Feriehuse i Carinthia, Slovenien

Det er en skam, at Carinthia ikke er en mere kendt feriedestination, for regionen er et yndet feriemål for både naturelskere så vel som kulturentusiaster. Med et feriehus i Slovenien får du et ideelt udgangspunkt for at gå på opdagelse i den smukke region Carinthia.

Ferie i Slovenien

Carinthias historie

Carinthia er en traditionel region i den nordlige del af Slovenien. Historisk set var det slovenske Carinthia, en del af hertugdømmet Carinthia, der var en af Donau monarkiets områder siden det 14. århundrede. Efter henfaldet af Østrig-Ungarn i 1918, blev den nuværende statsgrænse sat ved Saint-German-traktaten i 1919. Det er den mindst tilgængelige af de slovenske regioner og har meget dårlige forbindelser til det centrale Slovenien. Vejene der forbinder Drava-dalen Maribor og den østrigske delstat Kärnten bedre. Lige siden Slovenien har været medlem af EU, er der blevet gjort en stor indsats for at anerkende Sloveniens Carinthia.

Ferie i Slovenien

Vinoplevelser i Slovenien

Slovenien er et traditionelt vinland, og hvis du ønsker det, kan du besøge verdens ældste vingård, der ligger i den smukke by Maribor, under dit ophold i et af vores feriehuse i Slovenien. Nogen vil måske blive overrasket over, at nogle af de mest prestigefyldte vine fra Slovenien kommer med en organiseret vinsmagning ledsaget af mad fra det slovenske køkken. Der findes ikke nogen bedre måde at bruge en solbeskinnet eftermiddag på, end med et besøg til en vingård, som for eksempel den i Brda. Du kan også vælge at tage en souvenir med hjem fra din ferie i Slovenien i form af en flakse vin – eller to!

Ferie i Carinthia

Seværdigheder og aktiviteter i Carinthia

Slovenien byder på meget mere end bare en kort kyststrækning – her findes: grotter, bjerge, vandfald, floder og søer, for bare at nævne nogle af naturens skønheder. Derudover er der ingen mangel på kulturelle attraktioner: borge, slotte og barokke byer som Ljubljana og Maribor – der bare står og venter på kunstelskere. Et besøg til Lipica – hjembyen for Lipizzaner hestene – står på et rigtigt familieprogram: et museum, heste, hesteshows, og der bliver desuden afholdt fødselsdagsarrangementer og endda hestebryllupper. Sørg for at besøge Triglav nationalpark, hvor man kan opleve den næsten 3000 fod høje bjergtop, der er det højeste punkt i de slovenske alper.

Vintersportsfans vil vente med åbne arme i Slovenien – fra december til februar er der en lang række af smukke og moderne skisportssteder i drift. Priserne er lave, men det betyder ikke at skiløberne kommer til at opgive graden af luksus. Hvad er bedre, efter en anstrengende dag med skiløb, end afslapning foran pejsen i stuen i jeres private feriebolig? NOVASOL har feriehuse i Slovenien beliggende nær flere skisportssteder. Bestil din feriebolig nær de slovenske bjerge i dag med sommerhusudlejning fra NOVASOL!