Feriehuse i Savinjska-regionen

Regionen Savinjskas tiltrækningskraft består i de charmerende og historiske byer, den smukke natur og muligheden for total afslapning. Holder I ferien i Slovenien bør I kraftigt overveje at leje et feriehus i Savinjska, så er ferien nemlig sikret. I vil sikkert kunne mærke at kufferterne vil være blevet tungere på grund af de oplevelser I slæber med hjem igen, når ferien er omme.

Ferie i Slovenien

Populære feriehuse i Savinjska

Loading...

Dyrevenlige feriehuse i Savinjska

Loading...

Feriehuse med pool i Savinjska

Loading...

Feriehuse med fleksibel ankomst i Savinjska

Loading...

Opdag Savinjskas byliv

Der findes mange byer i Savinjska-regionen, både store som små, der alle er kendte for sine egne, unikke ting, men noget forener dog dem alle, nemlig atmosfæren. Der er ingen tvivl om, at man oplever Savinjskas byliv bedst fra et lejet feriehus i Slovenien, der kan fungere som udgangspunktet for ens dagsture.

Celje, der er Sloveniens trejestørste by, er fyldt med kunst, historie og et smukt landskab. Der findes mange måder at opleve denne skønne by på. Her kan I slentre gennem de hyggelige gader og stræder, gå fra museum til slot og videre til et andet museum eller køre med et historisk tog. Jernbanesporene fra Celje til Grobelno, udgør den første jernbane i Slovenien, hvor man i dag kan køre i et museumstog langs denne rute og opleve Celje fra en helt anden vinkel.

Sloveniens femtestørste by, Velenje er også at finde i Savinjska-regionen. Byen er omgivet af natur fra alle sider, og på trods af at være en af de største byer i Slovenien, er den stadig ikke et særlig kendt feriemål. På ens tur til Velenje, kan man gå langs den nyligt renoverede promenade, besøge Velenje slot eller et af de tre andre slotte i området, man kan opleve det slovenske kulmuseum, og hvis man er interesseret i natur og en aktiv livstil, bør man bruge noget tid ved Salek-floden og området omkring den, der er et sandt paradis for vandre-, cykel- og vandsportsentusiaster og lystfiskere.

Byen Zalec er måske ikke særlig stor, men den har stadig nogle attraktioner, man ikke må gå glip af på ens ferie til Slovenien. Den slovenske komponist Risto Savin er fra Zalec, og i dag kan man besøge hans barndomshjem, der nu er indrettet som museum for Savin og hans kompositioner, men også for kunstnere fra Savinjska-regionen. Zalec er især også kendt for én ting: humle, hvilket gør Zalec til en stolt, øl-producerende by. Faktisk er øllen så vigtig for Zalec, at der i 2016 blev rejst et øl-springvand, der hedder ”det grønne guld-springvand”.

Ferie i Slovenien

En region prydet af skøn natur

Floden Savinja, der har lagt navn til området, løber igennem hele regionen. Både floden og naturen langs bredden vil få enhver naturelskers hjerte til at banke hurtigere, og på floden har man også mulighed for at give sig i kast med vandsport som for eksempel riverrafting.

Logar dalen er en af de smukkeste, alpine landskabsparker i Europa. Her kan man finde alt fra sneklædte bjerge til grønne skove og smukke enge. Besøg Logar dalen for at opleve flora og fauna, vandfald og grotter, samt roen og harmonien ved at være omgivet af uberørt natur.

Mozirski gaj, ligger nær landsbyen Mozirje, en af de smukkeste parker i denne del af Europa, kendt som ”de slovenske gartneres park”, ligger nær Savinjas flodbred og dækker et areal på 7 ha. Det bedste tidspunkt at besøge parken på er mellem april og september, hvor de mange farverige blomster står i fuldt flor.

Ferie i Slovenien

Seværdigheder og attraktioner i Savinjska

Savinjska-regionen har en lang række af historiske seværdigheder fra forskellige perioder af Sloveniens historie – lige fra antikke ruiner til middelalder borge. Det gamle slot i Celje har ikke kun en spektakulær udsigt over området, men har samtidig også en interessant historie. Slottet var engang hjemsted greverne af Celje, og især tre af dem er særligt kendte. Grev Herman d. 2., grev Friderick d. 2. og grev Ulrich d. 2. levede spændende og turbulente liv fyldt med politik, heltemod og kærlighed – besøger man slottet kan man gå i deres fodspor og få et indblik i en anden tid og kultur.

I kælderen på Prinsernes palads i Celje finder man en velbevaret ruin fra en romersk gade med freskomalerier og en del af den gamle bymur. Rimska Nekropola, eller den Romerske Nekropolis, er en af de vigtigste arkæologiske seværdigheder i Slovenien. Det er en kendt begravelsesplads med mange grave fra romertiden - at besøge den er som at besøge fortiden.

Savinjska-regionen er også et oplagt feriemål, hvis man ønsker at komme langt væk fra hverdagens stress og jag, når man skal holde ferien i et feriehus i Slovenien. Området har nemlig en lang række af termiske spaer og vandet i området har en helende effekt, der har været kendt siden antikken.

Feriehuse i Slovenien

Ferie med frihed i Slovenien

Vælger I at leje en feriebolig hos NOVASOL Feriehusudlejning, kan I se frem til en ferie med frihed. En af fordelene ved at bo i et feriehus er nemlig, at I bestemmer alt, lige fra hvornår I skal spise, til hvad I skal spise og om det skal være på ude terrassen eller indenfor ved fjernsynet. I vælger selv, hvad I gerne vil ud og opleve i området, om I vil ud på en længere dagsudflugt eller om dagen skal bruges i solen på stranden. Det fede ved en feriehus-ferie er, at I er 100% uafhængig af tidsplaner og andre fastlagt programmer.