Det korte svar er…

… at ingen sommerhuse er ens. Derfor er vi nødt til at besigtige hvert et enkelt før, vi kan komme med et helt konkret bud. Lejeindtægten afhænger nemlig af dit sommerhus beliggenhed, størrelse og tilgængelighed. Vi tør dog godt love dig, at det kan være en god forretning for dig at udleje dit sommerhus med os som formidler. Særligt lige nu, hvor danske sommerhuse er mere populære end nogensinde før.

Herunder kan du læse mere om, hvilke faktorer, der spiller en afgørende rolle i forhold til din potentielle lejeindtægt. Du kan også prøve vores lejeindtægtsberegner øverst på siden. Måske du bliver rigtig positivt overrasket.  

Ved du allerede nu, at du gerne vil have en konkret og personlig vurdering af, hvor meget du kan tjene på at udleje dit sommerhus gennem NOVASOL,  sidder vores dygtige og erfarne ejerrådgivere klar ved telefonen til en uforpligtende snak om dine udlejningsmuligheder. Vi ser frem til dit opkald. 

Disse faktorer er afgørende for din lejeindtægt

Fordi hvert sommerhus er unikt er vi nødt til at se på en række faktorer for at udregne din potentielle lejeindtægt. De allermest afgørende er: 

  • Geografi: Vesterhavet, Bornholm og Nordsjælland. Det er områder vi alle kender, og nogle sommerhusområder er bare mere populære end andre. Ligger dit sommerhus i ét af dem, vil du da også opleve, at det er yderst eftertragtet. Vi ser dog en stigning i efterspørglsen på at holde ferie i et sommerhus over alt i vores lille ferieland, så du må bestemt ikke fortvivle, hvis du har en lille perle et mindre ukendt sted - hvem ved, måske bliver dét et af de mere eftertragtede områder inden længe. 
     

  • Beliggenhed: Vandkant, første klitrække eller helt ude i skoven. Beliggenheden er én af de vigtigste faktorer for, hvor meget du kan tjene på at udleje dit sommerhus. Ligger dit sommerhus fx i nærheden af populære feriebyer, dejlige badestrande og spændende attraktioner, så påvirker det lejeprisen og dermed din lejeindtægt positivt, da det er noget de fleste feriegæster ser en stor værdi i. Når det er sagt, så findes der lige så mange meninger om den perfekte beliggenhed, som der findes sommerhuse, og uanset hvor og hvordan dit sommerhus er beliggende, så er der altid gode penge at tjene på sommerhusudlejning. 
     

  • Størrelse: Større er ikke nødvendigvis bedre, men når det er sagt, så gælder reglen om, at jo flere gæster der er plads til i dit sommerhus, jo flere penge kan du tjene på at udleje det. Grundprisen er som regel baseret på fire sovepladser, men for hver antal sovepladser derudover, stiger lejeprisen - og dermed din lejeindtægt

Du kan også selv være med til at gøre dit sommerhus mere attraktivt og dermed øge din lejeindtægt. Blandt andet ved at sørge for, at dit sommerhus er i god stand og ved at tilbyde faciliteter og fornøjelser som dine gæster efterspørger.

Sådan øger du selv din indtægt

Mens geografi, beliggenhed og størrelse er svære at ændre på, kan du til gengæld gøre en stor forskel for dine gæster ved at sørge for, at dit sommerhus altid lever op til deres forventninger og gerne mere til. Det er ikke kun til glæde for dine gæster, det gavner bestemt også din lejeindtægt. Udover generel vedligehold og løbende renovering, så er det også essentielt, at der er styr på alle de basale ting som service, dyner og puder til alle overnattende gæster, tilstrækkeligt møblement og hvad man ellers kan forvente som gæst. 

Derudover er alle ekstra faciliteter altid et plus. Lige nu efterspørger mange af vores gæster eksempelvis trådløst internet, forskellige former for underholdning, lækre udendørsfaciliteter og mulighed for at medbringe hund eller kat. Har du mulighed for det, kan du med fordel gøre gæsteoplevelsen mere personlig med et velkomstbrev og inspiration til, hvad man kan lave i området omkring sommerhuset. Glade gæster har det med at komme tilbage, og jo mere efterspørgsel der er på dit sommerhus, jo mere kan du tjene på at udleje det.    

Lad dine gæster benytte sommerhuset, når de har ferie

Din lejeindtægt handler ikke kun om, hvor mange uger du udlejer dit sommerhus, men også hvilke uger du udlejer det. Vi ser en markant stigning i efterspørgslen i de helt klassiske ferieperioder om foråret, højsommeren, efteråret, jul og nytår og endeligt vinterferieugerne. Hvis I har mulighed for at stille jeres sommerhus til rådighed i disse perioder, vil det afspejles i jeres lejeindtægt idet disse tider på året er prissat anderledes via vores dynamiske priskoncept. 

Priserne på NOVASOL.dk er dynamiske, hvilket vil sige, at de hele tiden rettes automatisk til efter udbud og efterspørgsel. Det betyder kort sagt, at du altid får den maksimale lejeindtægt, når du udlejer dit sommerhus. Særligt i højsæsonen, hvor priserne som hovedregel er markant højere end i lavsæsonen. Hertil kommer en række helligdage og højtider i løbet af kalenderåret, herunder vinterferien, påskeferien og efterårsferien. I den seneste tid har efterspørgslen været historisk høj, hvilket betyder, at den generelle lejeindtægt har været stigende.

Spørgsmål? Find svaret her