Feriehuse ved Budva Riviera

Budva Riviera strækker sig, med sine 35 km, fra Jaz til Buljarica og er dermed centrum for Montenegros badeturisme. De største og flotteste, men også de mest besøgte strande i Montenegro, består af talrige bugte og fjorde imellem kalkstensklipperne og er beskyttet af Lovcen bjergkæden mod den kolde nordenvind. Knap 13 km af Budva Rivieraen består af finkornet sandstrande og her er strandene Mogren, Becici og Petrovac de mest kendte af dem. Enkelte af strandområderne er mærket med det internationale blå badeflag, som bevidner den høje kvalitet og standart strandene har.

Ferie i Montenegro

Lej feriehus ved byen Budva

Budva er en eksotisk kystby, som ligger I hjertet af Montenegros Adriaterkyst. Byen tæller til en af de ælste byer på hele Adriaterkysten. Den gamle bydel af Budva er kendt på sine røde tagsten, som er nævnt i gamle skrifter helt tilbage til 500 år f.Kr.

De mest berømte bygningsværker er den Hellige Johannes Døbers kirke og den ortodokse Hellig Treenigheds Kirke. Den gamle bydel omkranses af en middelalderlig mur, som man kan gå rundt på udvendigt og nyde den dejlige udsigt der er derfra. De mange kulturelle aktiviteter og indretninger, for unge såvel som gamle, gør Budva til et yndet rejsemål på jeres ferie til Montenegro. Det berømte kastel i den gamle bydel, danner ramme om mange koncerter, teaterforestillinger, litteraturaftner og kunstudstillinger.

Ferie ved Budva Rivieraen

Hoteløen Sveti Stefan

Ca 8 km syd for Budva befinder den tilhørende og eksklusive verdensberømte hotelø Sveti Stefan sig. Sveti Stefan blev bekendt på den maleriske fiskerby, af samme navn, med huse fra 15 hundredtallet, som siden 50’erne er blevet omdannet til en hotelø med bibeholdelse af den oprindelige gamle karakteristiske charme i gader, stræder og husfacader. Hoteløen er forbundet med fastlandet med en dæmning. Ved udflugter herfra, bør også Milocer nær Sveti Stefan, den enestående kongelige sommerresidens og ”Droningens Strand” i en af de flotteste middelhavs bugter være på programmet.

Ferie i Montenegro

Aktiviteter ved Budva Rivieraen

Omgivelserne og det vidunderlige landskab byder på talrige muligheder for en både aktiv og afslappende ferie – vandreture, cykelture, beachvolleyball, drageflyvning, fiskeri, svømning, sejlads, windsurfing, dykning, vandski, tennis.

Ferie i Montenegro

Spa og Wellness i Montenegro

Den Montenegrinske kystregion er et overflødighedshorn af naturwellness. Solen, sandet, vandet og den jodholdige luft gør vidunder. Programmer for vægtkontrol, styrketræning, afstresning og gigtbehandling er de mest populære. Tilbuddene er mange og bliver udført af velkvalificerede fagfolk. Slap ikke bare af i feriehuset, men udnyt det store udvalg af SPAbehandlinger med urter, blomster eller frugt – Montenegros mangfoldige natur bliver direkte integreret i behandlingerne. Saunaer og dampbade fremmer blodomløbet og det hele giver den så vigtige energi, der holder længe efter ferien.

Seværdigheder langs Budva Riviera

  • Den hellige Maria in Punta kirke

  • Kloster Podostrog nær Budva

  • Kloster Praskavica nær Miloèer og Sveti Stefan

  • Kastellet i den gamle bydel i Budva

Underholdning og aktiviteter

Nyd ved de eksotiske strande de hyggelige og smagfuldt indrettede barer og cafeer og snup en cocktail som forfriskning. Tag en afslappende spadseretur på den både lange og brede Budva promenade på din ferie i Montenegro. Lav et stop ved kastellet i den gamle bydel og nyd en teaterforstilling, koncert eller en kunstudstilling. Talrige clubs, diskoteker, barer og cafeer sørger for der pulserende natteliv og tilbyder masser af sjov og underholdning.

”Maskernes nat” i april, det internationale karnevalg i begyndelsen af maj såvel som de mange musikfestivaler og dansekonkurrencer, en international folklorefestival og en nationaldragtfestival i juni, er alle seværdighedder i din ferie på Budva Rivieraen.

Selv internationale stjerner, som f.eks Madonna, sørger for partystemning på Jaz strand.