Feriehuse i Zagreb

Kroatiens hovedstad Zagreb er en by med karakter. Til trods for størrelsen kommer meget af charmen fra byens hjerte. En ferie i Zagreb er en opdagelsesferie. Her er utallige ting at udforske for de eventyrlystne.

Zagreb er det administrative, kulturelle, økonomiske og politiske centrum i landet og her bor en fjerdedel af den kroatiske befolkning. Når du har tilbragt lidt tid i her, vil det blive klart hvorfor byen er blevet sådan en populær feriedestination de seneste år. Hovedstaden har alle ingredienserne til at blive en spændende byferie. Her kan du tage del af et pulserende udeliv, udforske rig historie, kunst og arkitektur, og få nye kulinariske impulser, når du lejer en feriebolig i Kroatien.

Der er slet og ret ikke noget den her by ikke har, noget som gør dette til den ultimative destination for en storbyferie i Europa.

Ferie i Zagreb

Populære feriehuse i Zagreb

Loading...

Dyrevenlige feriehuse i Zagreb

Loading...

Feriehuse med pool i Zagreb

Loading...

Feriehuse med fleksibel ankomst i Zagreb

Loading...

Attraktioner og seværdigheder i Zagreb

Når du har fundet dig til rette i din feriebolig i Kontinental Kroatien, er det tid til at udforske alt hvad denne by kan tilbyde. Et godt sted at starte er Ban Jelacic, torvet som ligger midt i byen. Her får du et godt udgangspunkt til alle byens største seværdigheder. ”Ban” betyder helt på kroatisk, hvilket er passende, da torvet er opkaldt efter krigshelten Josip Jelacic, som sejrede over ungarske styrker i 1848. På torvet står der derfor også en statue af Jelacic. Du bør også tage en kikkert på de smukke bygninger som er på torvet. Drik en kop kaffe på en af de mange cafeer, mens du suger de mange indtryk til dig.

Videre kan du tage turen til Zagrebacka Katedrala, en katedral som oprindeligt blev bygget i 1300-tallet, men på grund af jordskælv har gennemgået flere rekonstrueringer i nyere tid.

En kort spadseretur fra katedralen finder du det farverige marked Dolac. Dette er absolut værd at få med sig. Markedet har en energisk atmosfære og er en god mulighed for at prøve nogle af de lokale retter. Når du er mættet på mad og indtryk, kan St. Marks kirke være næste stop. Kirken er en af de mest berømte seværdigheder i Zagreb, og blev oprindeligt bygget i 1300-tallet. Det smukke tag er dekoreret med Kroatiens, Dalmatiens og Slavoniens våbenskjolde, og indersiden af kirken er dekoreret af den berømte kroatiske kunstner Ivan Mestrovic.

Ferie i Kroatien

Kultur og naturoplevelser

Vælger du at leje et feriehus i Kroatien, er Zagreb et udmærket valg. Byen kan ganske vist ikke skilte med et strandliv, men gør mere end op for det med sit rige kulturliv. Med sine 30 teatre kan man vist trygt sige at befolkningen ser kultur som en vital del af hverdagen. Zagreb bliver også kaldt for ”museumsbyen”, fordi de arealmæssigt har flere museer end nogen anden by i verden.

Naturoplevelserne er heller aldrig langt væk i Zagreb. De utallige parker, skovområder, indsøer og fjeldet Medvednica, er alle gode muligheder for dig som ønsker en aktiv ferie i Kroatien. Det 1035 meter høje fjeld ligger ved den sydlige grænse til Zagorje-regionen. Besøg middelalderborgen for en fantastisk udsigt over Zagreb-by, oplev freden i de frodige skovområder, eller prøv det traditionelle måltid: ”grah s kobasicom”, der er en pølse- og bønnegryde.

Spændende madoplevelser, historie, smuk arkitektur og naturoplevelser er alt sammen noget, der venter dig i Zagreb. Her er der noget for enhver smag. En ferie i Kontinental Kroatien byder på alsidighed – fra travle Zagreb til dovne dage på landet.

Ferie i Zagreb