Feriehuse nær Athen

Athen er en af verdens ældste byer og har flere betegnelser: ”Den vestlige civilisations vugge" og "demokratiets fødselssted". I dag er byen et charmerende mix af antikke seværdigheder, kaotisk trafik, skønne, små åndehuller og spændende shoppingmuligheder. De mange attraktioner, i kombination med de nærliggende strande og det varme klima, trækker hvert år et utal af gæster til Athen. Byens egentlige centrum er ikke større end, at I kan trave rundt (lad de højhælede sandaler blive hjemme) og indsnuse den eventyrlige stemning. Akropolis med Parthenon templet er selvfølgelig et must, men også den gamle bydel Plaka er et besøg værd. NOVASOLs ferieboliger i Athen ligger både i selve byen og de nærliggende områder. I kan derfor vælge en kombination af bade- og storbyferie, hvor de lange dovne dage på stranden afløses af urban stemning i en af verdens mest berømte byer.

Ferie i Athen

Seværdigheder til ferien i Athen

Der findes så mange seværdigheder i Athen, at det bliver svært at nå dem alle! Vi har fundet nogle af de mest spektakulære frem. I starter naturligvis med Akropolis. Det 2.500 år gamle bygningsværk ligger højt over Athen og kan ses fra næsten hele byen. I kan med fordel besøge Akropolis Musset inden I går rundt i selve ruinerne, det vil helt sikkert give jer en større oplevelse af stedet. Tag på opdagelse i den gamle bydel Plaka, hvor de smalle stræder emmer af charme og atmosfære. Her finder I et væld af spændende butikker, hyggelige torve og grønne oaser. Lige nord for Plaka ligger Monastiráki-pladsen, hvor der hver søndag er et fantastisk loppemarked med alt fra antikviteter til sølvtøj og lædervarer. I de smalle gader, der udgår fra pladsen, findes et væld af små antik- og souvenirbutikker, som handler med de samme varer, hvis I ikke lige kommer forbi en søndag. I bydelen Thisio er der en livlig atmosfære med fortovsrestauranter og cafeer, som perler på en snor. Athens centrale plads Syntágma er hjemsted for Grækenlands parlament og her kan I hver dag kl. 11:00 opleve vagtskiftet, hvor soldaterne, i de unikke kjoleuniformer, marcherer på pladsen. Bag Syntágma ligger Athens nationalpark, som et fredfyldt åndehul. Her kan I slappe af i de smukke, grønne omgivelser med fiskedamme, skyggefulde stier og antikke statuer. Der findes flere stemningsfulde cafeer i parken, hvor I kan hvile fødderne og få en forfriskning. Vil I shoppe i eksklusive forretninger er Kolonaki det rigtige valg. Her ligger de lækre modebutikker side om side med antikvitetshandlere og kunstgallerier. Det er også her I finder de fleste gourmetrestauranter.

Ferie i Grækenland

Forslag til aktiviteter og udflugter

Hvis I vil opleve den mest fantastiske udsigt over Athen, er Lykabettoshøjen det rette sted. I kan vælge at vandre op til toppen, men det er også muligt at tage kabelbanen op til Athens højeste punkt, hvor der ligger både restauranter og cafeer. Familiens yngste vil helt sikkert sætte pris på et besøg i Allou Funpark, som ligger tæt ved Athen. Her kan de vilde rutsjebaner og de mange forlystelser give et ordentlig sug i maven. Hvis I har lejet en bil, bør I sætte kursen mod Kap Soúnion på spidsen af Attika-halvøen. Her ligger ruinerne af havguden Poseidons tempel helt tæt på havet i de mest betagende omgivelser. På turen til Kap Soúnion kommer I forbi masser af hyggelige badebyer, hvor I sagtens kan tage en frokostpause på en af fortovscafeerne og en dukkert i det klare vand. Der er altid en masse at se og prøve på en ferie i Grækenland!

Lejlighed nær Athen

Mad og drikke i Athen

Der findes restauranter i alle prisklasser i Athen. De fleste turister foretrækker at indtage deres måltider på en af de lokale Taverne, der serverer typiske retter som moussaka, souvlaki (grillspyd) græsk salat og friterede blæksprutter. Der findes også utallige gode fiskerestauranter, nogle gourmetrestauranter med et internationalt køkken og så selvfølgelig de store fast food kæder, som vi kender hjemmefra. Der drikkes vin eller lokal øl til maden, som oftest sluttes af med et lille glas ouzo. Når I lader en feriebolig i Athen danne rammen om jeres ferie i Grækenland, har I desuden mulighed for selv, at tilberede lækre retter af de mange friske råvarer, hjemme i ferieboligens køkken og kan samtidig nyde maden i fred og ro under åben himmel.

Feriehusudlejning i Grækenland

Alle de feriehuse og lejligheder som NOVASOL har til udlejning nær Athen og i resten af Grækenland, er omfattet af vores All-inclusive koncept. Det betyder, at sengelinnede, håndklæder, slutrengøring samt forbrugsomkostninger er inkluderet i selve lejebeløbet. Så når I har booket jeres private feriebolig, så er alt på plads og I kan begynde at glæde jer til en ferie i Grækenland med masser af frihed og dejlige oplevelser. 

Hos os finder I alle typer af ferieboliger. Vi kan tilbyde hyggelige ferielejligheder, flotte villaer med egen pool samt klassiske græske huse, med masser af sjæl og atmosfære. Feriehusene med egen pool i haven er et stort hit, når der holdes sommerferie i Grækenland. Når solen står højest på himlen, så er poolen lige stedet for en forfriskende dukkert. Der er også flere ferieboliger som tilbyder adgang til en fælles pool, f.eks. i et lejlighedskompleks.