Hvor meget kan du tjene skattefrit på at udleje dit sommerhus?

Hvad er reglerne for skat af lejeindtægten, når du udlejer dit sommerhus? Skat kan være en svær størrelse at gennemskue, men når det kommer til udlejning af sommerhus, er der mange fordele at hente. 

Som sommerhusejer kan du få et fast skattefrit fradrag på 46.100 kroner, når du udlejer dit feriehus gennem et udlejningsbureau. Det betyder, at de første 46.100 kroner, du tjener på sommerhusudlejning, er skattefrie. Herefter er der endnu et skattefrit fradrag på hele 40 %. Vælger du privat sommerhusudlejning er det faste bundfradrag 12.200 kroner.

Psst.. Rengøring, nøgleudlevering, markedsføring til gæster i hele verden, lokal rådgivning og meget mere. Se, hvad vi kan tilbyde dig som dit udlejningsbureau.


For at give dig et indblik i hvad reglerne betyder i praksis, har vi opstillet et eksempel på beskatning af lejeindtægt for sommerhusudlejning efter 40 %-reglen ved en årlig brutto lejeindtægt på 70.000 kroner.

Lejeindtægt (inkl. energiforbrug), brutto

70.000 kroner

Bundfradrag

44.500 kroner

Overskud før 40 % fradrag

25.500 kroner

Heraf 40 % skattefri

10.220 kroner

Rest til beskatning

15.280 kroner

Skat ved 50 % (af 15.280 kroner)

7.640 kroner

Nettoindtægt

62.360 kroner

Viktor fortæller om at udleje med NOVASOL

Viktor Thorup

De har kræfterne til at markedsføre et hus, på en måde jeg slet ikke havde turde drømme om.

Viktor Thorup, sommerhusejer og dobbelt OL-deltager

Hvordan får jeg glæde af skattefordelene?

Når du vælger NOVASOL til at stå for udlejningen af dit sommerhus, behøver du ikke tænke på indberetning af skat. Vi sørger nemlig for at indberette alle nødvendige oplysninger, så du automatisk får glæde af fradraget. 

Vi holder selvfølgelig også løbende øje med udviklingen og holder dig opdateret på nye regler for udlejning af sommerhus.

Spørgsmål? Find svaret her