Ødegård i Sverige

Drømmer du om en ferie med familien, hvor samvær, natur og oplevelser er i fokus. Altså en ferie, hvor Ipads, emails og telefoner bliver liggende indenfor, mens I nyder den friske luft og det at hygge med familien? Så kunne en klassisk ferie på en ødegård i Sverige sagtens være noget for jer! Her kan I glemme alt om hverdagens stres og få koblet helt fra i de idylliske omgivelser. Find jeres ødegård og få mere inspiration herunder.

familieferie på ødegård i sverige

Lej en ødegård i Sverige

Mange feriegæster tænker ødegård, når de tænker Sverige. Men hvad er en ødegård egentligt og hvorfor skal du leje en ødegård i Sverige til din næste ferie? Ifølge den store danske, er en ødegård oftest en ubeboet gård eller et hus med tilhørende jorde, der ikke længere er opdyrkede eller i drift. En ødegård kan dog også være et afsidesliggende sommerhus med tilhørende jorde eller skov. Der er en bred opfattelse af, at en ødegård har relativt simple faciliteter. Hos NOVASOL finder du dog stor variation i faciliteterne på vores ødegårde. Du bestemmer altså helt selv hvor primtivt eller hvor luksus, din ødegårdsferie skal være! De mange gårde ligger primært spredt rundt om i Skåne, Småland, Blekinge, men kører du længere mod nord i Öster- og Västergotland vil du også kunne se disse flotte træhuse og ødegårde skyde op i landskabet. Der er mange huse, men der er også stor efterspøgsel efter ødegårdsferie og den nærhed til naturen, som en ødegård giver, så det handler om at være ude i god tid! Book en ferie på en ødegård herunder og læs meget mere om vores ødegårde i Sverige på siden herunder!

5 gode grunde til at leje en ødegård i Sydsverige:

  • Hold ferie med familien midt i unik natur, hvor kvalitetstid, nærvær og hygge er i højsæddet!
  • Hele familien kan komme ned i gear, væk fra de mange skærme og glemme den travle hverdag
  • Det er nemt at tage på outdoor-ture så som fiskerture, vandreture, sejlture og cykelture i naturen
  • Masser af aktiviteter for familien: Astrid Lindgrens Verden, High Chaparral og Tosselilla Sommerland
  • Fra en ødegård i Sydsverige er du aldrig langt fra større byer til shopping og restaurantbesøg
Lej ødegaard i Sverige

Hvad er en ødegård?

Som tidligere nævnt, er en ødegård oftest en ubeboet gård eller hus med tilhørende jorde, der ikke længere er opdyrkede eller i drift. Den store forekomst af ødegårde skete helt tilbage i 1950'erne, hvor en lang række gårde i Skandinavien blev omlagt fra landbrug til fritidhuse. Allerede 10 år efter, altså i 1960 begyndte danskerne at få øjnene op for de charmerende ødegårde og det var især de svenske huse, der tiltrak os danskere. I årene herefter blev både køb og leje af ødegårde i Sverige utroligt populært. Ordet ødegård bruges ikke entydigt om en "gård", men bruges faktisk også om et afsidesliggende sommerhus, der har sø, skov eller vidstrakte enge omkring sig. Som nævnt er ødegårde ofte nedlagte landbrug - deraf navnet, men en lang række af ødegårdene har aldrig set landbrug eller dyr. De er nemlig blevet opført som ferieboliger midt i den smukke natur og er derfor ikke så primitive som de gamle gårde. De fleste danskere forbinder en ødegård med et rødt træværk, hvidemalede vinduer samt veranda og primitive faciliteter. Det er den romantiske danske fortolkning af en ødegård. En ødegård kan ligesåvel være grøn eller hvid, men fælles for dem er dog, at de ligger relativt øde og har fantastisk natur tæt på sig.

Hos NOVASOL har vi det hele! Det betyder at din drøm om en ferie på en ødegård, omgivet af smuk natur, kan blive til virkelighed. Vi har til alle pengepunge; store og små ødegårde, med eller uden fiskeri, tæt på skov eller med panoramaudsigt over enge. Vi hos NOVASOL mærker tydeligt at de svenske ødegårde er populære blandt feriegæster - faktisk er interressen større end nogensinde før! 

Ødegårdsferie i Sverige med familien

Ødegårdene ligger oftest væk fra alfarvej, omgivet af skov og med let adgang til sø, fiskeri og andre oplevelser i naturen. Her kan hele familien opleve naturen helt tæt på uanset årstid. Om vinteren er der hyggeligt foran brændeovnen, forår er fiskeriet i højsæddet, om sommeren kan I lege på de store enge eller hoppe i en nærliggende sø og om efteråret kan I tage en lang gåtur og se de store skoves smukke efterårsfarver. Der er altid nok at lave på en ødegård i Sverige, så det er bare om at få booket, der er nemlig rift om NOVASOLs ødegårde! Det er oplagt at tage sig nogle lange traveture, når man er på ødegårdsferie, for skoven er ofte din nærmeste nabo. Finder du en lille sø eller et vandhul er du velkommen til at smide en line ud, såfremt du har fisketegn medbragt. Det er altid spændende at besøge de større nationalparker rundt om i Sydsverige. Et par af disse som er værd at besøge, er Store Mosse og Isaberg National Park. I parkerne kan i finde kort over vandreruterne og ofte leje cykler eller mountainbikes, så i kan komme ud i det blå. Mange steder i Sydsverige er det også muligt at leje kajakker og kanoer på dagsbasis, så I rigtigt kan komme ud og opleve de svenske søer og floder. 

naturen ved din ødegård

 

Oplevelser med børn fra en svensk Ødegård

Astrid Lindgrens Verden

Store og små børn vil få sig en fantastisk dag i Astrid Lingrens Verden i Vimmerby. Her kan de nemlig møde alle deres idoler fra Astrid Lingrens kendte børneunivers og lave ballade med Pippi Langstrømpe i Villa villakulla eller drengestreger med Emil fra Lønneberg, hele dagen lang. I kan også støde på Ronja Røverdatter, Karlsson på taget, Brødrene Løvehjerte og mange flere. Temaparken har også lokationer fra Astrid Lingrens fortællinger, så som rekonstruktion af "Bulderby" eller "Ballademagergade". Rundt om i parken finder man restauranter, isboder og legepladser som  Legeladen, Møllen og Mattisskoven, hvor legene aldrig stopper! 

High Chaparral

På jeres ferie kan I også tage en tur tilbage i tiden, tilbage til dengang hvor cowboys og indianere sloges på prærien, hvor guldfeberen var på sit højeste og hvor ingen togrejse var sikker. I High Chaparral venter det vilde vesten på dig og familien. Her kan I opleve shows med legenderne Lucky Luke og Zorro. I kan vaske guld på en hjuldamper, ride på heste, tage på togrejse til Old Mexico, lære at skyde hos Annie, prøve kræfter med Rodeo eller lære at fægte som Zorro på Zorros egen fægteskole! Der er gode restauranter i parken og skulle vejret vise sig fra sin bedste side, ja så er der faktisk en pool, som I kan hoppe i! Vi taler af erfaring når vi siger at High Chaparral er fedt for hele familien. 

Tosselilla Sommerland

Den sidste park, som er anbefalelsesværdig er Tosselilla Sommerland. Her kan alle børn være med og samtlige aktiviteter er rangeret fra 1-4, hvor 1 er de mest børnevenlige og 4 de lidt mere voldsomme. Her finder I alt fra karuseller, rutsjebaner og legepladser til det store udendørs badeland med lange vandrutsjebaner og "Tosseplasket", der er 1000 kvm vandeventyr. Tosselilla Sommerland er, som navnet angiver fedest om sommeren!

Lej ødegård i sverige

Lej de traditionelle røde torp hos NOVASOL:

Fun fact: Hører du ordet "torp" på din vej igennem det sydsvenske, så betyder det en Ødegård, eller et større hus, der ligger afsides. Og netop Torps har NOVASOL massere af. Se vores udvalg igennem og find netop den torp, der vil gøre din ødegårdsferie perfekt! Drømmer du om en ferie i Sverige, men ikke på en ødegård? Så kig med her og få meget info om vores andre sommerhuse i Sverige

| Redaktør
(Først publiceret )