Har du spørgsmål? Hverdage: 9.00-18.00
Lørdag: 9.00-13.00
+45 39143900
Ejerraadgiver gennemgaar skatteregler for udlejning af sommerhus gennem NOVASOL med husejerpar

Skatteregler for udlejning af sommerhus

Der er gode penge at tjene på at udleje dit sommerhus – blandt andet som følge af skattereglerne for sommerhusudlejning.

Lokalt nærvær og global styrke
Mere end 50 års erfaring
Gratis tryghedsforsikring

Se hvor meget du kan tjene

Du vil blive bedt om at afgive dine kontaktinformationer for at få et prisoverslag

Hvor meget kan du tjene skattefrit på at udleje dit sommerhus?

Hvad er reglerne for skat af lejeindtægten, når du udlejer dit sommerhus? Skat kan være en svær størrelse at gennemskue, men når det kommer til udlejning af sommerhus, er der mange fordele at hente. 

Som sommerhusejer kan du få et fast skattefrit fradrag på 43.200 kroner, når du udlejer dit feriehus gennem et udlejningsbureau. Det betyder, at de første 43.200 kroner, du tjener på sommerhusudlejning, er skattefrie. Herefter er der endnu et skattefrit fradrag på hele 40 %. Vælger du privat sommerhusudlejning er det faste bundfradrag 11.500 kroner.

Psst.. Rengøring, nøgleudlevering, markedsføring til gæster i hele verden, lokal rådgivning og meget mere. Se, hvad vi kan tilbyde dig som dit udlejningsbureau.

For at give dig et indblik i hvad reglerne betyder i praksis, har vi opstillet et eksempel på beskatning af lejeindtægt for sommerhusudlejning efter 40 %-reglen ved en årlig brutto lejeindtægt på 70.000 kroner.

Lejeindtægt (inkl. energiforbrug), brutto                  70.000 kroner
Bundfradrag                  43.200 kroner
Overskud før 40 % fradrag                  26.800 kroner
Heraf 40 % skattefri                  10.720 kroner
Rest til beskatning                  16.080 kroner
Skat ved 50 % (af 16.080 kroner)                   8.040 kroner
Nettoindtægt                  61.960 kroner

Lejeindtægten for dit sommerhus

Hvad du kan tjene på netop dit sommerhus afhænger bland andet af størrelse, faciliteter, beliggenhed og standard. Du kan beregne lejeindtægten for dit sommerhus eller se eksempler på, hvor meget forskellige feriehustyper kan indbringe nedenfor. Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os for at få en individuel vurdering af indtægten for dit hus.

Hvordan får jeg glæde af skattefordelene?

Når du vælger NOVASOL til at stå for udlejningen af dit sommerhus, behøver du ikke tænke på indberetning af skat. Vi sørger nemlig for at indberette alle nødvendige oplysninger, så du automatisk får glæde af fradraget. 

Vi holder selvfølgelig også løbende øje med udviklingen og holder dig opdateret på nye regler for udlejning af sommerhus.