Feriehuse i Spodnjeposavska

Ikke nok med at denne region har smuk og frodig natur, så kan man også opleve charmerende byer, der alle har en unik historie; man kan slappe af på terrassen eller i haven i ens feriehus i Slovenien med glas lokal vin og nyde livet. Spodnjeposavska er et fantastisk feriemål i Slovenien, og I kommer til at ønske at ferien aldrig slutter.

Ferie i Slovenien

En aktiv ferie i naturen

Hele Slovenien er kendt for sin unikke natur, og Spodnjeposavska-regionen er ingen undtagelse. Floden Sava og dens biflod Krka løber igennem hele regionen og dens flodbred er lige så prydet med grøn natur som floden er blå. Naturmonumentet Jovsi er hjemsted for mere end 50 forskellige fuglearter, hvilket gør det til enhver fuglekiggers paradis.

Har man lyst til en afslappende dag omgivet af natur, bør man besøge Krakovo skov, der er en af de få uberørte skove, hvor Sava og dens bifloder løber igennem. Man kan også besøge Kozjansko park, der er en af de ældste og mest fredede områder i Slovenien. Inde i parken finder man kløfter, slotte, kapeller, kirker og sågar en sten i form af en kvinde.

Spodnjeposavska er også en ideel feriedestination i Slovenien, hvis man ønsker at være aktiv. Man kan give sig i kast med trekking, der altid har været en populær aktivitet i regionen. Området har også et bredt net af cykelruter, så der er rig mulighed for at tage en tur på jernhesten. Samtidig takket være Sava-floden og de mange bifloder i området, byder Spodnjeposavska også på de helt rigtige forhold til lystfiskeri.

Aktiv ferie i Spodnjeposavska

Spodnjeposavska: En kulturel perle

Det er oplagt at leje et feriehus i Slovenien i netop Spodnjeposavska, hvis man ønsker at opleve de hyggelige og gamle byer, der er karakteristiske for Slovenien.

Krško er en af de større byer i området. Byens gamle bydel ligger lige ned til Savas flodbred, og er blevet vedligeholdt gennem tiden, så den står lige så smukt, som dengang den blev bygget. I og rundt om byen finder man museer, smukke pladser og gamle slotte, der alle er med til at gøre Krško til en charmerende by. Ikke langt fra byen ligger ruinen Neoviodunum, der i romertiden blev brugt som havn, hvilket viser at byen altid har haft en vigtig position.

Byen Brežice har en rig historisk, kulturel og natur arv, som området er meget stolte af – og med god grund! Her finder man slotte, vingårde, krystalklare floder, grønne skove og grotter, samt et livligt byliv.

Sloveniens mindste by hedder Kostanjevica na Krki, og man finder denne sceniske by på en kunstig ø i Krka-floden. Byen, der er blevet erklæret til et kulturelt monument, har utroligt meget at byde på, på trods af dens størrelse. Her kan man besøge slotte og klostre, man kan nyde Krka-floden, gå en tur i skoven eller opleve Kostanjevica hulen.

Ferie i Slovenien

Seværdigheder og attraktioner i Spodnjeposavska

Når man tager på ferie til Slovenien får man alt andet end en kedelig ferie, man får nemlig for travlt med at opleve alle de seværdigheder Spodnje Posavska har at byde på. Både Sevnica og Brežice slot har spor fra renæssancen og baroktiden. Sevnica slot er i dag et museum, hvor man kan lære om brandbekæmpelse, samt se en udstilling om dekorations kunst. Brežice slotsmuseum har udstillinger om blandt andet arkæologi og etnologi, og om sommeren bliver der ofte holdt koncerter i riddersalen.

På toppen af den høje bakke Ajdovski gradec finder man et af de største arkæologiske fund fra den tidlige kristneperiode i området. Ruinerne består blandt andet af to kirker, et forsvarstårn og et boligområde; man har også fundet flere hverdagsobjekter her.

Regionen er også kendt for sin vin. Her kan man få alt fra rødvin til isvin til champagne, men især den slovenske vinspecialitet cviček, må man ikke gå glip af på ens ferie til Slovenien. På grund af klimaet og den gode jord, trives både røde og hvide druer her i Spodnje Posavska-regionen, når druerne så bliver blandet i de rigtige mængdeforhold får man cviček-vinen!

I Spodnje Posavska er der også rig mulighed for at slappe af i ens feriehus i Slovenien, men har man lyst til at prøve noget nyt og anderledes kan man også besøge en turistgård. På disse gårde bliver man modtaget af de venlige ejere, der arbejder og lever omgivet af natur – hvilket I også kan få mulighed for at prøve. Det bliver garanteret en helt unik oplevelse I kun kan opleve på en ferie i Slovenien.

Feriehuse i Slovenien

Ferieformen for jer der gerne selv vil styre ferien

Når I vælger feriehusudlejning som ferieform, så kan I se frem til feriedage hvor det kun er jer, som bestemmer. I bor i private rammer og skal ikke rette ind efter faste spisetider eller fastlagt programmer - det kalder vi ferie med frihed. Her er plads til ren afslapning i ferieboligen, hvor der kan hygges på terrassen, måske i egen pool, hvis I har lejet et feriehus med pool. I kan gå små ture rundt i området og gå tilbage til feriehuset eller lejligheden når I synes det passer bedst. I kan købe ind i de lokale butikker, måske på et marked og derefter sammen tilberede aftensmaden i feriehuset. Der er kun jer som bestemmer feriens indhold og tempo, så alle kan følge med og få en dejlig ferie.