LOKALT NÆRVÆR OG GLOBAL STYRKE
MERE END 50 ÅRS ERFARING
GRATIS TRYGHEDSFORSIKRING
Menu
Skatteregler for udlejning

Skat og udlejning af sommerhus

Der er gode penge at tjene på at udleje dit sommerhus – blandt andet som følge af skattereglerne for sommerhusudlejning.

Hvor meget kan du tjene skattefrit på at udleje dit sommerhus?

Hvad er reglerne for skat af lejeindtægten, når du udlejer dit sommerhus? Skat kan være en svær størrelse at gennemskue, men når det kommer til udlejning af sommerhus, er der mange fordele at hente. 

Som sommerhusejer kan du få et fast skattefrit fradrag på 40.900 kroner, når du udlejer dit feriehus gennem et udlejningsbureau. Det betyder, at de første 40.900 kroner, du tjener på sommerhusudlejning, er skattefrie. Herefter er der endnu et skattefrit fradrag på hele 40 %. Vælger du privat sommerhusudlejning er det faste bundfradrag 11.200 kroner.

For at give dig et indblik i hvad reglerne betyder i praksis, har vi opstillet et eksempel på beskatning af lejeindtægt for sommerhusudlejning efter 40 %-reglen ved en årlig brutto lejeindtægt på 50.000 kroner.

Lejeindtægt (inkl. energiforbrug), brutto                  50.000 kroner
Bundfradrag                   40.900 kroner
Overskud før 40 % fradrag                     9.100 kroner
Heraf 40 % skattefri                     3.640 kroner
Rest til beskatning                     5.460 kroner
Skat max. 50 % ( af 5.460 kr)                     2.730 kroner
Nettoindtægt                  47.270 kroner

Hvordan får jeg glæde af skattefordelene?

Når du vælger NOVASOL til at stå for udlejningen af dit sommerhus, behøver du ikke tænke på indberetning af skat. Vi sørger nemlig for at indberette alle nødvendige oplysninger, så du automatisk får glæde af fradraget. 

Vi holder selvfølgelig også løbende øje med udviklingen og holder dig opdateret på nye regler for udlejning af sommerhus.

Få et uforpligtende tilbud på udlejning af dit sommerhus

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes af NOVASOL enten telefonisk eller via e-mail med yderligere oplysning om udlejning af min feriebolig. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved henvendelse til følgende e-mailadresse: datainformation@novasol.com