Feriehuse på Madeira

Ferie på Madeira

Feriehuse på Madeira

Madeira åbner op for mange forskellige ferieoplevelser. Fra jeres feriebolig på Madeira kan I nemt komme rundt og opleve øens mange facetter. Madeira er et dejligt feriested året rundt, men specielt i sensommeren og efteråret er der de bedste vejrmæssige forhold. I løbet af vinterhalvåret kan der godt forekomme regn og blæst, men på trods af dette, byder Madeira på et noget lunere klima end herhjemme.

Smuk natur og badeferie på Madeira

Landskabet på Madeira byder på alt fra høje bjergtoppe til klippefyldte landskaber og smukke skove samt landbrugsområder. Da Madeira er opstået pga. vulkansk aktivitet, er der ikke mange sandstrande på øen. De fleste naturlige strande på øen er med småsten, men der er flere steder lavet kunstige strande med sand, hentet fra Afrika. I kan også vælge at besøge byen Porto Moniz hvor I finder en naturskabt pool. Vind og vejr har skabt en pool i lavaen, som giver en helt særlig badeoplevelse.

Aktiv ferie i Portugal

Smukke bjerge og farverige blomster

Madeira er særligt kendt for de mange smukke naturoplevelser, både til lands og vands. I kan f.eks. tage på en udflugt til byen Garajau, hvor I fra det 180 m høje bjerg har en fantastisk udsigt over de nærliggende og ubeboede øer Ilhas Desertetas og Ponta de São Lourenço. Det er også langs kysten ved Garajau I kan komme ud og dykke i et undersøisk naturreservat, med fisk i alle former, størrelser og farver. Tager I ind i landet kan I tage på vandretur langs øens berømte vandingskanaler, som er med til at sikre en frodig vegetation. Kanalerne er menneskeskabte og bringer jer forbi brusende vandløb, vinmarker, dybe afgrunde og bananplantager. Tager I ned til øens sydkyst kan I opleve et sandt blomstermekka. Året rundt blomstre de smukkeste blomster i dette område - lyseblå hortensiaer, store julestjerner og smukke akacietræer skiftes til at blomstre.

Ferie i Portugal

Spændende oplevelser, til lands og vands

En ganske særlig ferieoplevelse I kan se frem til på Madeira, er de mange hvaler og delfiner I kan opleve på åbent hav og nogle steder også komme til at svømme med delfinerne. I skal en tur ud på Atlanterhavet for at se delfinerne lege i vandet og dette kan gøres på flere forskellige bådtyper. I kan tage ud med en katamaran eller et mere traditionelt seljskib, men uanset hvad så er I sikre på en dejlig feriedag til havs. I kan også følge Christopher Columbus´s rute rundt om øen. I sejler ud i skibet Santa Maria de Colombo, som er identisk med det skib Columbus selv brugte.

Har I mod på det, så kan I også prøve kræfter med den mere dramatiske del af Madeira, nemlig de mange bjerge, vandfald og kløfter. Sammen med en guide tager I ud i det mere utæmmede terræn, hvos I både kan klatre op af stejle bjergvægge, glide ned af vandfald og suse over kløfterne.

Afslapning og masser af atmosfære på Madeira

I hovedstaden Funchal kan I nyde en afslappende feriedag, efter måske at have prøvet kræfter med klatring eller mountainbiking. Byen har alt hvad I behøver af cafeer og restauranter, hvor I kan nyde en stille eftermiddag med en kop kaffe eller et glas dejligt vin samt smage nogle af de lokale retter. I vil uden tvivl også synes om en slentretur rundt i byen. Her kan I følge øens historie i de motiver som der dannes af de sorte og hvide sten som udgør fortovene. Om foråret lyser hele hele byen op pga. af de smukke blomster på de mange jacarandatræer.

Madeira er dels en gruppe portugisiske øer i det østlige Atlanterhav samt navnet på hovedøen i øgruppen. De ligger ud for Marokko og nord for de Kanariske Øer. Hos NOVASOL finder I også flere dejlige ferieboliger i Portugal, hvis I gerne vil holde ferie på fastlandet, og samtidig opleve det dejlige klima, den smukke natur og de dejlige badestrande.