Lej sommerhus til en juleferie

Få en helt uforglemmelig juleferie med familien i et lækkert sommerhus, hvor I rigtig kan nyde julestemningen og mærke hyggen. De mange sommerhuse i Danmark, er nemlig ikke kun til brug om sommeren. Om vinteren kan et sommerhus også være en dejlig ramme om hygge med familie og venner. Det er også lidt spændende, sådan at holde juleferie langt væk fra hvad man er vant til. Det giver jeres juleferie et ekstra element af afslapning og hygge. Og når man snakker om hygge, så findes der ikke mange ting, der er mere hyggelige end en ferie i et sommerhus. Her kan man tænde op i brændovnen, tænde stearinlys, sætte en god film på og hygge sig med varm kakao, gløgg og æbleskiver.

Kan man holde juleferie i et sommerhus?

Ja det kan man da! Og endda en helt fantastisk en af slagsen, fuld af familie, god julemad og råhygge! Julen er den hyggeligste højtid for mange og den tid på året, hvor familien er samlet og hygger sig med gaver, god mad og samvær. Det hele kan dog blive lidt hektisk nogen gange, for der er så meget der skal nåes, inden man er klar til at nyde ens juleferie, såsom rengøring, gaveindkøb, klargøring af gæsteværelser, madlavning osv. Så hvorfor ikke gøre julen meget lettere?

Lej et sommerhus til jeres juleferie og hold jul sammen med familien, hvor man kan dele de mange forberedelser mellem familiens medlemmer, og hvor I kan være sikre på, at der er en ledig seng til alle, som ønsker at overnatte. Det betyder også, at ingen behøver at køre hjem om aftenen. En anden stor fordel ved at hold julferie i et sommerhus er, at du ikke behøver at stå for rengøring af huset, hverken før eller efter jul. Det er samtidigt en stor oplevelse, at holde jul lidt væk hjemmefra, noget nyt og spændende, som bestemt kan anbefales. Man hygger sig og slapper af på en helt anden måde i et sommerhus end hvad man gør derhjemme.

Så grib muligheden, lej et sommerhus til en ny slags juleferie! Du kan blandt andet blive inspireret til 7 gode aktiviteter, som du og familien kan lave i løbet af jeres juleferie. 

Lej et sommerhus til julferie med familien og se natur om vinteren

 

7 gode ideer til aktiviteter med familien i juleferien

Der er masser aktiviteter og oplevelser at hente sammen med familien i julen. Herunder har vi lavet en guide med 7 gode ideer til, hvad man kan lave i juleferien. Du finder både forslag til udendørs, indendørs samt gratis aktiviteter i vores ideguide til juleferie i sommerhus!  

  1. Nyd naturens vidunderlige vinterfarver med familien

Find rav ved Vesterhavet, spot en elg i Vildmosen eller en oplev en bisonokse på Bornholm. Ja, der er nok at lave i naturen, når man tager i sommerhus i juleferien. I juleferien er det nemlig oplagt, at kigge nærmere på den smukke vinternatur, der er fuld af frost, frisk luft og dyrefodspor. Tag familien med på en lang travetur ved stranden eller i en nærliggende skov, hvor man kan samle kogler eller pyntegran, bygge huler og nyde den friske luft.

Skulle vi få en hvid jul, med masser af sne, så er det bare med at komme ud og lege. Brug tid med børnene på at lave snemænd, sneborge eller tag jer en sjov sneboldskamp. Når man leger sammen får man brugt masser af energi og måske brændt lidt jule-kalorier af. I kan også finde en lang række sjove kælkebakker, i alle størrelser, tæt på de fleste sommerhuse i Danmark. Skulle vejret drille lidt, er det bare om at skynde sig indenfor til brændeovnen, varm kakao og masser af julehygge. Andre udendørsaktiviteter, som du kan prøve i juleferien, er skøjteløb, ridning på hesteryg eller oplev den smukke solnedgang ved vintersolhverv – årets korteste dag, der enten sker d. 21. eller 22. december.

  1. Tag familien med på juletur i Zoo

Noget man ikke gør så tit i juleferien, er at tage en tur i Zoo. Dette er dog en fantastisk oplevelse for alle – især for børnene, der hygger sig med at se giraffer, zebraer og de farlige løver. I juleferien er det faktisk ekstra hyggeligt i Zoo, da de ofte er pyntet til højtiden med julelys, juletræer og julepynt. De gamle bygninger og de mange julelys skaber en fantastisk julestemning. Ved et julevisit i Zoo, kan man for eksempel prøve sjove aktiviteter, såsom produktion af julepynt sammen med selveste julemanden, kanekørsel og få historier om dyrene i Københavns Zoo. Også Aalborg Zoo har ekstraordinært åbent i juleferien og Odense Zoo tilbyder en Zoo skole for de mindste, der mellem jul og nytår kan komme backstage og lære en masser om de mange dyr. Uanset om du lejer et sommerhus i Nordjylland, Midtjylland, ved Vesterhavet, på Fyn eller på Sjælland, kan du indenfor relativt kort tid, besøge en zoologisk have. Book i dag og få en hyggelig juledag med familien!

Se alle sommerhuse i julen

Besøg de mange julemarkeder med familien
  1. Spændende attraktioner til jeres juleferie 

Mange af de gamle og traditionsrige attraktioner, såsom Tivoli i København, Tivoli Friheden i Århus samt Den Gamle By i Århus, har ekstraordinært åbent i juleferien. Udnyt dette og besøg de fantastiske attraktioner med familien. Nyd de mange smukke dekorationer, julelys og hyggelige julemarkeder, som er sat frem til lejligheden. Disse attraktioner er sjove at besøge for hele familien. Børnene kan prøve de mange forlystelser, mens de voksne slentre gennem de mange boder og udstillinger hånd i hånd. Den Gamle By er en nostalgisk tidslomme, hvor forældre og børn kan drømme sig tilbage til gamle dage, for en stund. I Den Gamle By kan man opleve julens mange traditioner gennem tiderne, som udstilles på fineste vis bl.a. på det det store julemarked. I kan også hilse på en masse af julemandens nisser på Nisseloftet eller tage til Peters Jul på Købmagergården! Lyder dette som noget for jer? Så lej et sommerhus mellem jul og nytår og tag en familietur til Den Gamle By!

  1. Vinterbadning og wellness – Juleferie med spa og sauna

Har efteråret været langt, mørkt og kold? Har julemåneden været stressende og travl? Og trænger I bare til at slappe af og koble lidt fra? Så har vi den perfekt opskrift på en julferie, der er lidt mere afslappende end sædvanligt. Prøv noget nyt og lej et sandt wellness sommerhus i juleferien. Forkæl dem du holder af med indendørs pool, hede saunaer og afslappende spaer. Med sådanne faciliteter, kommer jeres julferie til at stå på max afslapning, og I får en mental saltvandsindsprøjtning, så I er fuldt opladt til det nye år. 

Er du en sand viking fra nord, der bare drømmer om vinterbadning og det kolde gys, i et af Danmarks mange farvande, kan du gøre det fra mange af disse sommerhuse. En tur i baljen om vinteren skulle efter sigende være sand balsam for sjælen. Efter en god omgang vinterbadning, kan du hoppe i sommerhusets sauna og blive varmet godt igennem, inden den står på spabad og dens masserende stråler. Efter en aktiv og udrensende dag, kan I så med god samvittighed nyde et glas vin foran pejsen. Hvis du drømmer om en anderledes og afslappende jul, så tag et kig på vores mange wellness sommerhuse. Er det med vinterbadning ikke rigtigt dig? Så frygt ej, vi har over 200 sommerhuse med indendørs pool, som kan leje til en lækker juleferie.  

Juleferie i et sommerhus
  1. Lav en lækker julefrokost med familien

Julen er for mange danskere synonym med en masse god julemad, som man nødvendigvis ikke altid må få i hverdagen. Dagene mellem jul og nytår er for mange danskere dage, hvor man mødes med familien og hygger sig, hvilket kan være en stressende affære for værterne. Men med et sommerhus mellem jul og nytår, så kan du slippe for dette pres. I sommerhuset kan man hver især hjælpe til med at tilberede og gøre klar til maden. Det bedste af det hele er, at der er sovepladser til alle mand i sommerhusene, så der er ingen der behøver at tænke på køreturen hjem fra festlighederne. Når alle er mætte, kan I tage jer en lang travetur ved vandet eller i skoven omkring sommerhuset og bare nyde tiden sammen i naturen. Herefter kan I så vende hjem med røde kinder, lave gløgg og hygge foran brændeovnen, mens børnene leger eller ser film. I et sommerhus får I mulighed for, at hygge jer med familien, som man ikke nødvendigvis ser for meget til i den travle hverdag. Og sommerhusets hyggelige rammer hjælper til at skabe en fantastisk juleferie!

  1. Juleshopping med cafebesøg og biograftur

Overalt i Danmark kan du shoppe og nyde julestemningen. Det sørger de mange butikker, der allerede i oktober starter deres juletilbud, så rigeligt for. En rigtig hyggelig familieaktivitet, er dog at tage ind til en af de lidt større byer, tæt på jeres sommerhus, og bare nyde alle de kræfter og  denenergi, som bliver puttet ind i denne højtid. Sug det hele til jer. Julelys, gran, pynt, juletræer og meget mere! Tag jer en tur ned af gågaden, får styr på de sidste julegaver eller bytte et par stykker. På jeres vej kan I shoppe lidt i butikkerne, der sikkert har et udsalg eller to. Den bedste julestemning findes dog på et af de små julemarkeder, hvor man tit finder hjemmelavede godter som gløgg, æbleskiver og brændte mandler. Her kan man ofte købe en masse hjemmelavede varer og kunsthåndværk med juletema. Når jeres kinder er ved at være lidt frostbidte, kan I tage et stop på en restaurant eller cafe og få varmen med et lækkert måltid mad eller en varm kakao. Herefter er det altid hyggeligt at tage en familietur i biografen, med slik og popcorn. Der er altid et hav af premierefilm ved juletid, så I kan tilpasse jeres filmvalg, alt efter hvilken aldersgruppe I passer i. 

  1. Julehygge i sommerhuset med juleshow, film, æbleskiver og gløgg 

En sand juleklassiker, i de fleste familier, er julehygge indendøre hele juleferien. Her kan man bruge en masse tid sammen og få slappet helt af. Lejer du et sommerhus til jeres juleferie, så kommer hele familien lidt væk fra de vante rammer og det hele bliver lidt mere spændende og får et ekstra strejf af ferie!

Et sommerhus er hyggeligt hele året rundt, men i juleferien får den lige lidt ekstra på hyggebarometeret, når man ligger indenfor foran tv’et eller brændeovnen og kan høre vinden suse, se sneen falde og nærmest fornemme Vesterhavets friske salte luft.

En klassiker ved juletid er, at se julekalender og ikke mindst Disneys Juleshow. Gør det til en hyggelig ting, at sidde sammen foran flimmeren og gense de mange juleklassikere. I kan også sætte en film på og bare dase i sofaen med slasketøj og dyner. En anden hyggelig ting at lave sammen er brætspil. Uanset om I er til Matador, Bezzerwizzer eller et helt tredje, så er der noget over at sidde samlet rundt om bordet og spille, som man gjorde det i gamle dage. Hvis I endnu ikke er blevet trætte af gløgg og æbleskiver, så kan man lave sådan et parti og snuppe med ned i stuen. Alternativt kan I bage boller og hygge jer med det. Muligheder for julehygge indendøre, er der nok af i et sommerhus i Danmark. Hvis I kunne tænke jer en juleferie, lidt ud over et sædvanelige, så se vores mange tilbud her på siden!

Se alle sommerhuse i julen

Julehygge i naturen fra et sommerhus

 

Stor valgfrihed og fleksible datoer i julen

Hos NOVASOL gør vi alt for, at give vores gæster de bedste ferieoplevelser og levere fleksible løsninger. Derfor har vi, især i juleferien, en lang række sommerhuse med valgfri ankomst og afrejse. Med den store fleksibilitet i juleperioden, får du mulighed for at skræddesy feriens længde, så den passer til jeres juleferie. Det betyder, at I ikke behøver at booke hele uger, men kan booke et par dage eller en forlænget weekende og for eksempel holde en miniferie mellem jul og nytår.

Den store dag og julehygge i sommerhuset

Når julens skal fejres i et sommerhus, kan I glæde jer over at være sammen om både de praktiske og mere hygsomme opgaver. Mens juleanden steger i ovnen, kan I sammen pynte årets juletræ eller gå en frisk tur og samle appetit til den ventende julemiddag. Mens ungerne ser Juleshow i TV, kan de voksne skænke et glas vin og dække bordet, måske med hjemmelavet pynt og fine bordkort, som er forberedt i løbet af dagen. Opvasken deles mellem julegæsterne, mens andre tager tjansen med kaffe og konfekt, før julegaverne findes frem under træet. Når julegaverne er pakket ud, og ungerne er i gang med at afprøve al det nye, kan de voksne synke ned i sofaen og nyde roen, inden alle mand går til køjs - mætte og glade.

1.Juledag kan I sove lidt længe, og spise morgenmad sammen. Måske skal alle tilbringe dagen i sommerhuset, og I kan planlægge dagens aktivitet over kaffen. Nogle vil spille, andre læse den nye bog. Nogle skal teste de nye, varme vanter, mens andre gerne vil slumre på sofaen. Sådan går den første juledag, og sidst på dagen kan alle igen samles til lidt mere af den fantastiske julemad og hygge om bordet. Med et sommerhus i juleferien får I mulighed for rigtigt at slappe af og få en sjov ferie med en masse muligheder for aktiviteter. Lej for eksempel et af vores aktivitetshuse med billiard, pool og bordtennis. I kan også leje et sommerhus med pool, spa og sauna, og holde en lille wellness juleferie med familien. Mulighederne for en god julferie i Danmark er mange. Vi tilbyder et hav af lækre sommerhuse til juleferien i populære sommerhusområder. Lej f.eks et sommerhus i Hvide Sande, Blåvand, på Fyn eller i Merielyst - nogle af vores mest populære områder! Book jeres sommerhus til juleferien allerede i dag og få en uforglemmelig jul med familien i hyggelige rammer!

Hold jul i danmark med familien i et sommerhus

 

Se alle sommerhuse i julen

| Redaktør
(Først publiceret )