Feriehuse på Pelion

Den smukke halvø Pelion er faktisk ét stort bjerg, hvor de små, maleriske landsbyer ligger spredt på grønne bjergskråninger. Halvøen, der ligger mellem Pagasitikos Golfen og Det Ægæiske Hav, er om sommeren en elsket feriedestination især på grund af de skønne strande. Om vinteren er det derimod skisportsstederne i bjergene, der trækker gæster til. Det ualmindelig frodige område er næsten paradisisk med et væld af æbletræer, eg, bøg, gardenier, hortensiaer, kameliaer og ikke mindst udsigten til det turkisblå hav. Den største by i området er den livlige havneby Volos, hvor der findes et hav af butikker, restauranter og fortovscafeer. NOVASOLs ferieboliger på Pelion ligger primært i den charmerende by Portaria og den lille fiskerby Afissos. Her har man ikke travlt, til gengæld venter der jer et utal af autentiske oplevelser, når I møder en æselkaravane på de blanke brosten, vandrer i den skønne natur eller nyder et glas hvidvin under platantræerne på torvet. Pelion er et fantastisk sted, hvis I gerne vil holde ferie på det græske fastland.

Feriehus Pelion

Populære strande på Pelion

De bedste strande ligger på nord og østkysten af Pelion, men der findes strande overalt langs kysten.

Agios Ioannis: Måske den mest populære strand på Pelion. Omkranset af klipper med fint, hvidt sand og krystalklart vand, er denne strand ekstremt smukt beliggende. Man kan snorkle i det klare vand og studere undervandlivet ved de små klipper, der stikker op af sandbunden.

Mylopotamos: Skøn strand med hvidt ral og meget klart vand. Her kan I finde skygge under pinjetræerne eller nyde noget koldt at drikke, på en af de små taverne eller strandbarer. Stranden er delt i 2 af en klippe, hvor en lille sti kan fører jer fra den ene del til den anden.

Papa Nero: Hvidt sand og turkist vand venter jer på denne skønne strand, som om sommeren er meget velbesøgt. Det er her, at I kan betragte badenymfer og strandløver, som lufter den sidste nye bademode.

Feriehus på Pelion

De charmerende landsbyer på Pelion

Den lille bjerglandsby Portaria ligger fredeligt på en frodig bjergskråning og er præget af traditionel levevis. De stenbelagte, smalle stræder bugner af blomster og på de små torve og pladser, kan I slappe af med en kop kaffe eller et glas vin, mens I betragter det lokale liv omkring jer. Der findes desuden et stort, flot palæ og en smuk Basilika i byen. I området omkring Portaria findes der masser af vandløb og vandfald, hvilket bidrager til den idylliske stemning.

Affisos ligger direkte ved kysten og den hyggelige fiskerby har en afslappet atmosfære og en helt særlig charme. Ved haven ligger lokale taverner som perler på en snor, og i byens gader finder I flere specialbutikker med lokale varer. Byen er omgivet af en frodig natur og der ligger en del gode strande i nærheden, både officielle strande og små bugter, hvor I kan være helt jer selv.

Feriehus i Grækenland

Forslag til udflugter og aktiviteter

Besøg Zagora som er kendt som ”æblebyen” og se æbletræer, kastanjetræer og kirsebærtræer i fuldt flor. Især om foråret er det et magisk syn, når alle træerne blomstrer. Tag en tur med det gamle damptog Mountzouris gennem det betagende landskab. I krydser ikke mindre end 12 broer på turen, som er en oplevelse for både store og små. Tag vandrestøvlerne på og begiv jer ud i naturen på det tætte netværk af stier. I kan faktisk gå på ”tour de landsby” for stierne fører ofte fra en landsby til den næste, og undervejs afsløres bjergets hemmeligheder. I de smukke kløfter ved Tsangarada kan I prøve canyoning, turen ender på den fantastiske strand Fakistras. Der er også mulighed for at dykke på det sydlige Pelion, hvor der arrangeres dykkerture og man kan leje udstyr.

Feriehusudlejning i Grækenland

Når I lader en feriebolig på Pelion danne rammen om jeres ferie, er der garanti for autentisk græsk atmosfære og uforglemmelige oplevelser, af den nære slags.Hos NOVASOL har Grækenland været på programmet i en del år. Løbende kommer der nye ferieboliger til udlejning i Grækenland, både på fastlandet og de dejlige græske øer. Ferieboligerne er alle forskellige, både i indretning, størrelse og pris, så der vil være noget for enhver smag og til ethvert ferieønske.