Feriehuse i Notranjska

Overvejer du at leje et feriehus i Slovenien? Så bør du vende blikket mod Notranjska. Notranjska er et ofte overset feriemål, hvilket er en skam, da regionen ikke kun er utrolig smuk, men også har en masse at byde på i form af spændende oplevelser for både naturelskere og de mere kulturelt anlagte.

Ferien går til Slovenien

Oplevelser og aktiviteter

Slovenien er dækket af betagende natur – over, såvel som under havets overflade. Notranjska har en hemmelig verden fyldt med underjordiske huler – faktisk kan man opleve en af Sloveniens mest berømte attraktioner her, netop drypstenshulen Postojnagrotten. Her bliver besøgende ført ind i den eventyrlige grotte på et særligt tog – det bliver garanteret en spektakulær oplevelse.

Sloveniens største sø, og en af Europas største ”forsvindende søer”, Cerknica, befinder sig også i Notranjska. Søen ændrer sig hele tiden, så et besøg her til vil aldrig være det samme – nogen gange kan man fiske her, andre gange kan man stå på skøjter, og til tider vil der være et endeløst græsareal. Langs søen, er der en sti med skilte, så man kan lære om livet i omkring søen – og bare rolig, skiltene er også på engelsk.

Derudover har Notranjska også en lang historie med skiløb. Allerede i 16. hundredetallet blev skiløb på Bloke højslette nævnt af den slovenske adelsmand Janez Vajkard Valvasor i hans vigtigste værk fra 1689.

Ferie i Slovenien

Seværdigheder og attraktioner i Notranjska

På trods af, at Notranjska ikke er et særlig kendt feriemål, så har regionen meget at byde på. Byen Postajna er, udover at være en charmerende by, også kendt for Predjamski slottet. Slottet, der er hugget ind i stenen under en overhængende klippe på skråningen af Podgora, fascinerer stadig den dag i dag, besøgende med de mange fortællinger, legender og myter. Bag den ”nye” renæssancebygning fra det 16. århundrede findes der levn fra det ældre slot bygget i det 13. århundrede.

Postojna er også hjemsted for Karst forskningsinstitut, der hører til det slovenske akademi for videnskab og kunst, samt Notranjska museet.

Rundt om i regionen finder man smukke kirker og slotte, der også helt klart er et besøg værd. Blandt andet det hvide Sneznik slot, der med sin omkringliggende natur, vil byde på masser af fotomuligheder. Det anbefales også at besøge Zelse kirke, der ligger i udkanten af den hyggelige landsby ved samme navn.

Med et stort og alsidigt udvalg af ferieboliger og ferielejligheder er NOVASOL førende inden for sommerhusudlejning i Europa. Lige gyldig om du ønsker et luksuriøst feriehus eller en mere spartansk indrettet feriebolig, så har vi drømmeferieboligen i Slovenien til dig.

Ferie i Notranjska