Feriehuse på De græske øer

Der ligger flere end 6.000 øer af forskellig størrelse rundt omkring i Ægæerhavet og det Joniske hav. Af disse er imidlertid mindre end 4 % beboede. Alt i alt har øerne en samlet kystlinje på mere end 7.500 km; med andre ord absolut plads nok til at nyde solen og havet. Overalt findes der kilometervis af sandstande og/eller strande med de typiske sorte vulkansten liggende inderst inde i de små bugter.

En ferie i Grækenland på en af øerne byder også på førsteklasses betingelser for vandsportsentusiaster. Sejlads, dykning, snorkling, svømning, stå på vandski eller surfing - alt er muligt. Selv paraglidere udnytter de gode forhold og sejler gennem luften. De arkæologiske skatte, som primært findes på mange af øerne, fortæller om den græske historie samt landets gamle kulturer. Endnu i dag levendegøres denne arv via traditionelle fester. De græske øer er begunstiget af et behageligt klima, korte afstande og optimale betingelser på strandene og i vandet, hvilket betyder at øerne er foretrukne rejsemål for både grækerne selv og blandt de mange udenlandske turister.

De græske øer kan inddeles i 6 øgrupper:

Ferie på de græske øer

Populære feriehuse i De græske øer

Loading...

Feriehuse med pool i De græske øer

Loading...

Feriehuse med fleksibel ankomst i De græske øer

Loading...

De Dodekanesiske Øer (”De 12 øer”):

Til trods for navnet, består denne øgruppe af hele 54 øer, hvor de største er Rhodos og Kos. Øerne har i over 1000 år været under skiftende styrer, og blev først en del af Grækenland i 1947. I dag flokkes turister til øerne og deres skønne middelhavsklima.

Ferie på de græske øer

Kykladerne:

Øgruppen har fået sit navn fra øerne, der former en cirkel (kyklos). Øerne er kendt for sin særlige arkitektur, der består af hvidkalkede huse og kirker. Øer som Santorini, Naxos, Paros og Ios udgør de største brændpunkter i denne øgruppe.

Ferie på de græske øer

De Saroniske Øer:

Disse fire øer emmer af græsk stemning, og grundet deres nærhed til fastlandet er de gode udflugtsideer, hvis ferien går til Athen.

Sporaderne:

De 4 beboede øer ud af de 24 øer i øgruppen er kendte for deres smukke landskab og lækre sandstrande, der også byder på optimale forhold til vandsport. Der findes også historisk interessante områder i denne øgruppe, såsom oldtidsbyen Alonisos, der i dag ligger under havoverfladen.

De Nordøst-ægæiske Øer:

Denne øgruppe har været hjem for mange betydningsfulde antikke grækere; Pythagoras var for eksempel født på øen Samos og den kvindelige digter Sapfo levede på øen Lesbos. Er man en festabe er øen Ikaria også klart et besøg værd.

De Ioniske Øer:

Øgruppen er opkaldt efter præstinden Io som guden Zeus var forelsket i. De Ioniske øers største ø Kefalonia er på trods af at være et yndet feriemål endnu ikke overrendt af turister, den er til gengæld meget populær blandt grækerne selv.

Kreta:

Da Kreta er den største ø, hører den ikke under en øgruppe. Kreta er en mangfoldig ø, der byder på mange spændende og alsidige oplevelser. Derudover har øen også en fascinerende historie: ifølge den græske mytologi er Zeus, deres øverste gud, født på Kreta og mange andre begivenheder har eftersigende også udfoldet sig her.

Få en ferie med masser af frihed, når I vælger feriehusudlejning som ferieform. Her skal I nemlig ikke tænke på fastlagte programmer og faste spisetider. Det er helt op til jer, hvad I gern vil lave i læbet af ferien og hvornår det er tid til en pause, noget god mad og en lille lur i solen.