search

Feriehuse i Kärnten

Kärnten er den sydligste region i Østrig og ligger omkranset af de højeste bjerge i ”Alperepublikken” (Grossglockner, Karawanken og Tauern). Da regionen bliver afskærmet af bjergene, har Kärnten flere solskinsdage end gennemsnittet. Hvis du planlægger en ferie i Østrig med familien, vil medbringe hunden eller dyrke sportslige aktiviteter som vandreture eller skisport, så er regionen helt perfekt – Kärnten tilbyder ferieoplevelser for alle!

Et indblik i Kärnten

 

Landskabsbeskrivelse

Kärnten er den sydligste region i Østrig og ligger som eneste region syd for Alpekammeret. Kärnten bliver set som bjerg- og søregionen. 93 af bjergtoppene er over 3000 meter høje. Grossglockner er med sine 3798 meter det højeste bjerg i Østrig. Ca. 1270 indsøer og vandfald har drikkevandskvalitet. 53 procent af regionen er dækket af skov. 

Aktiv ferie i Østrig

Natur og by - Wörthersee

Nyd det næsten Middelhavsagtige klima ved Wörthersee. Om vinteren fortryller de snedækkede bjerge og om sommeren det klare vand, den blå himmel og den strålende sol. Om sommeren er her utallige aktivitetsmuligheder i og omkring søen, der er den varmeste alpine sø i Europa. På en klar vintersdag bør dagen nydes i gaderne på den 800 år gamle renaissance by eller på de omkringliggende bjerge.

Besøg Klagenfurt på ferien i Kärnten 

Klagenfurt ligger ved Wörthersees østlige bugt. Wörthersee er Europas varmeste og største alpesø. Det sommerlige middelhavsklima giver området en fin feriestemning. Søen, som har drikkevandskvalitet, indbyder til talrige aktiviteter i og ved vandet. De klare vinterdage bør du bruge på at gå ture gennem den 800 år gamle renæssanceby eller i området rundt om Wörthersee.

Klagenfurt anses som en aktiv by, hvor der altid sker noget. Byen egner sig derfor også fint som rejsemål om efteråret eller foråret, uanset om du vælger kultur, sport eller afslapning som hovedmål for ferien.

Skiferie i Kärnten

Selv i vintersæsonen har Kärnten flere solskinstimer end de fleste regioner i alperne, men sne er stadig sjældent manglende. Området er perfekt til skiløbere af alle aldre og evner. Her er yderligere både mulighed for alpint skiløb og langrend med fantastiske forudsætninger. Hvis sneen ikke falder som ønsket, kan de kunstige snemaskiner træde i kraft og hjælpe naturen lidt. 

Skiferie i Kärnten

Det regionale køkken i Kärnten 

I regionen vil I finde mange lokale kroer og restauranter, hvor de serverer fantastisk mad produceret af lokale råvarer og inspireret af de omkringliggende lande. Dette betyder bl.a. at smagen af Kärnten skifter i følge med årstiderne. Hver kro er ofte kendetegnet ved lokale kulturelle aktiviteter og har derfor en unik og spændende atmosfære. Lej et feriehus eller en ferielejlighed gennem NOVASOL sommerhusudlejning og få det meste ud af din ferie med hele familien!