Feriehuse nær Porto

Lejer I en feriebolig i det nordlige Portugal, vil i få en lidt anderledes ferie end i f.eks. området Algarve og i Lissabon-regionen. Tag op langs Douro-floden fra Porto mod Spanien, og I vil opdage det perfekte sted for jeres ferie i Portugal. Udover Porto, den smukke og arkitektoniske smukke hovedstad i nord, vil I også opleve smukke landskaber, grønne bjerge, middelalderlige bjerglandsbyer og slotte som står højt på klippetoppene. Regionen har så meget at tilbyde, så I behøver ikke overveje længe om det er her i skal bestille en feriebolig.

Ferie i Porto

Oplev den spændende by Porto

Porto er den næststørste by i Portugal, eog samtidig en af ​​Europas mest karismatiske byer. Byen er b.la. verdenskendt på grund af Douro-floden og dens havn. Bestil et feriehus eller ferielejlighed i området, og oplev en af ​​de ældste byer i Europa. En by med mange arkitektoniske kontraster; hjem for smukke pladser, kirker og huse med farverige flisebelagt facader og moderne, verdensklasse arkitektur som Musikkens Hus, bygget af den berømte hollandske arkitekt Rem Koolhaas. Byen er meget kuperet, med mange bygninger bygget ind i klippesiderne og med en flot udsigt over floden. Trapper skåret i sten fører op og ned ad bjergsiderne og gør en shightseeing tur til ren motion.

I forstaden Ribeira de Gaia finder I virksomheder som producere portvin. såsom Cálem, Fonseca, Sandemans og Kopke. I kommer dertil ved at krydse broen Dom Luis til fods. Hvis I bliver trætte af at gå, kan I tage en sporvogn fra Infante på flodbredden til Passeio Alegre i Foz, som er de mest sofistikerede af forstæderne, eller snuppe et måltid på stranden, i en af ​​mange smarte restauranter.

Ferie i Porto

Den berømte portugisiske mad

Den mere typiske mad fra området, skal I finde på de mere traditionelle restauranter. Beboere i Porto er kendt som Tripeiros - kalkun spisere - på grund af det faktum, at byen måtte undvære kød, som i stedet for blev givet til hovedstaden og den flåde, der afgik til Ceuta i Marokko i 1415. I denne periode måtte folk i Porto så leve af kalkunsuppe, som i dag stadig er en specialitet i byen. En anden lokal specialitet er Francesinha, som er generøse mængder af bøf og saltede skinke, proppet mellem skiver af ristet brød, svøbt i en masse af smeltet ost og derefter overhældt med tomatsauce. I kan også selv forsøge jer ud i den lokale kogekunst, hjemme i ferieboligen.

Smag på det portugisiske køkken

Et livligt kulturliv nær feriehuset i Porto

En perfekt tid til at være her på ferie, er i løbet af Portos Festa de São João, en af ​​Europas mest livlige gadefester. I løbet af aften og natten, kommer tusindvis af mennesker til Portos gamle centrum, nu en UNESCO World Heritage Site, og til de mest traditionelle kvarterer for, at hylde Johannes Døberens. Hele begivenheden er en skøn blanding af fest, hellige og profane traditioner. En sjov tradiotion blandt befolkningen i Porto, i løbet af Festa de São João«, er at ramme hinanden enten med hvidløg blomster eller bløde plastik hamre. Festen starter tidligt på eftermiddagen den 23. juni og varer normalt indtil morgenen d. ​24. juni. De mange events i natten inkluderer gadekoncerter, hoppe over flammer, spise grillet sardiner og kød, drikke vin og opsendelsen balloner med lys i, over Portos sommerhimlen.

Ferie i Portugal

Området og klimaet i Porto

Andre portugisiske byer har måske ikke den samme profil som Porto, men de er både historisk interessante og smukke. Guimaraes, landets første hovedstad, det religiøse centrum af Braga, og Aveiro, med de kulørte huse om mange kanaler, er også garanter for store ferieoplevelser. Selvom klimaet i det nordlige Portugal er en lille smule køligere end i syd, er der masser af solrige dage i løbet af året, hvor I kan nyde ferien, måske i en feriebolig med en privat pool. Landskabet i det nordlige Portugal er meget smuk, et godt sted at bestille en feriebolig hvis I sætter pris på smukke horisonter. Stort set hele kysten fra Porto til den spanske grænse, består af gyldne sandstrande, mange næsten øde, som måske hemmelige oaser.

Ferie i Portugal

Ferieboliger til alle

Hos NOVASOL Feriehusudlejning vil vi gerne kunne tilbyde en passende feriebolig til enhverfamilie og til ethvert behov. Derfor forsøger vi altid at få forskerllige feriehuse, villaer og lejligheder med i programmet på de forskellige destinationer i Europa. Det betyder, at I kan leje alt lige fra mindre feriehuse eller lejligheder, omgivet af smuk natur og med de tmest nødvendige udstyr. I kan også gå all in og booke et af vores mange store luksusferiehuse i f.eks. Portugal, hvor der ikke er sparet på noget i forhold til beliggenhed og udstyr. Hos os kan I blandt andet booke feriehus med egen udendørs pool, spa eller havudsigt.