Kør Selv Ferie Østrig

Uanset årstid er os danskere helt vilde med at tage på kør selv ferie til Østrig. Det er især om vinteren at Østrig er en af vores yndlingsdestinationer, da vi strømmer til de store bjergområder og skiresorter. Om sommeren er der stadig mange der besøger dette særdeles naturskønne land, hvor bjergtoppe, eventyrlige dale og skønne udsigter gør enhver stund uforglemmelig. På kør selv ferie med et feriehus kan I nyde godt af friheden til selv at bestemme hvor og hvornår I vil bevæge jer ud i de idylliske omgivelser. Med et af NOVASOLs mange feriehuse og ferielejligheder i Østrig kan I få en ideel base til både en aktiv ferie med vandreskoene på eller en ferie præget af natbukser og afslapning.

Kør selv ferie til wien storbyferie

Kør selv ferie til Østrig

Loading...

Oplev Østrig

Østrig er en yndet feriedestination, som absolut skal opleves på kør selv ferie! Her finder I noget for enhver smag og alder, og I får mulighed for at opleve præcis det I vil, når I rejser med egen bil. I kan helt selv planlægge jeres kør selv ferie alt efter om I vil nyde stilheden og skønheden i bjergene eller om I vil opleve de mange attraktioner og seværdigheder i landets storbyer. Tag på storbyferie i Wien eller Salzburg, skiferie eller vandreferie i Tyrol, Zillertal, Salzburgerland eller Kärnten. Det er faktisk også muligt at tage på badeferie i Østrig selvom landet ikke har nogen kystlinje. I finder utallige søer i alle landets regioner, hvor vandet kan være helt op på 25C+ om sommeren og ofte er rent nok til at drikke. Uanset hvad I er ude efter, så finder I det i bedste forstand i naturskønne og gæstfrie Østrig! Lej et feriehus i Østrig og glæd jer til en kør selv ferie med hele familien!

Kør selv ferie til Wien

Wien er en vanedannende storby som kan genbesøges adskillige gange. Byen ligger på Donau-floden og byder på særprægede slotte, adskillige udsøgte attraktioner og seværdigheder, store grønne arealer og vinmarker i nærområdet. Byen er også kendt for sin cafékultur hvor såkaldte 'Kaffeehäuser' har tradition helt tilbage til 1685. Efter I har nydt en kaffe og den verdensberømte 'Sachertorte' kan I kaste jer ud blandt storbyens mange glæder. Besøg de smukke slotte; Schloss Schönbrunn, Schloss Belvedere og Schloss Hofburg, se Lippizanere udføre deres ridekunst på Den Spanske Rideskole og tag børnene på eventyr i forlystelsesparken Volksprater. Når I rejser på kør selv ferie i Wien og omegn vil I næppe løbe tør for sjove oplevelser, som hele familien kan deltage i. Lej en ferielejlighed i Wien og glæd jer til at opleve denne perle i jeres helt eget tempo!

Kør selv ferie Østrig

Kør selv ferie til Kärnten

Den sydligste region i Østrig, Kärnten, kan byde på et nærmest Middelhavsagtigt klima, utallige blanke søer og enorme bjerge. På kør selv ferie i Kärnten kan I glæde jer til at opleve rå natur og kulturelle perler. Besøg regionens hovedstad Klagenfurt, der ligger ved Wörthersee, eller tag ruten forbi en af de mange søer, hvor I kan nyde en afslappende badedag. De foretrukne badesøer i Kärnten inkluderer Ossiacher See, Weißensee og Millstätter See. Rejser I med børn, så kan I måske også lokke dem med på en eventyrlig vandretur gennem skov og eng. Her finder I nemlig spændende og lærerige vandrestier med interaktive poster og andre sjove aktiviteter, samt ruter med mulighed for at gå med barnevogn. Gå f.eks. på jagt efter drager og feer på en eventyr-sti hvor I møder dragebroen, som er den længste hængebro i Alperne. På kør selv ferie i Kärnten kan I også køre ad de såkaldte panoramaveje Villacher Alpenstrasse og Grossglockner Hochalpenstrasse, som mange tager til for blot at nyde udsigten over den naturskønne region. Lej et feriehus i Kärnten og glæd jer til en skræddersyet kør selv ferie med glæder for hele familien!

Ski ferie i Østrig Tyrol

Kør selv ferie til Tyrol

Tager I på kør selv ferie til Østrig om vinteren vil Tyrol nok være det mest attraktive rejsemål. Tyrol omfatter området af alperne, der strækker sig fra Norditalien og gennem det vestlige Østrig, og udgør det bedste område til en skiferie i Østrig. Her finder I flere bjergtoppe på over 3000 m.o.h. samt Østrigs højeste bjerg Großglockner (3797 m.o.h.), der ligger sydøst for Innsbruck. Innsbruck er det perfekte eksempel på, hvordan kultur og natur gå ud i ét i de østrigske bjergbyer. De mange liftsystemer kører direkte fra byerne i området og lader jer starte dagen i højderne uden besvær. Lej et feriehus i Tyrol og få fantastiske forudsætninger for en skøn kør selv ferie for hele familien. Om sommeren er kontrasterne store i Tyrol med dybe grønne dale og sneklædte bjergtoppe med små alpegårde og charmerende bjergbyer indimellem, hvor køer græsser med klingende klokker om halsen. I kan se alt fra smeltende gletsjere til skarpe klippevægge, selv når I går på vandrestierne i den rolige dal for bunden, der snor sig mellem de vilde bjerge. Uanset årstid er Tyrol altså et yndet feriemål som er oplagt til en kør selv ferie. Kombinér evt. en kør selv ferie til tyrol med et stop i Wien eller Salzburger land.

Kør selv ferie til Salzburger land

Salzburgerland er området øst for Tyrol og huser de velkendte byer Salzburg og Zell am See. Området lokker med et enestående bjerglandskab, der dækker alt fra eventyrlige dale, imponerende bjergtoppe, dybe grotter og spektakulære vandfald der ender i brusende floder og spejlblanke søer, hvor der er mulighed for fiskeri og badning. På en varm sommerdag er der altså mulighed for at køle af på vejen, hvis I skulle trænge til det. Flere steder er vandet i badesøerne på niveau med drikkevand ift. renhed og vandtemperaturene kan nå helt op på 25C+. Der er masser mulighed for at kombinere jeres kør selv ferie med en badetur i en af de mange søer. Lej et feriehus i Salzburger land og giv børnene et sted, de kan glæde sig til at komme hjem til efter en sjov og aktiv dag i Østrigs pragtfulde og bjergrige naturscenerier.

Gastronomi og god bjergmad

Over hele Østrig vil I finde små bjerghytter, hvor I kan hvile føderne og nyde hjemmelavede østrigske specialiteter. Ofte er råvarene produceret lokalt i bjergene omkring hytten. Landets centrale placering i Europa og den lange mangfoldige historie har sat sit præg, hvilket også viser sig i landets madkultur. Her kan I smage på en række specialiteter såsom østrigske vine, bjergoste, wiener schnitzel eller en iskold Zipfer. Mange østrigske retter har deres oprindelse i andre lande, men historiens indflydelse blot giver maden lidt ekstra kryderi. Lokale råvarer og sommerhusudlejning går hånd i hånd, når man har eget køkken!

Tips og praktiske oplysninger til jeres bilferie i Østrig

Når I har fundet jeres feriehus i Østrig er det bare om at pakke bilen og komme afsted! I bør dog lige få et par ting på plads før I tager afsted. Her er en lille samling af praktiske oplysninger til jeres kør selv ferie i Østrig:

  • Husk advarlsestrekant og refleksveste til alle bilens passagerer.

  • Der skal betales motorvejsafgift i Østrig i form af en vignet/mærkat i foruden. 

  • Fra 1. november til 15. april er vinterdæk påbudt på alle bilens dæk.

  • Husk at holde godt med pauser på køreturen og medbring underholdning til børnene på bagsæddet.

  • Tjek altid andet sikkerhedsudstyr i bilen før I tager afsted.