Feriehuse på de Ioniske Øer

Den del af de græske øer, der er kendt som De Ioniske Øer kaldes også Eptanissa og herunder hører bl.a. Antipaxi, Erikoussa, Ithaka, Kefalonia, Korfu, Lefkada, Mathraki, Meganisi, Paxi, Othoni, Strofades og Zakynthos. Øgruppen var under venetiansk herredømme i flere århundrede, hvilket har sat et italiensk præg på øernes kultur, for eksempel ser man ikke de klassiske hvide og blå huse på øen Korfu, og den lasagne-lignende ret pastitsada er meget populær.

Feriehuse på de Ioniske øer

Ferie med masser af ø-liv

Den mest kendte af øerne er utvivlsomt Korfu. Allerede den østrigske kejserinde Elisabeth kastede sine øjne på denne ø, hvor hun regelmæssigt tilbragte ferien, eller "sommerophold" som det hed dengang. Hendes villa, hvor også James Bond siden har drevet sit pokerspil, er et populært mål for udflugter.

Hvis ferien går til en af De Ioniske Øer, bør I helt klart bruge en dag eller to på at besøge nogle af de andre øer i øgruppen: Paxi-øerne og Lefkas er kendt for deres utroligt smukke, postkorts-lignende strande, og især Paxi-øerne er stadig fri for charterturisme. Klippeøen Ithaka byder på et betagende udsyn lige gyldig hvor på øen man befinder sig - og mener man, at navnet Ithaka virker velkendt, så er det nok fordi, det er denne ø Odysseus stævner ud fra i Homers Odysseen.

Ferie på de ioniske øer

Autentiske ferieoplevelser

Den største af de Ioniske Øer er imidlertid Kefalonia (Kephallinia) som ligger ved Patrasbugtens udsejling. Selvom øen er et yndet feriemål, er den dog ikke oversvømmet af masseturisme. Hvis man rejser udenfor højsæsonen (fra oktober), har man lokalbefolkningen for sig selv, noget som naturligvis er en conditio sine qua non for en ægte græsk ferie. Øen er præget af smuk, grøn natur samt krystalklart vand. Øen har også en rig historie, når det kommer til kulturelle traditioner. Besøger I Kefalonia, må og skal I prøve deres internationalt anerkendte vin, der er lavet på de lokale robola-druer.

Når I vælger at leje en feriebolig, så får I også mulighed for, at holde lige præcis den ferie I godt kan lide. Med feriehusudlejning i Grækenland skal der nemlig ikke tages hensyn til fastlagt programmer eller fast spisetider. Det er helt op til jer, hvad I gerne vil lave og hvornår. Der er plads til spontane indslag og afslapning.

Hold ferie på de Ioniske øer