Hold efterårsferie i sommerhus

Efterårsferie er for mange en kærkommen pause inden vinteren for alvor sætter ind, og hvor de dejlige feriedage i sommerferien kan synes meget langt væk.

Mange vælger at tilbringe deres efterårsferie i et sommerhus, hvor der kan skrues helt op for hyggen og ned for tempoet. Mulighederne er også mange, når man vælger sommerhusudlejning til sin efterårsferie.

Uanset hvor i Europa du ønsker at leje en feriebolig, kan du i efterårsferien, som ofte er i uge 42, spare helt op til 40% på leje af et sommerhus, sammenholdt med priserne i sommerens højsæson.

Her på siden kan du finde god inspiration til en dejlig efterårsferie med vores guide "6 gode aktiviteter til efterårsferien".

Efterårsferie i sommerhus er for alle

Der er mange måder at holde efterårsferie på – og det er helt op til dig, hvordan du helst vil tilbringe din efterårsferie. Vælger du at din ferie skal foregå i et sommerhus i Danmark, så har du mange muligheder for at sammensætte ferien, så den lige præcis passer til dine behov og feriedrømme.

Blandt de mest populære sommerhustyper i Danmark til efterårsferien er vores sommerhuse med pool. Det er nemlig lækkert at kunne nyde poolens varme vand, mens efterårets vinde blæser om sommerhuset. Hvis du drømmer om en privat, indendørs pool til efterårsferien, så vil vi råde dig til, at bestille sommerhuset i god tid – der er nemlig rift om disse sommerhuse. Alternativet til et sommerhus med egen indendørs pool, kan være et sommerhus med adgang til et nærliggende badeland eller svømmehal. Her vil der være fri adgang for dig og de øvrige sommerhusgæster i hele jeres efterårsferie.                                                                                    

Klik på linkene herunder og få inspiration til sommerhustyper, aktiviteter og meget andet, som du frit kan vælge til og fra til din efterårsferie:  

Lej et sommerhus til efterårsferie med hund

Guide til 6 gode aktiviteter i efterårsferien

1: Efterårsferie med Halloween (u)hygge

Står din efterårsferie i familiens tegn og skal du på ferie med børn, så er de store forlystelsesparker i Danmark altid et hit! I efterårsferien kan I få jer en (u)hyggelig dag i f.eks. LEGOLAND, Djurs Sommerland eller BonBon-Land, der alle sammen holder Halloween tema, hvor parkerne, på imponerende vis, udsmykkes med græskar, skeletter, hekse og andre uhyggelige væsner. I efterårsferien vil der være et hav af specielle aktiviteter og events, som man kan deltage i. Der vil være en masse sjovt og uhygge for både små børn, unge og voksne.

Lejer du et sommerhus i din efterårsferie hos NOVASOL, kan du få rabat på entréen til bl.a. de 3 forlystelsesparker. Se mere om vores rabatter og kundefordele når du lejer sommerhus i efterårsferien her.     

2: Østerssafari ved Vesterhavet

Tag familien med på østerssafari og få en anderledes oplevelse. Efteråret er højsæson for østers fangts og i det danske Vadehav finder man et hav af østers, der holder til på bankerne. Lejer du et sommerhus i Vestjylland, ved områder som f.eks. Fanø eller Rømø, du tage hele familien med på guidet østerssafari. På en østerssafari går man fra stranden og ud til bankerne, når vandet har trukket sig tilbage. Undervejs kan man få fortalt om skaldyr og om deres vej til Vadehavet. De mange østers ligger i sandet, lige til at samle op. Når jeres spande er fyldte, kan I tage tilbage til en hyggelig grillhytte, hvor I kan lære at åbne og tilberede østers samt få inspiration til opskrifter. Du kan se mere om østerssafari hos f.eks. Vadehavscentret. Book dit sommerhus ved Vesterhavet i efterårsferien allerede i dag!

3: Efterårsferie - sidste chance for at opleve Sort Sol

Tag hele familien med til en fantastisk oplevelse i naturen. I efterårsferien kan du nemlig opleve naturfænomenet Sort Sol, flere steder i Danmark. Her samles gigantiske stæreflokke på over 100.000 fugle, for at trække sydover. Fænomenet Sort Sol sker lige før de mange stære lander på jorden for natten. Her danner de nogle fantastiske mønstre på himlen, som kaldes Sort Sol. I kan blandt andet opleve Sort Sol ved Ribe, nær Ringkøbing, på Rømø ved Lakolk, i Haderslev og flere steder i Sønderjylland. Det betyder også at hele familien kan få denne hyggelige oplevelse i naturen, næsten uanset hvor du lejer sommerhus i den sydlige del af Vestjylland eller i Sønderjylland. I kan finde et hav af guidede ture til Sort Sol i de lokale sommerhusområder. 

4: Oplev historiens vingesus i efterårsferien

Brug efterårsferien på at udforske og opleve det historiske Danmark. Hvis I tilbringe jeres efterårsferie i et hyggeligt sommerhus i Danmark, så befinder I jer aldrig langt fra massevis af historiske attraktioner og seværdigheder som slotte, museer, vikingebyer, bunkere, historiske bygninger og oplevelsescentre, hvor hele familien kan få sig en sjov og oplevelsesrig efterårsdag.

I efterårsferien kan man for eksempel besøge Kongernes Jelling, hvor runestenen står. I kan også lege riddere og prinsesser for en dag, til Renæssancefestival på Kronborg Slot. Her kan I opleve ridderturneringer samt prøve bueskydning, fægtetræning og børnelege. En anden sjov familieattraktion er Den Gamle By i Århus, hvor du og børnene kan rejse tilbage i tiden for en dag. I kan også tage til vikingemusset i Roskilde, besøge H.C. Andersens barndomshjem i Odense eller komme tæt på 2. Verdenskrig ved Bunkermuseet i Hanstholm, der er Nordeuropas største fæstningsanlæg.

5: Tag familien med på efterårsferie på Bornholm

Bornholm er fuld af oplevelser og sjove aktiviteter hele året rundt, men efteråret er noget helt specielt på den smukke klippeø. På en efterårsferie på Bornholm kan du også opleve den unikke natur i flotte farver, efterårshygge i de små feriebyer og få en masse kvalitetstid med børnene. Til en efterårsferie med børn på Bornholm, er der et hav af ting at tage sig til. I kan blandt andet besøge Bornholms Middelaldercenter og tage på den store skattejagt efter Eskilds testamente, med poster rundt omkring på øen. Det er en rigtig god familieaktivitet. Søger du flere oplevelser i naturen, kan du pakke picnickurven og tage til Almindingen Skov, hvor I kan opleve de smukke farver på tætteste hold. I skoven kan I også se en flok bisonokser, der er sat ud i en stor indhegning. Bornholms Kunstmuseum åbner i efterårsferien op for en billedskole, der byder på leg, eksperimenter og kunst i børnehøjde. Hvis I slet ikke kan få nok af Halloween og gys, så skal I tage til Halloween i Gudhjem og prøve den store labyrint, se spændende boder og få gys! Gennem jeres efterårsferie på Bornholm kan I selvfølgeligt også opleve de mange klassiske seværdigheder som Rokkestenen, Rundkirkerne, Rytterknægten og Hammershus.

Book dit sommerhus på Bornholm i efterårsferien allerede i dag! 

6: Skru op for familiehyggen i et sommerhus  

Brug jeres efterårsferie i et sommerhus og få jer den mest hyggelige ferie sammen med hele familien! En efterårsferie i et sommerhus er virkelig afslappende. Her kommer man helt ned i gear og langt væk fra hverdagens stress og jag. Og bedst af alt -  så får man en masse kvalitetstid med sin familie i et sommerhus, hvor der er tid til fælles madlavning, brætspil, højtlæsning eller en god film. I efterårsferie kan I lave masser af hyggelige fællesaktiviteter ude i den flotte natur, såsom at gå lange ture ved stranden eller en tur i skoven, hvor I kan samle mos og kogler, så I er helt klar til juledekorationerne. Når jeres kinder er røde, og I er blevet blæst godt igennem af den kølige efterårsluft, kan I sætte jer rundt om bordet med varm kakao, friskbagte boller og et brætspil, mens brændeovnens flammer sørger for ekstra hygge.

Lyder dette som noget for jer? Så kan du bestille et sommerhus i efterårsferien her. 

Efterårsferie i sommerhus

Efterårsferie i udlandet  

I takt med at træerne taber sine blade og temperaturen falder i Danmark, så stiger lysten ofte til lidt ekstra sol og varme, så der er tanket godt op til den kommende vinter. Det kan også være du drømmer om en lille ”get-a-way” til vores nabolande, hvor der kan opleves nyt og slappes af i spændende omgivelser. Heldigvis er der råd for dette!

Langt de fleste af vores ferieboliger, i hele Europa, er nemlig også åbne for feriegæster i efterårsferien. Hos os kan du leje ferieboliger i 26 lande, så der er både mulighed for f.eks. en solferie på Costa del Sol, for en naturskøn ferie i Sverige samt en storbyferie i en europæisk metropol.

Fordelene ved at rejse til Sydeuropa i efteråret er, at der stadig er fint og solrigt vejr på mange destinationer, men temperaturene er lidt lavere end i højsommeren og mængden af turister ligeledes noget mindre.

En forlænget weekend i en storby er også skøn i efterårsferien. Her vil der være mere plads på gaderne og på de mange seværdigheder samt mere behagelige varmegrader, der gør det knap så hårdt at færdes i de spændende byer.

Find en feriebolig i Europa til efterårsferien

Er du i tvivl om, hvor du skal tilbringe din efterårsferie, så lad dig inspirere blandt vores mange forskellige destinationer. Vi har udvalgt 7 lande, hvor der er mange gode efterårsoplevelser i vente. Uge 42 er forvalgt som periode for alle links. Ønsker du at leje en feriebolig i en anden periode, kan du nemt ændre datoer i søgningen. 

Ud over disse 7 lande, er der yderligere 19 valgmuligheder for leje af en feriebolig til efterårsferien. Få det fulde overblik over samtlige lande hvor vi udlejer feriehuse.

Efterårsferie i Europa

 

| Administrator
(Først publiceret )