Feriehuse i Pomurska

Drømmer I om en unik ferie fyldt med smuk natur, spændende attraktioner, god mad og en venlig lokalbefolkning? Så er Pomurska-regionen den helt rigtige destination til en ferie i et feriehus i Slovenien. Området grænser til Østrig, Kroatien og Ungarn, hvilket har haft stor indflydelse på regionen. Denne indflydelse gør Pomurska til en enestående del af Slovenien og et yndet, men stadig ukendt feriemål i Europa.

Hold ferien i Slovenien

Populære feriehuse i Pomurska

Loading...

Dyrevenlige feriehuse i Pomurska

Loading...

Feriehuse med pool i Pomurska

Loading...

Feriehuse med fleksibel ankomst i Pomurska

Loading...

Naturligt skønne Slovenien

Slovenien er et land fyldt med smuk natur, men i den østligste del af landet, ser naturen markant anderledes ud end de sneklædte bjerge man ellers er vant til at se i Slovenien. Denne region er meget fladere, dog stadig med flere bakkede områder, der ofte udnyttes til vinmarker, de grønne skove er en fryd for både øjnene og sjælen – derudover har floden Mura, der adskiller regionen fra resten af Slovenien, haft stor indflydelse på områdets natur. I floden Mura finder man den naturlige ø som bliver kaldt for ”Kærlighedsøen”, hvor man kan besøge Büjraši-museet, den flydende vandmølle, eller man kan gå ture langs flodbredden. Dette er et must for alle turister, der ønsker en afslappende atmosfære på ens ferie til Slovenien, hvor man virkelig kan mærke kærligheden.

I Pomurska finder man også Sloveniens næststørste landskabspark, nemlig Goričko landskabspark, hvor Sloveniens største slot, der har over 365 værelser, ligger i hjertet af parken.

Hvis I trænger til at bevæge stængerne lidt, så findes der 18 anmærkede cykelruter i Pomurska, hvilket tilsammen giver jer mere end 630 km at cykle på.

Ferie i Slovenien

Smag på Pomurska

Grundet Pomurskas placering afviger regionen ofte fra de andre slovenske regioner, når det kommer til blandt andet sprog og kultur. Dette kan også mærkes på det kulinariske plan, hvilket gør at Pomurska har en række egnsretter, man sjældent kan opleve andre steder end dér. Gryderetten Bograč, der består af svinekød, oksekød og hjortekød, er utrolig populær, så populær, at der bliver afholdt kulinariske festivaler og konkurrencer til ære for retten.

Desserten prekmurska gibanica består af 8 lag med fyld, der adskilles af et tyndt lag dej, og på trods af at komme fra Pomurska-regionen, har kagen opnået status som værende en national specialitet i Slovenien.

De har styr på deres druer i Pomurska! Det gælder både den lækre, ikke-alkoholiske jurka juice, der er lavet på jurka-druer, og de udsøgte vine, der bliver produceret på vingårdene i Goričko, Jeruzalem og Lendavske gorice.

Græskarkerneolie er en specialitet i hele Slovenien, men især også i Pomurska – de lokale kalder det ofte for ”grønt guld”. Det vil simpelthen være en tragedie, hvis I rejser fra jeres feriehus i Slovenien, uden først at have prøvet vaniljeis med græskarkerneolie!

Smag på Slovenien

Seværdigheder og attraktioner i Pomurska

Selvom Pomurska ikke er en kendt feriedestination i Slovenien, har denne region stadig meget at byde på. Ønsker I at holde en afslappende ferie i Slovenien, så har Pomurska mange muligheder for netop dette – der findes nemlig mange spaer og vandlande, som nok skal tilfredsstille gæster af alle aldre. Man kan også tilbringe en fortryllende aften i astronomiens tegn, hvor man kan opleve, udforske, lære og høre fortællinger om stjernehimlen, alt imens man ligger og kigger op på nattehimlen.

På oplevelsesparken Vulkanija kan man opleve Goričko-vulkanen, der gik i udbrud for 3 millioner år siden; man vil få et indblik i Goričkos geologiske historie blandt andet igennem vulkanspil, en rejse til vulkanens indre og en 3D-film om vulkanens udbrud.

Pomurska-regionens største by hedder Murska Sobota, og her kan man opleve alt lige fra spændende arkitektur til smukke, grønne områder. Der findes mange historiske bygninger i Murska Sobota, som for eksempel Murska slot, St. Nicholas’ katedralen og den evangeliske kirke, og besøger man byen bør man også gå en tur gennem den velbevarede slotspark, Mestni park. Ikke langt fra Murska Sobota løber floden Mura forbi – Mura har haft stor indflydelse på Pomurska-regionens kultur og natur, hvilket gør den til en af de vigtigste seværdigheder i regionen.

Alt i alt er Pomurska en region i Slovenien, som nemt kan overses, men det er bestemt ikke berettiget, for det her er et område med natur, kultur og en masse personlighed, som bedst opleves fra et feriehus i Slovenien.

Feriehuse i Slovenien

Ferieaktiviteter i Sloveniens smukke natur

Da Slovenien byder på alt slags natur, er her rig mulighed for en aktiv ferie, uanset hvor I lejer et feriehus. Dejlige feriedage ved stranden er altid et hit, men her er der også mulighed for aktiviteter i vandet og på stranden. I Slovenien ligger der også en række nationalparker såsom Triglav, Lake Jasna og Mojčin dom na Vitrancu i Nordslovenien, hvor der er mulighed for skønne vandre- og cykelture. I finder også mange kulturelle seværdigheder, som flere feriedage kan gå med at udforske. Tag et smut forbi de store vinmarker i Maribor, den maleriske sø Bled eller besøg de smukke Škocjan huler, som har fået plads på UNESCOs verdensarvsliste. I vil finde mange flere seværdigheder, som ligger op til en aktiv ferie. Tag afsted på spændende eventyr i Slovenien med udgangspunkt fra en NOVASOL feriebolig.