Kør Selv Ferie Kroatien

Kør selv ferie betyder frihed, samvær og bevægelighed. På kør selv ferie gennem Europa får I en forsmag på alt det der venter på jeres ferie i Kroatien. Kroatien er skillevejen mellem de romerske og græske kulturer, så her findes rig mulighed for at leve sig ind i og mærke historiens vingesus. Uanset hvor I bevæger jer hen oser Kroatien af liv, glæde og den rige historiske arv. På kør selv ferie får I virkelig mulighed for at lære dette skønne land at kende! NOVASOL har et skønt udvalg af feriehuse i Kroatien, hvor I har mulighed for at finde jeres drømmehus med præcis den beliggenhed og de faciliteter I ønsker. Lej et feriehus og kom afsted på kør selv ferie til Kroatien!

Kroatien har længe været et yndet feriemål, som mange danskere vælger at tage til på kør selv ferie. Og hvorfor det? Ja, det skyldes den overraskende korte afstand, befolkningens gæstfrihed og at man får meget for pengene! Dette er selvfølgelig ikke de eneste faktorer, da landet bl.a. også lokker med sin utrolige kyststrækning, de tusind øer, utallige gamle fæstningsbyer og selvfølgelig det turkisblå Adriaterhav. Mange har på det seneste fået øjnene op for dette vidunderlige land, som længe har været lidt af en ukendt størrelse for mange danskere. Endvidere er det nemt at bevæge sig rundt i Kroatien, hvor bilen er det foretrukkede transportmiddel. Vejnetværket er simpelt, så I kan hurtigt bevæge jer nord eller syd langs kysten, og bilen giver frihed til spontane beslutninger! Lej et feriehus i Kroatien og glæd jer til at indfrie alle jeres forventninger. Kroatien er perfekt til en kør selv ferie for hele familien!

Feriehuse i Pula

Kør selv ferie Istrien

Istrien er en halvø i det nordvestlige Kroatien, som byder på alt fra små oaser til kulturelle knudepunkter. Det kan være et svært valg, når man skal vælge hvor i Istrien man tage på kør selv ferie, da regionen har så meget at byde på! Her finder I idylliske landsbyer, gamle fæstningsbyer, frugtbare dale, vinmarker, klippekyster og små bugter. Regionens hovedby, Pula, har omkring 80.000 indbyggere og byder bl.a. på det berømte amfiteater vist ovenfor. Andre storbyer der bestemt er et besøg værd inkluderer charmerende Porec, Rovinj, Novigrad og Umag. Fra jeres feriehus i Istrien bestemmer I helt selv hvilke byer og seværdigheder, I vil køre til. Hvis I ønsker en lidt mere aktiv ferie, kan I glæde jer over, at Istrien byder på alt fra bjergbestigning til havkajak og caving. Besøg også Galvani Park, der byder på eventyrlig klatring i trækronerne for hele familien, eller Nationalparken Brijuni, som er en øgruppe udfor Fažana.

Se feriehuse og ferielejligheder til bilferie i Istrien

Lej feriehus på Istrien

Kør selv ferie Dalmatien

Dalmatien finder I lidt længere sydpå i Kroatien, hvor der venter kilometervis af rene sandstrande, mere rå og mangfoldig natur og lidt mindre turisme. Som I resten af Kroatien har utallige folkeslag efterladt sig spor i Dalmatien, hvor byerne byder på arkitektoniske seværdigheder og oplevelser for alle aldre. Byer i Dalmatien som absolut skal opleves inkluderer Split, Zadar, Sibenik, Dubrovnik og Trogir. Dalmatien er en af Europas flotteste og mest betagende kyststrækninger med utallige øer, der blot venter på at blive udforsket. Det fede ved en kør selv ferie er at I helt selv bestemmer tempoet, samt hvilke attraktioner og seværdigheder, der er et besøg værd. Hvis I ønsker lidt mere naturpræget udfoldelse på jeres kør selv ferie, kan I besøge de fire naturskønne nationalparker i Dalmatien. Med et feriehus i Dalmatien venter der altså varierede oplevelser, som hele familien kan deltage i uanset hvor bevæger jer hen!

Kør selv ferie Kroatien med Game of Thrones

I har måske et par i familien, som er helt fanatiske omkring HBO's prisvindende serie Game of Thrones. I Kroatien finder I flere byer og landskaber, som fungerer som filmlokationer fra serien. På kør selv ferie i Kroatien kan I opleve alle disse steder I jeres helt eget tempo. Tager I forbi Dubrovnik, kan f.eks. leve jer ind i livet som konge i Westeros hovedstad - King's Landing - bl.a. langs Dubrovniks bymur, i den gamle by og ved Fort Lovrijenac. Et par hundrede meter herfra finder I også baggrunden for havnebyen Qarth fra serien, som filmes på øen Lokrum. 20 minutter fra Dubrovnik finder I Trsteno Arboretum, hvor alle scenerne fra paladsets have filmes, med en fin udsigt over Adriaterhavet. Kører I en tur forbi Split, hvilket I absolut bør, kan I også opleve 'Diocletian's Palace' og 'Klis Fortress', hvor mange af scenerne med Daenerys er filmet. På kør selv ferie i Kroatien kan I altså glæde jer til en eventyrlig og dramatisk ferie præget af Game of Thrones!

Se alle feriehuse og ferielejligheder til bilferie i Dalmatien

Kør selv ferie Game of Thrones

Kør selv ferie Kvarnerbugten

Kvarnerbugten er betragtet som en af Kroatiens mest naturskønne områder med sine høje bjerge, mange nationalparker, øer og den smukke kyststrækning. Byen Rijeka er regionens knudepunkt og den største havenby, hvorfra man kan sejle til de mange øer i Adriaterhavet. Kvarner-øerne er en øgruppe der består af 36 øer, hvoriblandt I finder nogle af Kroatiens mest populære øer. Kvarnerbugten lokker også med de høje Gorski Kotar bjerge, nationalparkerne Sjeverni Velebit og Risnjak, og de maleriske sandstrande. Langs kysten ligger maleriske havnebyer med et præg af atuenticitet, så I kan få en smag på det ægte Kroatien uden al turismen. Her dyrkes der også en lang række land- og vandsporter, såsom beachvolley, mountainbiking, vandski, sejlads og meget mere! Når I tager på kør selv ferie til Kroatien kan I nyde ferielivet I jeres helt eget tempo med alt den frihed der går hånd i hånd med sommerhusudlejning.

Se alle feriehuse og ferielejligheder til bilferie i Kvarnerbugten

Lej feriehus i Kvarnerbugten

Praktiske oplysninger til jeres bilferie i Kroatien

Når I har fundet jeres dømme feriehus i Kroatien er det bare om at komme afsted på bilferie! Der er dog lige lidt praktisk info I bør notere først:

  • Sørg altid for at bilens forsikring og sikkerhedsudstyr er i orden.
  • Det er lovpligtigt at medbringe refleksvest og reflekstrekant ved tilfælde af motorstop.
  • Promillegrænsen er 0,0 i Kroatien.
  • Parkeringsmuligheder i byerne: Rødt skilt står for 60 minutter, gult skilt står for 120 minutter og grønt/blåt skilt står for 180 minutter. Parkeringsafgift betales.
  • Der er vejafgifter på Kroatiens motorveje.
  • Download evt. Kroatisk Auto Club's (HAK) app, som kan holde dig opdateret om trafikforhold, parkeringmuligheder, tankstationer og meget mere!

Læs flere tips til kør selv ferie!

Naturoplevelser i Dalmatien
| Redaktør
(Først publiceret )

Se alle vores ferieboliger i 19 lande