search

Sommerhuse ved Vesterhavet

Et sommerhus ved Vesterhavet, har altid været en af de mest påpulære ferieformer i Danmark. Det er der selvfølgeligt mange grunde til, men det store udvalg af oplevelser og attraktioner langs kysten samt de mange fantastiske strande, der ikke alene er kendte i Danmark, men også i resten af verden, gør bestemt sit til at Vesterhavet hvert år får en massevis af turister fra nær og fjern! Ligegyldigt om man ønsker en rolig ferie med solbadning på stranden, en afkølende dukkert i vandet og afslapning på terrassen hjemme i sommerhuset, eller om man er i humør til en aktiv ferie med vilde vandsportsgrene som for eksempel windsurfing, cykelture i det danske landskab eller en ridetur på stranden, så kan man det, når man lejer et af NOVASOLs sommerhuse ved Vesterhavet. 

Sommerhus Vesterhavet - Strand ved Blåvand

Hvad kan man lave ved Vesterhavet?

De 5 bedste ting at lave ved Vesterhavet:

  • Besøg den smukke natur ved Nationalpark Vesterhavet
  • Mærk historiens vingesus ved Bunker Museet Tirpitz
  • Bliv viking for en dag i Bork Vikingehavn
  • Tag et smut i JyllandsAkvariet - sjovt for selv de mindste børn
  • Brug en eller flere lange feriedage på de mange gode strande ved Vesterhavet

 

Det smukke hav og de skønne strande ved Vesterhavet 

Den primære attraktion ved Vesterhavet er selvfølgelig Vesterhavet selv. Lige gyldig hvor på kysten du vælger sommerhusudlejning, vil du have fortrinlige muligheder for at opleve de fantastiske, brede sandstrande, der er blandt de bedste strande i Nordeuropa. Fra hele Europa kommer der windsurfere og holder ferie ved Vesterhavet, for her kan de for alvor dyrke deres passion. 

I den sydlige del af Vesterhavet finder man Danmarks største nationalpark, nemlig Nationalpark Vadehavet. Den enestående natur og det rige dyreliv. Her er der mulighed for at se sæler, finde østers og opleve sort sol, når stæreflokkene flyver i de spektakulære formationer om aftenen. Det er tidevandet, der skaber Vadehavets karakteristiske udseende og vi kan love for, at der er stor forskel på om det er højvande eller lavvande – men det hele er lige imponerende.

En populær aktivitet, når der lejes sommerhus ved Vesterhavet, er at lede efter rav på strandene, da der nemlig er særligt gode chancer for, at finde ”havets guld” langs Vesterhavets kystlinje. Nogle steder bliver der endda organiseret ture ud til strandene for at lede efter rav, men vær opmærksom på, at rav hyppigst forekommer om vinteren!

Sommerhusudlejning ved Vesterhavet - Aktiv ferie

Vandsport er for mange en populær aktivitet, når man tager på ferie, og Vesterhavets alsidighed gør den jyske vestkyst til en attraktiv destination, ikke bare i Danmark, men også i hele Europa.

Hvide Sandes strande har vilde bølger, der udmærker sig til surfing, windsurfing og kitesurfing, hvorimod Rinkøbing fjord er perfekt til kajaksejlads, vandski eller wakeboard på grund af det roligere vand. Er man ikke en garvet vandsportsudøver, så er der mulighed for både at leje udstyr, samt få undervisning på mange strande. Det kan også varmt anbefales at tage på en kanotur i for eksempel Skjern å, hvor man kommer helt tæt på den smukke, danske natur.

Ferie med cyklen i et sommerhus Vesterhavet

Ferieoplevelser på cyklen eller på hesteryg ved Vesterhavet

Ønsker man sig en anderledes tur langs Vesterhavet, bør man overveje en ridetur på stranden eller i klitterne – det kræver ingen erfaring, så lige gyldig om man aldrig har siddet på en hesteryg før eller om man er mester i dressur, så vil man få en fantastisk oplevelse, når man ridder ved siden af det brusende hav, mens solen skinner. Der findes ridecentrer i Hvide Sande, Søndervig, Blåvand m.fl.

Der findes næppe noget så skønt som at cykle, helst med medvind, på Danmarks pittoreske landeveje. Langs Vesterhavet findes der mange alsidige cykelruter, så man kan selv vælge om man ønsker en kort cykeltur i nærområdet, eller om man vil prøve kræfter med en eventuelt længere eller hårdere rute. Og der er selvfølgelig også mulighed for at leje cykler, så man behøver ikke at slæbe sine egne med.

De mest populære feriebyer tæt på dit sommerhus ved Vesterhavet 

Der er aldrig langt til en af de hyggelige Vesterhavsbyer, når man lejer et af NOVASOLs sommerhuse ved Vesterhavet. Byerne har alle deres egne, unikke personligheder, men fælles for dem er Vesterhavets indflydelse på deres historie og kultur, de brede sandstrande og et stort udbud af aktiviteter for hele familien.

Sommerhus i Blåvand

Det kan varmt anbefales at leje et sommerhus i Blåvand. Den lille by er et elsket feriemål i Danmark – og med god grund. De skønne strande, en hyggelig butiksgade og et stort udvalg af oplevelser er alt sammen med til at gøre Blåvand helt speciel. Hos Blåvand Lys er mulighed for at fremstille egne lys, og hvis man har en sød tand, så kan man prøve kræfter med lave egne bolcher og slikkepinde hos Blåvand Bolcher. I 2017 åbnede Tirpitz museet, der er blevet fremhævet af amerikanske CNN, den britiske avis The Guardian og tyske Der Spiegel, selvfølgelig på grund af museets udstillinger, men det er især arkitekturen, der har lokket verdenspressen til Blåvand.

I Blåvand finder man også Blåvandshuk fyr, der markerer Danmarks vestligste punkt.

sommerhus Vesterhavet

Feriehus i Ringkøbing

Ringkøbing bliver også refereret til som værende ”Vestjyllands lille hovedstad”, og det kræver blot et kort besøg til denne charmerende by for at forstå hvorfor. Ringkøbing har været en købstad siden 1400-tallet, hvilket betyder at byen er prydet af idylliske, gamle byhuse og smukke købmandsgårde. Også arkitekten Ulrik Plesner har med sine røde huse med røde tegltage haft en vigtig indflydelse på byens udseende. Med et feriehus i Ringkøbing får man det ideelle udgangspunkt for at opleve de mange attraktioner og aktiviteter som byen og resten af Vesterhavet har at byde på. Holder man af kunst og kultur kan man se en forestilling på teatret OM eller beundre statuen Survival of the Fattest. I forsøgs- og besøgshaven, forundringens have kan små såvel som store få sig en underholdende dag, når de lærer om alt der vækker sanserne til live.

Selvfølgelig er der også rigelig med muligheder for at bade i Vesterhavet eller Ringkøbing fjord, og især stranden i området Sorte Bakker er særlig badevenlig på grund af sin lange badebro.

Sommerhus i Søndervig

Søndervig, der er en af Danmarks ældste badebyer, er stadig den dag i dag en af de mest foretrukne feriebyer ved Vesterhavet. Det er oplagt at leje et sommerhus i Søndervig, for her er et stort udvalg af oplevelser for hele familien, og så er der selvfølgelig også den fantastiske strand, der er en attraktion i sig selv! I Søndervig bliver der hvert år afholdt en sandskulptursfestival, hvor sandskulptører skaber meterhøje sandmesterværker, der er også gode muligheder for cykelture, blandt andet ud til Lyngvig fyr, ønsker man at spille et slag golf eller prøver kræfter med bowling, er det heller intet problem i Søndervig.

Sommerhuse ved vesterhavet i Søndervig

Sommerhus ved Vesterhavet

Vesterhavet er en af de mest populære feriedestinationer i Danmark, og tiltrækker turister ikke bare fra Danmark, men fra hele verden. Lige gyldig hvor på kysten man lejer et sommerhus vil der ikke være langt til nogle af Danmarks bedste strande. Fælles for NOVASOLs sommerhuse ved Vesterhavet er, at de alle er indrettet af ejeren selv, hvilket betyder, at alle husene er en oplevelse i sig selv, da de alle har en unik personlighed. Vi har et stort og bredt udvalg af feriehuse i hele Danmark, og også langs Vesterhavet, så om man holder af store, 5-stjernede sommerhuse eller om man foretrækker et mere enkelt indrettet sommerhus, så kan man finde det hos NOVASOL. 

En ting er god at huske, når I overvejer at leje sommerhus ved Vesterhavet - de bliver booket tidligt. Ikke kun de danske feriegæster sætter pris på Vesterhavet. Mange tyskere sætter hvert år kurs mod et sommerhus ved Vesterhavet, og derfor bliver der tidligt på året booket mange uger i de populære områder ved Vesterhavet. Vil I gerne holde ferie ved Vesterhavet, så gør jer selv en tjeneste og få bestilt jeres sommerhus i god tid.