Skat og udlejning af sommerhus

Der er gode penge at tjene på at udleje dit sommerhus – blandt andet som følge af skattereglerne for sommerhusudlejning.

Lokalt nærvær og global styrke
Mere end 50 års erfaring
Gratis tryghedsforsikring

Få et uforpligtende tilbud på udlejning af dit sommerhus

Ved at klikke ”Send” giver du tilladelse til, at NOVASOL kontakter dig enten telefonisk eller via e-mail med yderligere oplysning om udlejning af din feriebolig. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved henvendelse til følgende e-mailadresse: datainformation@novasol.com

Hvor meget kan du tjene skattefrit på at udleje dit sommerhus?

Hvad er reglerne for skat af lejeindtægten, når du udlejer dit sommerhus? Skat kan være en svær størrelse at gennemskue, men når det kommer til udlejning af sommerhus, er der mange fordele at hente. 

Som sommerhusejer kan du få et fast skattefrit fradrag på 41.800 kroner, når du udlejer dit feriehus gennem et udlejningsbureau. Det betyder, at de første 41.800 kroner, du tjener på sommerhusudlejning, er skattefrie. Herefter er der endnu et skattefrit fradrag på hele 40 %. Vælger du privat sommerhusudlejning er det faste bundfradrag 11.500 kroner.

Psst.. Rengøring, nøgleudlevering, markedsføring til gæster i hele verden, lokal rådgivning og meget mere. Se, hvad vi kan tilbyde dig som dit udlejningsbureau.

For at give dig et indblik i hvad reglerne betyder i praksis, har vi opstillet et eksempel på beskatning af lejeindtægt for sommerhusudlejning efter 40 %-reglen ved en årlig brutto lejeindtægt på 70.000 kroner.

Lejeindtægt (inkl. energiforbrug), brutto                  70.000 kroner
Bundfradrag                  41.800 kroner
Overskud før 40 % fradrag                  28.200 kroner
Heraf 40 % skattefri                  11.280 kroner
Rest til beskatning                  16.920 kroner
Skat ved 50 % (af 16.920 kroner)                    8.460 kroner
Nettoindtægt                  61.540 kroner

Lejeindtægten for dit sommerhus

Hvad du kan tjene på netop dit sommerhus afhænger bland andet af størrelse, faciliteter, beliggenhed og standard. Du kan beregne lejeindtægten for dit sommerhus eller se eksempler på, hvor meget forskellige feriehustyper kan indbringe nedenfor. Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os for at få en individuel vurdering af indtægten for dit hus.

Hvordan får jeg glæde af skattefordelene?

Når du vælger NOVASOL til at stå for udlejningen af dit sommerhus, behøver du ikke tænke på indberetning af skat. Vi sørger nemlig for at indberette alle nødvendige oplysninger, så du automatisk får glæde af fradraget. 

Vi holder selvfølgelig også løbende øje med udviklingen og holder dig opdateret på nye regler for udlejning af sommerhus.