Feriehuse i Nicosia

Lej feriehus i Nicosia

Feriehuse i Nicosia

Nicosia, på græsk Lefkosia, ligger midt på øen og er i dag en livlig og moderne handelsmetropol. Rundt om den historiske gamle bydel er bygget en fæstningsmur og vandgrav. De smalle gader og stræder under balkoner samt de forbilledligt istandsatte fodgængerzoner, hvis små butikker, forretninger med kunsthåndværk, caféer, taverner, kirker, moskéer og palmetræer er med til at give den gamle bydel sit orientalske flair. Et besøg til Nicosia bør ikke udelukkes, når I lejer et feriehus på Cypern.

Oplev kulturen og historien i Nicosia

Nicosia er delt i en tyrkisk bydel i nord og en græsk bydel i syd. Mellem de to bydele ligger 'FNs grønne linje' - et ingemandsland, der skær gennem byen. Byen har længe været et handelscentrum bl.a. grundet sin placering. Den gamle bydel kan lokke med sin charme og de hyggelige gågader omringet af en 4,5 kilometer lang veneziansk bymur. Området kan nemt udforskes på fod, som vil tage jer forbi en masse caféer, restauranter, butikker og spændende museer. I må ikke gå glip af et besøg på Nicosias bymuseum Leventis, hvor I kan læse om bylivet og Cyperns historie generelt helt tilbage til 2000 år f.kr. 

Cypern er kendt for sine flotte kunsthåndværker og staten har faktisk introduceret et håndværkscenter i den nye bydel, for at holde kunsthåndværket i live. Her kan I købe fine souvenirs med hjem og støtte de lokale. I kan også tage en tur over 'den grønne linje' og ind i den tyrkiske del af byen, hvor I vil finde en anderledes, men stadig hyggelig stemning. Tag f.eks. en tur forbi Selimiye moskéen eller nyd en forfriskelse på en af de hyggelige gågader. Giv jer tid til at snuse rundt blandt de mange lokale butikker, og få det helt rigtige ferieminde med hjem fra dengang i lejede et feriehus i Nicosia.

Lej feriehus i Nicosia

Landskabet omkring Nicosia

Landskabet er præget af olivenlunde og frugtplantager, og bjergskråningerne, Machairas-skoven, er dækket af fyrretræer. Højt oppe over en smuk dal ligger her et århundreder gammelt kloster med en fantastisk udsigt. Maleriske landsbyer med brostensbelagte gader og omhyggeligt renoverede stenhuse giver et indblik i, hvordan livet på landet leves på Cypern. Landsbyen Fikardou med sit museum og sin titel som en af Europa Nostra-prismodtagerne i 1987, en europæisk kulturarvspris, er absolut også et besøg værd. Fra Nicosia har I heller ikke langt til de fantastiske strande, som omfavner øen. Lej et feriehus gennem NOVASOL sommerhusudlejning og få det bedste ud af jeres ferie på Cypern.