Rudkøbing Servicekontor

Servicekontoret ligger i Rudkøbing på Langeland, og her er vores dygtige medarbejdere altid parate til at hjælpe med praktiske spørgsmål, der måtte opstå både før, under og efter jeres ophold. Vi vil også meget gerne komme med gode, lokale ferietips.

NOVASOL i Rudkøbing

NOVASOL

Østergade 63B

5900 Rudkøbing

Tel.: +45 39 14 30 26

e-mail: fyn@novasol.dk

Services

Leje af: 

 • Linned*
 • Barneseng/stol 
 • Køb af rengøringssæt**
 • Nøgleservice 
 • Kortterminal (international) 
 • Slutrengøring 

* En linnedpakke indeholder: 

 • 1 dynebetræk 
 • 1 pudebetræk
 • 1 lagen (ikke faconsyet)
 • 2 håndklæder
 • 1 viskestykke

** Et rengøringssæt indeholder: 

 • 2 karklude
 • 1 gulvklud 
 • 7 opvasketabs
 • 1 rengøringssvamp 
 • 1 opvaskebørste
 • Glasrens
 • Opvaskesæbe
 • Rengøringsmiddel

OBS!

Vær opmærksom på, at såfremt nøglen skal hentes andre steder end på servicekontoret i Rudkøbing, da kan der ikke benyttes betalings/kreditkort, men depositum og lejede ting skal betales kontant. Ligeledes er det ikke alle nøgleudleveringssteder, der udlejer linned, barneseng/-stol eller kan tilbyde valutaveksling eller salg af fiskekort. Hvis I har spørgsmål til dette – eller andet – så er I meget velkomne til at kontakte os.

Her et udpluk af alle attraktionerne på Fyn:

 • Sunset Golf

Sunset Golfbane, ved Glamsbjerg, er anlagt i 2003 og åbnede 20 maj 2004.

Der er en 9 huls bane, en 6 huls bane, Drivingrange, 18 hullers putting green og en Indspilningsgreen.

Du kan læse meget mere om Sunset Golf på www.sunsetgolf.dk

 • Gorilla Park

Forestil dig selv som en legesyg gorilla i junglens lianer, og mærk suset både i håret og i maven! I de sjove forhindringer i trækronerne får du den ultimative udfordring - et eventyr, som du sent vil glemme.

I Gorilla Park siger vi: ”slip din indre gorilla løs!” - og det er lige netop det, du skal! Glem alt om hæmninger og højdeskræk - bare kast dig ud i det og stol på dig selv, din styrke og dit mod. www.gorillapark.dk

 • Valdemars Slot

Valdemars Slot ejers af Caroline Fleming, der har slået dørene op til sit private hjem for at dele ud af den historie, som slottet og de omkringliggende bygninger kan fortælle om den familie, der gennem 11 generationer har haft til huse på slottet.

Det er en fantastisk oplevelse at gå rundt blandt møbler og malerier og fornemme suset fra svundne tider i det over 350 år gamle slot. www.valdemarsslot.dk

 • Egeskov Slot

Der er noget for hele familien på Egeskov. Oplev det hele lidt fra oven på en tur i trætoppene. Nyd at fare vild i en af parkens labyrinter eller slap af i de mange eventyrlige haver og lad børnene boltre sig i de spændende legeredskaber på verdens største Kompan legeplads.

Indenfor lokker veteranmuseet med den store samling af fly, biler og motorcykler. Gå på opdagelse på slottet som er Europas bedst bevarede vandborg.

Faktisk er der så meget at se, at man kan bruge flere dage på det og så er det jo heldigt at entrébilletten, ganske gratis, kan byttes til et sæsonkort. www.egeskov.dk

 • Rosengårdscenteret

Rosengårdcentret er Danmarks næststørste butikscenter med 153 butikker på 100.000 m2. Du finder både 2 store daglivarebutikker, biograf, fitnesscenter, legeland for børn, 16 caféer og restauranter, apotek, posthus, døgnåbent tankstation, samt kontorer med liberale erhverv.

I 2008 blev hele centrets shoppingareal fornyet og i dag er miljøet lyst, venligt og moderne med et godt indeklima. Samme år udvidede centret sine arealer med 6 nye konceptbutikker.

Rosengårdcentret ligger centralt placeret på Fyn med en unik tilgængelighed - kun få minutter fra motorvejen. Det er nemt at komme til og fra både med bus, bil eller på cykel. Og med 3000 parkeringspladser omkring hele centret, er det hurtigt og nemt at parkere.

Alle p-pladser er helt uden tidsbegrænsning og ganske gratis. www.rosengaardcentret.dk

 • H.C. Andersens hus

Besøg H.C. Andersens hus i Odenses gamle bydel og få historien om eventyrdigterens fantastiske liv, fra fattig skomagersøn til verdenskendt forfatter.

Du kan gå på opdagelse i digterens univers, bladre i hans bøger og rejser via trykskærme og høre hans eventyr ved lytteposter. www.museum.odense.dk

 • Den Fynske Landsby

Et besøg i Den Fynske Landsby er som at komme på landet på H.C. Andersens tid.

Her er genskabt et fynsk landsbymiljø med bygninger, haver og husdyr, omgivet af marker.

Særligt i ferieperioderne er der aktiviteter med Levende Historie. 

 • jernbanemuseet

Rejseoplevelser i vogne til fattige, rige og kongelige – fart og kraft i store lokomotiver – legepladser for børn i alle aldre.

Gå selv på opdagelse på førerpladser og i færge- og busudstilling. Byg dine egne tog med klodser eller på computer, ta’ en tur i minitoget www.jernbanemuseet.dk

 • Fjord&Bælt

Som det eneste sted i verden, er det på Fjord&Bælt muligt at komme helt tæt op marsvin.

Oplev hver dag marsvin og sæler blive trænet og fodret og se vores spændende udstillinger om havet dyreliv. Prøv også at deltage i en krabbefangerkonkurrence og rør ved en fladfisk eller en krabbe.

Du kan også gå tørskoet igennem den 40m lange undervandstunnel med kig til marsvin og sæler.

Om sommeren tilbyder Fjord&Bælt snorkel- og bådture, hvor man kan høre gode historier fra havets bund. www.fjord-baelt.dk

 • Naturama – natur og drama

Naturama i Svendborg fortæller naturhistorie på en ny måde. Skiftende lys, avanceret lyd, flotte film og billeder iscenesætter dyr og fugle i et naturteater til vands, til lands og i luften. Masser af sjove og lærerige aktiviteter for børn og voksne. Se www.naturama.dk

 • Odense Zoo

Har du prøvet at fodre en giraf? Set den dybt ind i de store brune øjne? Og mærket den varme ånde mod din hånd? Ellers skulle du tage i Odense ZOO.

Vi har selvfølgelig også mange andre dyr, f.eks. aber, pingviner, tigere, søkøer og zebraer. Så kig ind til os, for vi har masser af spændende oplevelser, I vil kunne dele igen og igen. www.odensezoo.dk

 • Skinnecykler

Vil man fordybe sig i den vestfynske natur, kan man i Tommerup Stationsby, tre kilometer syd for hovedvej 1, leje en skinnecykel, og køre en tur ud på den gamle Assensbane, der udgår fra Tommerup. Banen passerer bl.a. gennem Krengerup Skovene, og hele strækningen fra Tommerup til Assens er 29,2 kilometer lang.

 • FilmFyns locations

Mere end 35 film er hen over de sidste seks år blevet optaget i dt sydfynske område i samarbejde med FilmFyn.

Hævnen med Trine Dyrholm, Ulrich Thomsen og Mikael Persbrandt vandt en Golden Globe og en OSCAR for bedste ikkeengelsksprogede film i 2011. Filmen er optaget i det sydfynske og instrueret af Susanne Bier.

Tag med rundt og oplev nogle af de steder, hvor filmene er blevet optaget. Den guidede tur går til flere af de locations, man vil kunne genkende fra diverse film optaget i regi af FilmFyn. www.visitfaaborg-midtfyn.dk

Aktiviteter på Langeland

 • Koldkrigs museum

Det ellers så fredelige Langeland byder på en militær hemmelighed i særklasse; nemlig Langelandsfortet ved Søndenbro på Sydlangeland, som indtil 1989 havde skydeklare kanoner skjult i stillinger under jorden.

Det var bl.a. kanoner med kaliber 150, som kunne række helt til Lolland, hvis fjendtligsindede krigsskibe var på vej gennem Storebælt.

Årsagen var den såkaldte Kolde Krig, hvor Danmark skulle kunne forsvare det vestlige Østersøområde. I dag er de nedgravede kanonstillinger åbne for publikum, som får et levende indtryk af de forhold, soldaterne måtte leve under i tilfælde af en krisesituation. www.langelandsfortet.dk

 • Herregården Skovsgaard

I kælderen og på første sal på Skovsgaard er indrettet et museum for tjenstefolk. Man kan kalde det et omvendt herregårdsmuseum, fordi publikum for en gangs skyld får set hvordan tilværelsen var for tjenestefolkene, som boede i små værelser nede i kælderetagen, mens herskabet havde to etager med over 20 rum til disposition.

Under rundgangen går man på førstesalen gennem godsejerens arbejdsværelse og fruens parfumerede soveværelse. Herfra går det ned ad trappen til kælderen, hvor man møder tjenestepigerne i færd med at gøre deres daglige dont i køkkenerne, og man ser mange rum til brænde og madvarer, og kan til sidst kigge ind i det mørke og noget uhumske udendørs lokum. www.danmarksnaturfond.dk

 • Rudkøbing gamle apotek

Rudkøbing Apoteks historie går helt tilbage til 1705. Apoteket har i alle disse år ligget på samme sted, om end den nuværende smukke bygning først blev opført i 1856.

Heldigvis har de tidligere apotekere værnet om det gamle inventar, og det er den væsentligste årsag til, at vi i dag kan vise en meget sjælden samling af gammelt apoteksinventar fra ét og samme sted.

I udstillingen er der to butiksinventarer, et blå- og sortmalet fra midten af 1700-tallet og et mørkt, lakeret fra slutningen af 1800-tallet.

I tilbygningen står det flotte damplaboratorium fra omkring år 1900 med kobberkedler og dampbænk, og i de tilstødende lokaler er der skyllerum, laboratorium og salvekværne. www.langelandsmuseum.dk

 • Tobaksladen

I Stengade mellem Tranekær og Rudkøbing ligger en tobakstørrelade, som er bygget i slutningen af 2. verdenskrig af husmand Hans Hansen.

På Langeland slog adskillige landmænd sig på tobaksavl, da der var gode priser på dansk tobak. Grunden var at importen af virginiatobakker fra Amerika var stoppet. Tobaksavlen fortsatte i nogle år efter krigen.

 • Tranekær Slotsmølle

Igennem de senere år er flere af de langelandske møller blevet meget flot restaureret – heriblandt Lindelse Mølle og både Bagenbjerg Mølle og Tranekær Slotsmølle har fået ny hat og vinger.

Møllen er absolut et besøg værd og er man heldig kan man se, hvordan der males økologisk korn dyrket på Skovsgård. Under alle omstændigheder kan man købe melet med hjem fra den lille butik inde i møllen.

Møllen rummer flere fine mindre udstillinger – heriblandt en udstilling om den tid, hvor det var Lensgreven på Tranekær, der drev mølleriet.

 • Langelandsfestivalen

Langelandsfestivalen er en familiefestival fuld af musik og hygge. De mange børn og familier giver en hel speciel stemning, men stiller også specielle krav til festivalen. For vi vil gerne rumme hele familien. Derfor har vi noget til både far og mor, teenageren, bedstefar, kusinen, de mindre og større børn samt babyen. Det gælder både toilet- og badeforhold, musikgenrer, underholdning og udvalget af madboder.

Vi har bl.a. rigtig mange træk og slip toiletter, badevogne og puslevogne, hvor de helt små kan blive skiftet. Der er også en speciel UngCamp til teenagerne og deres venner, der efter mange år sammen med mor og far på FamilieCamp, nu er til lidt mere gang i den (...altså uden mor og far).

Og så er der Børneland der med en størrelse på næsten fire fodboldbaner, er fuld af børnevenlige aktiviteter og en af festivalgæsternes absolutte favoritter. Endelig stræber vi efter at sammensætte et så bredt musikprogram som muligt. Så her er både underholdning, musik og show for børn, samt navne og kunstnere der også kan få mor og onkel Bent op af stolen. www.langelandsfestival.dk

 • Vilde heste - Bagenkop

Alle vil se Langelands vilde heste, og det forstår man godt. Der er noget fascinerende over bare ordet

”Vilde heste”.

De befinder sig i et 110 hektar stort område på det sydligste Langeland, hvor de får lov til at passe sig selv og udelukkende lever af områdets vegetation. Flokken består af ca. 60 såkaldte Exmoor ponyer, som oprindelig kommer fra øde egne i Storbritannien.

 • TICKON – Tranekær

Slotsparken ved Tranekær Slot er et fantastisk udflugtsmål hele året rundt. Parken og slottet tilhører familien Ahlefeldt-Laurvig, som i 1993 overdrog parkens udsmykning til TICKON – Tranekær Internationale Center for Kunst Og Natur.

Son besøgende i TICKON er der plads til at gå på opdagelse i det 135 hektar store parkområde. Det er dog primært i områderne omkring slots søen at man støder på kunstværkerne, som alle er natur produkter og som med tiden forgår af sig selv.