Kør Selv Ferie Italien

Tag på kør selv ferie til Italien og nyd friheden til at opleve støvlelandet i jeres eget tempo. Italien er et mangfoldigt land, som byder på alt fra kulturelle storbyoplevelser til naturskønne pauser i idylliske bugter langs kysten. Tag på kør selv ferie til smukke Toscana, Gardasøen, Rom, Firenze, den lange Adriaterhavskyst eller oplev vinregionerne. NOVASOL formidler feriehuse over hele Italien, som vil danne den perfekte base til en kør selv ferie for hele familien! 

På en kør selv ferie bestemmer I selv hvor langt I vil køre og om I tager den sceniske rute eller tager en genvej. Hold en pause når det passer jer og nyd udsigten eller stræk benene og nyd et måltid på en lokal restaurant. Køreturen bliver til en hyggelig tid med familien, hvor I kan lege, udfordre hinanden med konkurrencer, quizze og få en forsmag på ferien forude. Når I bevæger jer ned gennem Europa vil I opleve, at landskabet ændrer sig drastisk og klimaet bliver varmere og varmere, så I rigtig kommer i feriestemning. En kør selv ferie har også økonomiske fordele og giver jer mulighed for at pakke mere med og tage mere med hjem igen.

Kør selv ferie Italien til feriehus

Feriehuse til kør selv ferie i Italien

Loading...

Populære destinationer til en kør selv ferie til Italien

Italien byder på så meget, at det bliver svært at vælge hvor jeres kør selv ferie skal ende. Lad os derfor starte med ankomsten til støvlelandet. Bilferien og ankomsten til Norditalien er i sig selv er en flot oplevelse, da I konstant møder nye landskaber og et skift i kultur, arkitektur og mad. Ankommer I til Italien fra Alperne i nord bevæger I jer gennem den spektakulære Aosta-dal, hvor I bliver omgivet af store bjerge, snævre dale, frodige skove og afspejlende bjergsøer. Hvis I derimod kører ind i Italien fra det sydlige Frankrig kører I langs middelhavets brusen og flotte farver, og ankommer så til det mere uspolerede Ligurien eller Piemonte. Fra det nordlige Italien er det så op til jer, om I vil længere mod syd eller slå jer ned blandt Norditaliens arkitektoniske og naturlige vidunder. Find jeres feriehus i Italien her!

Kør selv ferie Gardasøen

Kør selv ferie Gardasøen

Når valget er faldet på et feriehus i det nordlige Italien eller endda i Toscana, vil ruten ofte gå gennem Tyskland og Østrig, hvor Brennerpasset giver relativ let gennemgang igennem de høje Alper. Det kan også anbefales at tage en overnatning på vej gennem Sydtyrol i Østrig, hvor I kan få hvilet kroppen og nyde et skønt måltid med udsigt over snedækkede bjergtoppe.

Gardasøen er en af danskernes yndlingsdestinationer til en kør selv ferie til Italien, hvor I finder et sort udvalg af feriehuse i de små byer ved søens bred. På jeres kør selv ferie til Gardasøen møder I historie, rig mulighed for afslapning, men også et væld af aktivitetsmuligheder på og omkring søen. Her kan I kaste jer ud i adskillige former for vandsport, storslåede vandreture i højderne, cykelture, klatring og meget mere. Med et feriehus ved Gardasøen er der altså både mulighed for at nyde naturskønhed med fart over feltet eller med benene oppe og en Aperol Spritz i hånden.

Verdenskendte Venedig byder på skønhed og romantik blandt historiske seværdigheder, storslået arkitektur, moderne kunstscener og snoende stræder og kanaler. Lad bilen stå på land, hop på en gondol eller vandtaxa og oplev glæden med et feriehus i Venedig

Hvis I vælger at slå jer ned i et feriehus i Piemonte eller et feriehus i Lombardiet befinder I jer i en af Italiens storslåede bjergregioner, der byder på alverdens aktivitetsmuligheder og et byliv i bedste stil i f.eks. mystiske Torino eller moderne Milano. Om sommeren tiltrækker de norditalienske søer og om vinteren er det de store skisportsområder. Uanset hvor og hvornår jeres kør selv ferie til Norditalien ender, så kan I glæde jer til en skøn skræddersyet kør selv ferie med familien.

Kør selv ferie Italien til feriehus i Toscana

Kør selv ferie Toscana

Norditalien er ikke særligt kendt for sine gyldne sandstrande og solrige dage og derfor vælger mange at køre den smule længere mod syd, hvor der venter den ene oase efter den anden. Toscana byder på historiske storbyer, charmerende landsbyer og selvfølgelig kilometervis af gyldne sandstrande og endeløst turkisblåt vand. Toscana er endvidere en af de flotteste regioner i Italien, da der venter maleriske landskaber rundt om ethvert hjørne, hvor mad og vin i verdensklasse indbyder til nye smagsoplevelser. En kør selv ferie til Toscana lover kulturelle oplevelser, afslapning og overraskelser. Jeres feriehus i Toscana kan også forsødes med med egen pool, som lover leg og aktivitet for hele familien.

Det kan også anbefales at vende blikket mod den Italienske Adriaterhavskyst, som er kendt for sit krystalklare vand og nogle af Italiens bedste strande. På denne kyststrækning finder I også adskillige kulturelle tilbud og idylliske landsbyer, som skuer over havet. En bilferie til Adriaterhavet i Italien er perfekt til børnefamilier og dem der ønsker lidt ud over det sædvanelige. 

Se alle feriehuse i Italien

Praktiske oplysninger til bilferie i Italien

Hos NOVASOL sommerhusudlejning kan I finde luksuriøse feriehuse over hele Italien, samt mere enkle ferielejligheder og ferieboliger der kan danne base for en aktiv ferie blandt natur og kultur. Når I er klar til at tage afsted på kør selv ferie til Italien, er der selvfølgelig et par praktiske informationer I bør have i baghovedet:

  • Det er lovppligtigt at medbringe en advarselstrekant og refleksveste til alle bilens passagerer.

  • Der er vejafgifter på størstedelen af Italiens motorveje.

  • I de koldere vintermåneder er det påbudt at køre med snedæk i f.eks. Aosta-dalen, samt flere andre steder i Norditalien.

  • Hvis I ønsker at medbringe cykler bag på bilen, skal I have fat i et advarselsskilt med navnet "Panello per carichi sporgenti" på en af Italiens tankstationer.

  • Der forekommer miljøzoner i flere af Italiens storbyer, som betyder at kørsel kun er tilladt for beboere. Overtrædelse straffes med bøde.

  • Sørg altid for at andet udstyr på bilen er i orden, før I tager afsted.

Læs flere gode råd til kør selv ferie!