Kør selv ferie er noget os danskere har været glade for i mange år. Hvert år drager utallige danskere på ferie mod både nordens natur og gæstfrihed og sydens sol og sommer. Det er ikke så mærkeligt at så mange vælger bilen, når de skal ud at rejse, da det lover en hyggelig tur og giver en frihed, som ellers ikke findes med andre transportmidler. I husker sikkert også mange gode minder fra jeres bilferier som børn. Undervejs er der tid til at stoppe og spise en is, udforske de lokale seværdigheder eller nyde en frisksmurt frokost, som mor har pakket med hjemmefra. Her bliver selve køreturen en spændende del af jeres ferie i feriehus og en forsmag på alt det der venter!

Tag på kør selv ferie med ro i sindet

Hos NOVASOL tilbyder vi feriehusudlejning hele året rundt, så uanset om I skal på sommerferie eller skiferie har vi et godt tilbud til jer! I kan vælge mellem en lang række feriehuse i hele Europa - det er kun jer der sætter grænserne! Siden 1968 har NOVASOL sendt glade gæster på ferie over hele Europa og rigtig mange vælger kør selv ferie, når de skal afsted mod feriehuset. Når man tager på kør selv ferie bestemmer man det hele selv og har i sidste ende sin egen bil til rådighed, så man ikke skal bøvle med lejebil og offentlige transportmidler. 

Kør selv ferie for hele familien

Nogle tænker måske at en lang køretur med børn på bagsædet bliver besværligt, men med lidt planlægning kan køreturen på jeres kør selv ferie blive en skøn del af ferien for børnene - og for de voksne - som sent vil blive glemt. Det er en god idé, før I tager afsted, at vise børnene alle de spændende ting I kommer til at køre forbi og lade dem følge med på et kort i løbet af turen. I kan også forberede nogle konkurrencer og opgaver, som de kan løse i løbet af turen - I kender måske et par stykker fra da I selv var små?  Hvis I har DVD-afspiller eller en anden form for medieafspilning, er det en god idé at købe nogle af de nye hits med og måske lade børnene vælge par for sig selv. Tag også godt med vand og snacks med til rejsen, men hold sukkerniveauet nede, så de små ikke bliver utilpasse.

Hvis I stadig synes det virker uoverskueligt er der heldigvis massere inspiration og tips på nettet, så I kan gøre jeres kør selv ferie til en succes. Mange der tager på kør selv ferie lejer sommerhus i Danmark, i et af vores kære nabolande, eller tager længere mod sydens varme. I kan tilpasse jeres kør selv ferie præcis efter jeres behov og forventninger! En kør selv ferie lover hyggelige stunder for hele familien, så skynd jer at finde jeres feriehus og gør klar til en dejlig sommerferie eller vinterferie i feriehus med familien!

Kør selv ferie med sommerhus

Topdestinationer til kør selv ferie

En kør selv ferie gør det bestemt lettere at komme frem til feriehuset, så det er kun jer der sætter grænserne for hvor langt I vil køre. De fleste tager selvfølgelig mod sydens varme i deres sommerferie, men husk at vi tilbyder feriehuse over hele Europa! Der venter feriehuse i alle størrelser og prisklasser uanset, hvor I gerne vil hen:

Kør selv ferie Italien

En kør selv ferie til Italien garanterer jer sol, strand, god mad og et stort udvalg af feriehuse med egen pool. Med egen bil og feriehus styrer I helt selv tempoet på ferien, uanset om I nyder middelhavet, Amalfikysten, Gardasøen eller en af de idylliske italienske øer. Forkæl jer selv med italienske delikatesser, lokal vin og gelato i lange rækker, mens I udforsker landets kulturelle perler. Tag på kør selv ferie til et sommerhus i Italien og glæd jer til en ferie fyldt med fede oplevelser blandt natur og kultur med frihed for hele familien!

Kør selv ferie Tyskland

De fleste kender Tysklands mange tilbud med alsidig natur, hyggelige badebyer, storslåede storbyer og aktivitetstilbud for både store og små. Tyskland er mere end blot en transportrute mod syden! Jeres kør selv ferie i Tyskland giver jer mulighed for at leje et feriehus ved præcis de attraktioner og seværdigheder, der er vigtigst for jer. Lej f.eks. et feriehus i en af Nordtysklands velkendte badebyer, slå jer løs blandt naturskønheden i f.eks. Harzen eller nyd et spaophold i en af de mange kurbyer. På en kør selv ferie til Tyskland ferie bestemmer I ruten!

Kør selv ferie Kroatien

Kroatien ser ud til at ligge langt fra Danmark, men køreturen hertil er faktisk ikke længere end til eksempeltvist Frankrig og Italien. På kør selv ferie til Kroatien kan I glæde jer til at slippe langt væk fra hverdagens stress og jag, hvor I møder idylliske bugte, turkisblåt havvand og naturskønhed uanset hvor I bevæger jer hen. Kroatien er en helt særlig destination, som de fleste måske ikke har overvejet, der byder på uhørte naturseværdigheder, kulturelle sammenslag fra adskillige historisk dominante folkestyrer og så er prisniveauet markant lavere end f.eks. i Sydfrankrig. På kør selv ferie i Kroatien får I også mulighed for at besøge flere filmlokationer fra den berømte serie Game of Thrones, hvor I virkelig kan udleve jeres fantasier!

kør selv ferie til et feriehus i Kroatien

Kør selv ferie Frankrig

I Frankrig venter der kulturrige storbyer og landsbyer, smagfulde vine, naturskønne omgivelser og selvfølgelig den franske gastronomi. Langs landets lange kyststrækninger finder I også badebyer med kilometervis af bløde sandstrande, og man befinder sig aldrig langt fra en attraktion, som børnene vil elske, eller en naturseværdighed der skal udforskes. Blandingen af alt dette vil gøre jeres kør selv ferie til et feriehus i Frankrig en uforglemmelig oplevelse for hele familien!

Kør selv ferie Østrig

På en kør selv ferie til Østrig bliver i overvældet af uendeligt frisk bjergluft og den dramatiske natur omkring jer. Dette skønne alpeland er oplagt til en aktiv ferie, hvor egen bil virkelig er en nyttig bonus. Her venter alt fra naturskønne vandreture, bjergklatring, cykling og meget mere! I Salsburgerland kan I kaste jer ud i krystalklare bjergsøer i eventyrlige dale, mens der i Tyrol venter bjergbyer og fantastiske muligheder for en skiferie. Storbyoplevelser finder I i Wien og Salzburg. Med egen bil kan I opleve præcis det I lyster på kør selv ferie i Østrig!

Kør selv ferie Sverige

Sverige er et dejligt og lettilgængeligt feriemål for jer der ønsker en kør selv ferie uden den helt lange køretur. NOVASOL formidler et stort udvalg af ferieboliger i Sverige, der ligger tæt på landets mange fede attraktioner og storslåede naturområder. Lej et sommerhus i Sverige og slå jer løs blandt eventyrlige skove og smukke søer. Tag på en familievenlig skiferie eller lej et lystfiskerhus og fang selv middagsmaden! På kør selv ferie i Sverige sætter i selv grænserne.

Kør selv ferie Norge

Norge er et fantastisk land til en bilferie! Landet byder på hele 18 nationale turistveje, som tager jer gennem det fantastiske landskab og fører jer forbi flere af landets velkendte naturseværdigheder. Nogle af disse veje er ægte arkitektoniske byggeværker, mens andre vil få hjertet til at banke grundet den dramatiske udsigt og de skarpe sving. Strækningen Geiranger – Trollstigen, tager jer eksempeltvist gennem 11 slanke og skarpe sving. På en kør selv ferie til et feriehus i Norge bestemmer I selvfølgelig helt selv hvilke ruter I vil ud på!

Bilferie i Norge

Fordele ved bilferie og feriehusudlejning

Når bilen er gjort klar, baggagerummet er pakket og alle er spændt fast, er I klar til at suse afsted på ferie. Der er mange fordele ved en kør selv ferie og den største er nok den frihed, som medfølger. I bestemmer selv tempoet, antallet af pauser, og om I vil tage den naturskønne omvej eller den hurtige genvej. I sidste ende har I så også eget transportmiddel, som gør det lettere at bevæge sig rundt til de mange udflugtsmuligheder nær jeres feriehus. Første trin er selvfølgelig at finde jeres drømmehus, men husk da også de mange fordele der går hånd i hånd med feriehusudlejning. Med et feriehus bestemmer I selv tempoet i løbet af hele ferien. Her findes ingen tidspres eller guides der puster jer i nakken, medmindre I ønsker det!

Endvidere er der plads til at børnene kan lege når og hvor de vil i feriehuset, og hvis der er behov for en eller flere langsomme 'slapper' dage, er der intet galt i at flyde i sofaen med nattøjet på og spise en sen morgenmad på terrassen. Med fordel kan I også leje et af vores mange feriehuse med egen pool, som lover endeløs sjov for hele familien! En anden skøn bonus ved bilferie og feriehusudlejning er at det bliver så nemt at tage sin hund med på ferie. Søg efter vores husdyrvenlige feriehuse og glæd jer til et fantastisk ophold med hele familien! Uanset hvilken type ferie I er ude efter, så har vi et feriehus, der kan facilitere jeres kør selv ferie til perfektion.

Se alle feriehuse i Europa

Gode råd til jeres kør selv ferie

  • Dobbeltjek at bil, forsikring og sikkerhedsudstyr er i orden før I drager afsted.
  • Hvis I rejser med børn, så gør hvad I kan for at køreturen bliver sjov og lærerig for de små!
  • Glem ikke at holde godt med pauser! Det kan friste at nå så langt som muligt, på så kort tid som muligt, men chaufføren skal holdes oppe på dupperne. Forsøg så vidt muligt derfor også at undgå at køre om natten.
  • Undersøg hvorvidt der er vejafgifter eller specifikke regler såsom miljømærker og gule veste i de lande I køre ind i.
  • Glem heller ikke at tjekke bilen en gang imellem - både lufttryk og olieniveau bør tjekkes relativt ofte på en længere køretur.

Når alt dette er på plads, er det bare om at komme afsted på en skræddersyet kør selv ferie til jeres drømmehus, hvor I kan nyde alle fordelene ved sommerhusudlejning!

Kør selv ferie med familien

 

| Redaktør
(Først publiceret )