Feriehuse i Podravska

NOVASOL tilbyder feriehuse i Podravska, en af Sloveniens vigtigste vinregioner. Udover at lave fantastisk vin, kan Podravska kan prale af en interessant historie og spaoplevelser. Derudover kan regionen byde på god, traditionel slovensk mad – hvad mere kan man ønske sig, når man lejer et feriehus i Slovenien?

Ferie i Podravska

Populære feriehuse i Podravska

Loading...

Naturskøn ferie i Slovenien

Regionen har fået sit navn på grund af sin beliggenhed ved floden Drava. Regionen inkluderer også bjergkæden Pohorje. Drava-floden starter ved grænsen mellem Italien og Østrig, og flyder gennem Slovenien og videre ind i Kroatien. Hele Podravska-regionen er tæt knyttet til floden, hvilket er grunden til, at der findes en gunstig vinproduktion her

Ferie i Slovenien

Vinoplevelser i Podravska

For vinentusiaster kan Podravska friste med vinruter, der til sammen udgør 50 kilometer. Landet har vintraditioner, der strækker sig flere hundrede år tilbage i tiden, men vinglæden lever stadig videre den dag i dag. Den berømte vin Sauvignon Blanc har sin oprindelse i Prlekija, og besøger du byen bør du nyde et glas eller købe en flaske med tilbage til feriehuset.

Aktiv ferie i Slovenien

Oplevelser og aktiviteter

På en ferie i Podravska bør du ikke gå glip af regionens hovedby, Maribor. I 2012 blev byen kåret til europæisk kulturhovedstad. Dette er en by med en stor historisk betydning – her kan du opleve bygninger som dateres helt tilbage til 1300-tallet, noget som giver denne by en helt speciel atmosfære. Værd at besøge er Maribor Katedralen, der er bygget i gotisk stil, samt Maribor Synagogen. Byen kan beskrives som charmerende og afslappet med et livligt studiemiljø, der bidrager til en skøn atmosfære. Her bor betydeligt færre mennesker end i landets hovedstad Ljubljana, noget som bidrager til den afslappende atmosfære.

Maribor er desuden et kendt vintersportssted, og der arrangeres jævnligt mesterskaber her. Mariborsko Pohorje er Sloveniens største skianlæg, og for skisportsentusiaster er det en oplagt aktivitet, når man lejer et feriehus i Slovenien.

Vil du hellere koble fuldstændig af, kan du besøge et af områdets termalbade. Terme Maribor er en af de mest populære, og her kan man også få forskellige behandlinger.

Ferie i Slovenien

Attraktioner og seværdigheder

På en ferie i Podravska kan vælge mellem en lang række seværdigheder og attraktioner alt efter hvad der interesserer dig. I Maribor kan du slentre igennem den historiske bykerne, Lent, hvor du blandt andet kan se verdens ældste vinranke, Stara trta. I 400 år har denne vinranke båret druer, og har derfor fået sit eget museum. Hvert år afholdes der desuden flere arrangementer for at hylde vinranken, der endda har fået sin egen sang. Endvidere er mange af byens bygninger af historisk betydning og vel værd at få oplevet. Maribors placering, mellem vinlandskaper og Pohorje-bjergene, giver byen en idyllisk beliggenhed.

Rejser du til Podravska om sommeren og tager turen til Maribor må du ikke gå glip af Sloveniens største udendørsfestival. Her kan du nyde god musik, dans, gadeteater og anden underholdning.

Lejer du et feriehus i Slovenien, er du garanteret en varieret ferie i smukke naturomgivelser. Uanset om du er vinelsker eller ej, har denne region meget at byde på. Tag et kig på NOVASOLs feriehuse og ferielejligheder på vores hjemmeside, og find den feriebolig, der passer til dig og dine feriedrømme.