I kan få lige præcis den plads, I har brug for og familien kan komme og gå, som det passer bedst. Nogle tager måske en hel uges ferie, mens andre kigger forbi et par dage til påske-hygge. Skal påskeferien have lidt ekstra luksus, så kan I vælge et sommerhus med pool og spabad. I sommerhuset med pool og spabad er der lagt op til rene wellness påskedage. I kan også vælge at leje et aktivitetshus, hvor der er forskellige aktiviteter såsom billard, bordtennis og dart. Del familien op i hold, og lav jeres helt egen Påske-olympiade i de forskellige discipliner. Til vinderholdet kan der være lækre chokolade-påskeæg på højkant. 

Påske i Danmark 

I påsken skal vi ofte samles fra flere dele af landet og her kan det også være smart, at leje et sommerhus i Danmark. I kan mødes i midten, så ingen skal køre alt for langt. Hos os finder I dejlige sommerhuse i alle dele af Danmark, som kan danne rammen om jeres påskeferie eller en af de andre helligdagsferier, vi kan nyde godt af. I kan vælge at leje et sommerhus i Danmark ved havet, tæt på en større by eller på en af de skønne danske øer - mulighederne er mange og hvert sted byder på sine egne spændende oplevelser til påske  

Også familiens hund kan komme med på påskeferie, for over halvdelen af NOVASOLs feriehuse i Danmark tager gerne imod firbenede feriegæster - helt uden ekstra omkostninger. Læs mere om feriehuse med hund tilladt og få en skøn påske for HELE familien. Prøv for eksempel et sommerhus i Hvide Sande, et af vores mest populære områder i påsken!

Søg og bestil sommerhus til påskeferien

Sommerhus hund tilladt til påske

5 gode ideer til aktiviteter til påske

1. Slip fantasien løs til påske

Maling, fjer, karton, perler, vat og naturligvis masser af æg, giver timevis af hygge og sjov underholdning til påske. Der skal naturligvis pustes æg, som derefter males i smukke farver og med fine mønstre. De farvelagte påskeæg vil pynte fint på påskebordet. Med saks og karton er der ingen grænser for hvad der kan klippes ud; påskekyllinger med fjer, små lam med pels af vat samt påskeæg, som kan pyntes med glitter og flotte perler. Det er også blevet et hit, at male på sten og til påske kan I f.eks. male fine påskekyllinger og påskeæg på sten fra stranden. Alle kan være med, for der er ingen regler for, hvad der kan males. Stenene kan gemmes og tages frem til påske næste år. Kun fantasien sætter grænser for jeres kreative hygge til påske. De obligatoriske gækkebreve kan I også lave i sommerhuset og sende fra nærmeste posthus. Måske vil det snyde modtagere lidt, når frimærket bliver stemplet et andet sted, end hvor I bor.

2. Oplevelser i den smukke forårspyntede natur til påske 

Nogle gange er vi super heldige med vejret til påske – høj sol og dejlige lune temperature kan vi sagtens være heldige at have. Og efter en lang, kold vinter vil vi alle sammen gerne ud og nyde den smukke natur. Har I lejet et sommerhus i Danmark tæt på strand og hav, så er det bare afsted og få sol i ansigtet. De modigste kan dyppe tæerne i havet, mens de andre kan stå klar med håndklæderne. I skoven kan I gå på jagt efter forårsbebudere, som de fine hvide anemoner. Det kan også være, at de duftende ramsløg er kommet op fra sit vinterhi. Ramsløg er rigtig lækkert til flere forskellige retter. I kunne f.eks. marinere lammet til påskefrokosten med ramsløg.

Er vejret til det, så tag kaffen med på stranden eller i skoven. I kan også kaste jer ud i udendørs-madlavning. På Naturstyrelsens hjemmeside kan I se en samlet oversigt over ”naturkøkkener” med bålpladser, hvor I må lave mad.

I Danmark er vi også så privilegerede, at vi har 5 smukke nationalparker. De 5 danske nationalparker ligger godt spredt i landet, så uanset om I lejer et sommerhus til påske i Nordjylland, ved Vestkysten eller på Sjælland, har I mulighed for at besøge en af Danmarks nationalparker.

Nationalparker i Danmark - Vadehavet

 3. Prøv kræfter med de gamle påskeretter

Som ved så mange andre højtider fylder den gode mad meget for mange af os. Til påske er der ofte faste traditioner omkring maden på påskebordet. Vælger I at holde jeres påskeferie i et sommerhus, så var det måske tiden til, at prøve nogle af de gamle påskeretter.

Tidligere stod den f.eks. på kål i lange baner på Skærtorsdag. Der blev ofte serveret mellem 7 og 9 retter med kål til påske. De to tal var tidligere forbundet med en vis overtro og skulle være magiske tal. Kålsuppen er sund og blev typisk spist for helbredets skyld, samt for at sikre et godt helbred i det kommende år. Påskedag er en fejringens dag og her har der altid været lidt ekstra godt på bordet. For mange var det lam og det er også stadig en fast bestanddel på påskebordet i dag. Æg i alle varianter er også en klassiker til påske. Solæg er særligt et hit i Sønderjylland. Skal der Solæg på jeres påskebord, så husk at æggene skal ligge i saltlage omkring 10 dage inden de spises. I kan også servere ”Skidne æg”, ”Sennepsæg” eller hvad med en omgang ”Æggesøbe”, som er æggeblommer rørt med sukker, mel og mælk for derefter at blive blandet sammen med kogt øl.

4. Gå på opdagelse i kunsten, kulturen og historien til påske

Påsken er også tiden, hvor mange attraktioner og museer for alvor er gjort klar til en ny sæson. Nye udstillinger og forlystelser står klar til både at underholde og informere på en sjov og spændende måde. En af de store forlystelsesparker, som åbner op til påske er LEGOLAND. Den flotte park er rigtig god til familier med flere generationer. Mens børn og vovelystne voksne prøver de forskellige forlystelser, kan bedsteforældre og de knap så modige beundre de mange flotte modeller i Minibyen.

I kunne også tage på påske udflugt til en af de 7 UNESCO attraktioner vi har i Danmark. I kunne tage til Christiansfeld, som ligger lige syd for Kolding. Byen er en del af UNESCOs verdensarv pga. sin helt særlige byplan og unikke arkitektur. Christiansfeld er også kendt og elsket for sine lækre honningkager. Vil I gerne holde påskeferie tæt på Christiansfeld, så vil det være oplagt, at leje et sommerhus ved Hejlsminde, som kun ligger en kort køretur fra Christiansfeld.

Har I valgt at holde jeres påskeferie på Sjælland, så tag til Roskilde og oplev den imponerende Roskilde Domkirke, som også er med på UNESCOs verdensarvsliste. Den smukke og imponerende store domkirke er også kongelig gravkirke. I og udenfor kirken er flere regenter og adelige begravet, b.la. Margrete I, Frederik IX samt Dronning Ingrid. På Sjælland finder I også en anden flot UNESCO attraktion, Kronborg Slot, som også er et godt udflugtsmål til påske. Her kan I gå i fordsporene på både store danske konger og Shakespear. I kasematternes dybe gange kan I også hilse på Holger Danske. Der er 5 andre spændende UNESCO attraktioner I kan besøge i påskeferien. 

Kronborg Slot Nordsjælland

5. Påskeindkøb i de lokale butikker

Det er også ofte omkring påske, at de mere sæsonprægede butikker åbner op i byerne nær sommerhusområderne i Danmark. Særligt i kystbyerne er der mange forskellige kunsthåndværksbutikker, som byder på alt lige fra glaskunst til malerier, strikketrøjer og pynteting samt lokale produkter. Det er altid hyggeligt, at slentre gennem gågaden og kigge ind i de forskellige butikker. Dem, som måske ikke har et stort shoppe-gen, kan slå sig ned på en cafe og få en påskebryg eller en god kop kaffe.

Kan I godt lide at købe lokale vare, og sætter I pris på at vide, hvor jeres påskelam eller æg kommer fra, så brug hjemmesiden GoForLocal. På denne hjemmeside kan I søge blandt et stort udvalg af lokale gårdbutikker og andre, som sælger alt lige fra grøntsager til kød samt gode øl fra lokale bryghuse.

Søg og bestil sommerhus til påskeferien

Lej sommerhus i udlandet til påske 

Vil I gerne opleve, hvordan der fejres påske andre steder i Europa, så er der også rig mulighed for det med NOVASOL sommerhusudlejning. Hos os kan I leje ferieboliger i 19 lande. Hvert land har deres egne påsketraditioner og mange andre gode oplevelser, som I vil kunne nyde godt af til påske.

I Sverige fejres påsken på flere måder, som vi gør det i Danmark. Der er fokus på god mad og sammenkoster med familie og venner. Vælger I at leje en feriebolig i Sverige til påske, så vil I også kunne opleve anderledes påsketraditioner. I Sverige pyntes haverne f.eks. ofte med farvede fjer, som symbol på forårets komme.

I det katolske Spanien er påske en meget stor fejring, som i nogle byer planlægges et helt år i forvejen. I byerne er der enorme optog og i kirkerne afholdes der et utal af messer. Tager I på påskeferie i Spanien, vil I kunne opleve en påskefejring, som er meget centreret om det religiøse aspekt ved påsken.

I Polen skal I passe på, for her kan I risikerer at få en balje vand i nakken. Til påske er det nemlig en tradition i Polen, at sprøjte vand på hinanden. Meningen er dog god, for vandet symbolisere et godt helbred. I løbet af et påskeophold i Polen, kan I påskelørdag også få velsignet den mad, som I skal spise påskesøndag, i den lokale kirke.

Leg en feriebolig til påske i Europa

Storbyferie til påske

Påsken er også oplagt til en god og spændende storbyferie. Mange vælger at tage et storbyophold til påske, så det er en god ide at planlægge turen i god tid samt lave lidt research, inden I lander i ”jeres” storby. En altid spændende storbydestination er Berlin. Her er oplevelser for alle og alle interesser. Gå på opdagelse i byens forskellige kvarterer og besøge både kendte og mere ukendte attraktioner i Berlin.

De sydeuropæiske storbyer står også højt på listen til påskeferien. De behagelige varmegrader giver påskeferien lidt ekstra kulør. Barcelona og Rom er blot to muligheder til et storbyophold til påske, og I vil med garanti ikke kommer til at kede jer her. Begge byer har så mange seværdigheder, hyggelige gader og gode restauranter, at en enkelt påskeferie sikkert ikke er nok.

Søg og bestil sommerhus til påskeferien 

Se alle vores ferieboliger i 19 lande